R5 2600 RX580 Sistemde Performans Düşüklüğü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

IMI4135

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selamlar, öncelikle herkesin bayramını kutlarım. Bu güzel günde sizlerin yardımına ihtiyacım var. Ben yaklaşık 1 yıl önce bir kasa topladım özellikleri şöyle:
*R5 2600 6 çekirdek işlemci(stok fan)​
*Gigabyte RX580 ekran kartı.​
*Toshiba 480GB SSD.​
*Corsair Vengeance 2x8 16 GB 3200 MHz RAM.​
*Gigabyte B450S2H anakart.​
*Rampage 80+ Bronze 650W PSU.​
*Power Boost royal serisi VK-G1002s kırmızı LED fan USB 3.0 mid Tower kasa.​
PSU 3 aylık olmasına rağmen aldığımdan beri çok ince bir tıkırtı sesi geliyor, kasamında 3 fanı var ve yeterince soğuttuğunu düşünmüyorum. Eskiden oyun oynarken valoranttan örnek vericem 100-150 fps aralığında full ayarlarda yayın bile açıyordum arkadan ama daha sonrasında PLATOON marka psu'm patladı ve yeni güç kaynağına geçtikten 1 ay sonra performans kayıpları aldım, valorantta ekran kartım 75 derecelerde kendini kapattı ve bu 1 2 3 derken bayağı kez oldu ben de bileti güç kaynağıma ve kasama kestim. hata olarak da kernel-power (41) gözüktüğü için herhalde öyledir diye düşünüyorum sizce eski güç kaynağım patladığında performans kaybı yaratacak şekilde donanımlarıma zarar vermiş olabilir mi? yoksa sorunum Rampage marka powerdan ve ısıdan mı kaynaklanıyordur??​
DİPNOT: şuan valorant oynamak istediğimde orta ayarlarda 144 fps'e sabit şekilde 1 el atabiliyorum ya da vsync açıp 60fps'e sabit şekilde oynayabiliyorum ama benim sistemimin valorant gibi bi oyunu hayli hayli açmalı yani :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Birincisi önce C4 almışsınız PSU olarak sonra dinamite geçmişsiniz. :D İşin şakası seçtiğiniz 2 markada PSU olarak mantıklı seçenekler değil. Ani güç kayıpları sistemde CPU veya GPU odaklı dalgalanmalar ve genel performans sorunları açabilir.

Kasanızın önü kapalı ve buda sistem için gereken havanın içeriye alınmasını oldukça zorlaştıran bir unsur. Kasanızı ve PSU markanızı değiştirirseniz sıcaklık sorununuz ve sistemdeki genel güç problemleriniz çözülecektir yada olabildiğince azalır bu sorunlar. Ben çözüleceğini düşünüyorum.

KS

IMI4135

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi önce C4 almışsınız PSU olarak sonra dinamite geçmişsiniz. :D İşin şakası seçtiğiniz 2 markada PSU olarak mantıklı seçenekler değil. Ani güç kayıpları sistemde CPU veya GPU odaklı dalgalanmalar ve genel performans sorunları açabilir.

Kasanızın önü kapalı ve buda sistem için gereken havanın içeriye alınmasını oldukça zorlaştıran bir unsur. Kasanızı ve PSU markanızı değiştirirseniz sıcaklık sorununuz ve sistemdeki genel güç problemleriniz çözülecektir yada olabildiğince azalır bu sorunlar. Ben çözüleceğini düşünüyorum.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. :) ben de aynısını düşünmüştüm. Sizce Corsair carbride serisi Delta RGB kasa dahilinde corsair cv650 psu yeterli olur mu? ikisinin toplam fiyatı 1k-1.1k civarında.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Alınabilir Corsair CV ve VS serisi ürünleri F/P açısından iyi ürünlerdir.

NOT : Direkt PSU sorununuzu çözecek diye bir şey yok sadece benim tahminim bu yönde. Eğer çözülmezse sorun ne oldu şimdi böyle diye sormayın diye söylemek istedim. Daha iyi bir ürün almış olursunuz ama ben o sistemi o PSU ürününe bırakmazdım açıkçası.

Aynı paraya aşağıdakilerde alınabilir.

Kasa : 

1. XPG INVADER 2x12cm Fan - 564 TL
  2. Aerocool Aero One Frost 4x12cm FRGB Fan - 611 TL
  3. Aerocool Atomic 1x20cm + 1x12cm ARGB Fan - 633 TL
  4. Aerocool Visor 2x14cm ARGB Fan - 711 TL
PSU : High Power 700W 80+ Bronze ECO - 466 TL

KS

IMI4135

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Alınabilir Corsair CV ve VS serisi ürünleri F/P açısından iyi ürünlerdir.

NOT : Direkt PSU sorununuzu çözecek diye bir şey yok sadece benim tahminim bu yönde. Eğer çözülmezse sorun ne oldu şimdi böyle diye sormayın diye söylemek istedim. Daha iyi bir ürün almış olursunuz ama ben o sistemi o PSU ürününe bırakmazdım açıkçası.

Aynı paraya aşağıdakilerde alınabilir.

Kasa : 

1. XPG INVADER 2x12cm Fan - 564 TL
  2. Aerocool Aero One Frost 4x12cm FRGB Fan - 611 TL
  3. Aerocool Atomic 1x20cm + 1x12cm ARGB Fan - 633 TL
  4. Aerocool Visor 2x14cm ARGB Fan - 711 TL
PSU : High Power 700W 80+ Bronze ECO - 466 TL

tabii ki de öyle bir durumda sizi suçlamak gibi bir niyetim yok olamaz da zaten :D  Ben de sizinle aynı fikirdeyim kasamın ve güç kaynağımın değişmesi gerektiğini düşünüyorum başka bir sorun çıkmasını beklemiyorum çok teşekkürler değerli vaktiniz ve yanıtınız için :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önemli değil, sonucu olumlu yada olumsuz ürünler geldiğinde buradan paylaşmanız için konunuzu açık bırakıyorum. İyi bayramlar ve iyi geceler dilerim.

KS

IMI4135

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Önemli değil, sonucu olumlu yada olumsuz ürünler geldiğinde buradan paylaşmanız için konunuzu açık bırakıyorum. İyi bayramlar ve iyi geceler dilerim.

Merhabalar, söylemiş olduğum corsair carbride serisinden spec delta kasasını ve dahilinde gelen 650w cv650 psusu sipariş olarak bugün elime ulaştı ve söylemek istiyorum ki değişim İNANILMAZ. valorantta eski kasam ve psu'm ile 70-80 derecelerde ekran kartımı sürdürürken şuanki kasam ve psu'm ile 40 derecenin üstüne çıkartmıyorum. Sorunum çözüldü çok teşekkür ediyorum yardım eden herkese.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri