R5 1500X RX580 Oyunlarda Kasması ve Düşük GPU Kullanımı

Arkenhes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başlıkta da belirttiğim gibi hiç bir şekilde akıcı oyun oynayamıyorum PUBG de 70-80 fps alamama rağmen kasar gibi oynuyorum ayarları düşürüyorum aynı yükseltiyorum aynı 8 dakikalık bir oynanış videosu paylaşacağım.Bahsettiğim sıkıntıyı videonun hemen hemen her yerinde yaşıyorum değerleri görünce anlayacaksınız zaten ama özellikle sorunun baya baya belirginleştiği dakikaları belirteceğim. ( 6.05 6.25 arası bakarsanız neden bahsettiğimi net olarak anlıyacaksınız.)

[size=small]Çektiğim oynanış videosu: https://www.youtube.com/watch?v=K0ducXw68Gc[/size]

Birde anlamadığım nokta şu, benim gpu kullanımı devamlı yerlerde geziyor hangi ayarı yaparsam yapayım sonuç değişmiyor.Çektiğim videoda gayet anlaşılıyor zaten devamlı yerlerde geziyor ve sürekli değişiyor.Fakat örneğin bu videoda adamın gpu kullanımı devamlı sabit %100.Ultrada da aynı very lowda da aynı değişmiyor sabit.Ben anlamadım bu işi sıkıntı nedir beni bi aydınlatırmısınız ona göre bilgisayarı aldığım yere ulaşıp servise göndereceğim.
[size=small]
[size=small]Sistemim:
[/size][/size]

[size=small][size=small]
mo1PvZ.png
[/size][/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Display Driver Uninstaller ile ekran kartı sürücünü kaldırıp sonra yeniden güncel sürücünü kurar mısın? CPU kullanımında çok yüksek %50 seviyesinin altına inmiyor BIOS sürümünü kontrol et en son BIOS Sürümün 4011 2018/05/02 bu sende kini başlata Sistem Bilgisi yaz ve gir açılan pencereden BIOS sürümü bölümüne bak eğer bu verdiğimden düşük bir sürüm ise güncelle Güncel BIOS bu bağlantıdan son sürümü indirip kurabilirsin. Windows güncellemelerini yap ve işlemcinde yada ekran kartında O.C. varsa kaldır ve standart hali ile kullan.

KS

Arkenhes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Display Driver Uninstaller ile ekran kartı sürücünü kaldırıp sonra yeniden güncel sürücünü kurar mısın? CPU kullanımında çok yüksek %50 seviyesinin altına inmiyor BIOS sürümünü kontrol et en son BIOS Sürümün 4011 2018/05/02 bu sende kini başlata Sistem Bilgisi yaz ve gir açılan pencereden BIOS sürümü bölümüne bak eğer bu verdiğimden düşük bir sürüm ise güncelle Güncel BIOS bu bağlantıdan son sürümü indirip kurabilirsin. Windows güncellemelerini yap ve işlemcinde yada ekran kartında O.C. varsa kaldır ve standart hali ile kullan.

DDU ile birçokkez yaptım işlemi sürücüler bios vs herşey güncel hiç birşeyde oc yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Format işlemi denemiş miydin? Parçaların uyumlu, Sistem güncel, POWER yeterli burada 2 soru işareti vardı kafamda, 1. si 8 GB RAM ama kullanımına baktım bu sorun değil bu oynadıklarında 2. si SSD yok sistemde belki HDD kaynaklı bir gecikmeden dolayı oluyordur diye düşündüm ancak anlık takılma olurdu HDD olsaydı sorun. Tek aklıma yatan çözüm format, Windows kaynaklı bir sorun gibi geldi bana. Ancak aşağıdaki önerimi deneyebilirsin belki sorunu çözebilir.

DVR Kapatma;
Başlat menüsüne regedit yazın ve kayıt defterini başlatın.
HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore konumuna gidin.
GameDVR_Enabled girdisinin değerini 0 yapın.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\ konumuna gidin.
Bu konum içinde GameDVR adında yeni bir anahtar oluşturun.
Anahtar içinde AllowGameDVR adlı bir DWORD 32bit girdisi oluşturun ve değerini 0 olarak belirleyin.
Yeni Windows 10 sürümlerinde Ayarlar – Oyun – Oyun DVR menüsünden “Arka plan kaydı” seçeneğini kapatın.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Güç planı;
Başlat - Ayarlar - Arama kutusuna "Güç planını seçin" yaz ve güç planını Yüksek performans seç.

Temizlik;
C:\Windows\Temp
%temp%
%WinDir%\Prefetch
bu klasörlere gir ve içerisindeki her şeyi sil silinmeyen olursa geç önemli değil. Başlata veya Çalıştıra yazabilirsin bunu.

KS

Arkenhes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Format işlemi denemiş miydin?

Evet bir çok kez onuda denedim anlamıyorum benimle aynı karta sahip insanların gpuları %100 sabit oluyor ultarada lowdada bende devamlı düzensiz.

KS

Arkenhes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Format işlemi denemiş miydin? Parçaların uyumlu, Sistem güncel, POWER yeterli burada 2 soru işareti vardı kafamda, 1. si 8 GB RAM ama kullanımına baktım bu sorun değil bu oynadıklarında 2. si SSD yok sistemde belki HDD kaynaklı bir gecikmeden dolayı oluyordur diye düşündüm ancak anlık takılma olurdu HDD olsaydı sorun. Tek aklıma yatan çözüm format, Windows kaynaklı bir sorun gibi geldi bana. Ancak aşağıdaki önerimi deneyebilirsin belki sorunu çözebilir.

DVR Kapatma;
Başlat menüsüne regedit yazın ve kayıt defterini başlatın.
HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore konumuna gidin.
GameDVR_Enabled girdisinin değerini 0 yapın.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\ konumuna gidin.
Bu konum içinde GameDVR adında yeni bir anahtar oluşturun.
Anahtar içinde AllowGameDVR adlı bir DWORD 32bit girdisi oluşturun ve değerini 0 olarak belirleyin.
Yeni Windows 10 sürümlerinde Ayarlar – Oyun – Oyun DVR menüsünden “Arka plan kaydı” seçeneğini kapatın.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Güç planı;
Başlat - Ayarlar - Arama kutusuna "Güç planını seçin" yaz ve güç planını Yüksek performans seç.

Temizlik;
C:\Windows\Temp
%temp%
%WinDir%\Prefetch
bu klasörlere gir ve içerisindeki her şeyi sil silinmeyen olursa geç önemli değil. Başlata veya Çalıştıra yazabilirsin bunu.

Hocam;

*Temizlik bölümünü 2 3 günde bir devamlı olarak yapıyorum buna ccleaner da dahil.
*Güç planını yüksek performans olarak seçtim dengeliydi
*Game dvr kapatmıştım çok önceden
*HD anlık takılma demişşiniz anlık takılmadan kastınız net anladıysam bir saniyeliğine donma gibi birşey değil mi onu çok nadirde olsa yaşadığım oldu bir kaç sefer.
*Birde ilk mesajlarınızda cpu da çok kullanıyor demiştiniz yük altında o değerler  normal değil mi?
*Acaba ekran kartında kronik bir sorun olabilir mi ben devamlı onu düşünüyorum çünkü benzer kartlara sahip arkadaşlarda gpu kullanımı sabit oluyor en yüksek ayarlara da alsalar en düşük ayarlarada sabit.
Bende böyle bi durum olmuyor düşüğe alınca var gücünü kullanmıyor ancak ultrada falan.

https://www.youtube.com/watch?v=y0an_F3tyhM&feature=youtu.be

Buda For Honor oyunundan değerler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anlık takılma konusunu doğru anlamışsın, SSD ile bu sorun ortadan kalkar. Temizlik yapıyorsan iyi güç planı da işe yaramadıysa donanımsal olabilir sorun. Birde işlemci kullanımın oyunlarda en fazla %20-25 olması gerek sende %50-60 seviyelerinde bu normal değil. Formatıda denemişsin yani sorun donanımsal olabalir bence parçaları teker teker veya sistmi komple bir servise ver kontrol etsinler parçaları. Başka bir alternatif çözüm önerim yok her şeyi denemişsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri