Yardım R3 3200G Oyun İçi̇ Ekran Yirtilmasi.

Morpfin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
ANAKART: MSI A320M-A PRO MAX
RAM: 8X2 Kingston Fury Beast 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 KF432C16BB/8 Ram
İŞLEMCİ: Ryzen3 3200G
EKRAN KARTI: RX 570 8gb

ekran kartını sistemime yeni dahil ettim. sonrasında oyun içinde ve masa üstünde yırtılmalar oluşmaya başladı.buna çare bulamadım henüz.az önce RYZEN5 5600X siparişi verdim. bir ay sonrada anakartımı UP'lamak istiyorum. sorunuma faydası olurmu ?​

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046

ekran kartını sistemime yeni dahil ettim. sonrasında oyun içinde ve masa üstünde yırtılmalar oluşmaya başladı.buna çare bulamadım henüz.az önce RYZEN5 5600X siparişi verdim. bir ay sonrada anakartımı UP'lamak istiyorum. sorunuma faydası olurmu ?​

Soğutucu alman lazım o işlemci icin

KS

Morpfin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Soğutucu alman lazım o işlemci icin
hocam 240 mm sıvı soğutma alacağım ama asıl sorun o değil. bu yırtılmalar her zaman var bi değişkenlik gösterirmi işlemci değişimin de ?

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (109).png
    Ekran Görüntüsü (109).png
    2.2 MB · Görüntüleme: 20
  • Ekran Görüntüsü (98).png
    Ekran Görüntüsü (98).png
    4.7 MB · Görüntüleme: 21

NinXStation

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28

Soğutucu kullanacaksın.

KS

Morpfin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
ekran kartı 2. el mi aldınız? bir de gerekli driverları yüklediniz mi?
2.el aldım ama 0 kutusundan çıkarttım hiç kullanılmamış. evet driverlerı yükledim.eski sürücülerle çakıştığı söylendi ddu üzerinde onları kaldırdım ama yırtılmalar devam etmekte. sadece yeni işlemci ve anakarat buna çözüm olur mu onu merak ediyorum.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
yani bakınca işlemcinde anakartında sistemin bütününe göre kağıt üzerinde donanımsal olarak gayet yeterli gözüküyor. ben yine de ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. rx 570 serisi driver konusunda sorunlu denebilecek düzeydeler duymuşsundur illaki .ekran kartı olarak bir yakınınızdan muadil bir kart rica edip driver kurup deneseniz fena olmazdı masrafa girmeden önce. ayrıca psunuz kac watt ve modeli nedir merak ettim
2.el aldım ama 0 kutusundan çıkarttım hiç kullanılmamış. evet driverlerı yükledim.eski sürücülerle çakıştığı söylendi ddu üzerinde onları kaldırdım ama yırtılmalar devam etmekte. sadece yeni işlemci ve anakarat buna çözüm olur mu onu merak ediyorum.

KS

Morpfin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
yani bakınca işlemcinde anakartında sistemin bütününe göre kağıt üzerinde donanımsal olarak gayet yeterli gözüküyor. ben yine de ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. rx 570 serisi driver konusunda sorunlu denebilecek düzeydeler duymuşsundur illaki .ekran kartı olarak bir yakınınızdan muadil bir kart rica edip driver kurup deneseniz fena olmazdı masrafa girmeden önce. ayrıca psunuz kac watt ve modeli nedir merak ettim
işlemci yükseltmeyi zaten düşünüyordum. şuan elimdeki ekran kartıyla yetersiz kaldığı oluyor fps oyunlarında bile.
5600x i taktığımda aynı sorunla karşı karşıya kalırsam son çare değiğiniz gibi olacak.
psu : AEROCOOL VX PLUS 500

kağıt üzerinde yeterli gözükse bile anakart ve işlemci darboğaz kaynaklı olduğunu söyleyenlerde oldu.

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
hocam 240 mm sıvı soğutma alacağım ama asıl sorun o değil. bu yırtılmalar her zaman var bi değişkenlik gösterirmi işlemci değişimin de ?
Bu olay ilk sistemi aldığımda benzeri gerçekleşmişti ekran kartı bozuk çıkmıştı...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri