R5 3500 RX 5600 XT PUBG'de Düşük FPS

Casthro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle iyi forumlar. Yaklaşık 1 ay önce İncehesap'tan hazır sistem olan Eclipse Zero Silver'ı birkaç parçayı değiştirerek aldım. GTA V, AC Syndicate gibi oyunlarda problem yok fakat PUBG'de en düşük ayarlarda ortalama 90 FPS, ranked modunda son safelerde ise ortalama 70 FPS alıyorum. Evet PUBG optimizasyon sıkıntılı bir oyun ama i5 9400F+GTX1660S kullanan arkadaşımla aynı yöne bakıp karşılaştırdığımızda 20-30 fps daha yüksek alıyor.

Sistemim:

• Ryzen 5 3500 (4.1Ghz 1.325v)
  • Sapphire Pulse RX 5600 XT BE
  • Gigabyte B450M S2H V2 (Bios en güncel versiyonda f60h)
  • XPG Gammix D30 16GB(2x8 Dual, 3466mhz 1.39v 16-19-19-22, 78.3 ns)
  • JamesDonkey JD480 480GB
  • Frisby FR-PS6080P 600W 80+ Bronze

Denediklerim:

• BIOS Ayarları: SMT kapalı, SVM açık, CPB kapatıp 4.1Ghz de sabitledim.
  • Denediğim sürücüler: Adrenalin 21.2.2, 20.11.2, 20.9.1, 20.4.2
  • VSYNC, Freesync kapalı herhangi bir FPS limitleyicisi yok.
  • AIDA64 ile 10dk boyunca Local Disk dışında hepsi seçiliyken Sistem Kararlılık Testi yaptım sorun çıkmadı.
qvMxrZ.png

KS

Casthro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Resimde GPU yükünüz düşük. Ayarları yükseltip ve FreeSync aktif dener misiniz?

Freesync açıp denedim değişen birşey olmadı. Ayarları yükseltmek sadece GPU yükünü arttırır yine aynı FPS i alırım. Sanırım işlemcim düşük kalıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ryzen 5 3500 işlemciniz var bu işlemci ile RTX 3060 kartı beslenebilir. Ayrıca 9400F ile işlemciniz benzer güce ve FPS değerine sahip işlemcilerdir. Bu sorun değil başka bir sorun var sisteminizde.

Sistemsel sorun olabilir. Öncelikle sistemi ilk aldığınızdan beri bu sorun varsa direkt donanımsal sorun diyebilirim ama eğer sonradan olduysa sistemsel veya sürücü odaklı bir şey olabilir. Eğer sonradan olduysa aşağıdakileri önereceğim size.

• Öncelikle anakart çipsetiniz kurulu değilse AMD Support adresinden Chipset sürücünüzü indirip kurun.
  • BIOS güncellemeniz varsa anakartın sitesinden güncel BIOS 'u indirip kurup deneyin.
  • RAM 'lerinizin XMP ayarı açık değilse BIOS üzerinden XMP ayarınızı açıp deneyin.
  • Sistemdeki GPU sürücünüzü sistemi güvenli modda başlatıp DDU yazılımını kullanarak kaldırıp sistem yeniden başladığından güncel sürücüyü indirip kurup deneyin. Sürücü kaldırma işlemini uygulamadan önce Windows Güncelleştirmelerinizi durdurun ki sürücü kalktığında     

KS

Casthro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ryzen 5 3500 işlemciniz var bu işlemci ile RTX 3060 kartı beslenebilir. Ayrıca 9400F ile işlemciniz benzer güce ve FPS değerine sahip işlemcilerdir. Bu sorun değil başka bir sorun var sisteminizde.

Sistemsel sorun olabilir. Öncelikle sistemi ilk aldığınızdan beri bu sorun varsa direkt donanımsal sorun diyebilirim ama eğer sonradan olduysa sistemsel veya sürücü odaklı bir şey olabilir. Eğer sonradan olduysa aşağıdakileri önereceğim size.

• Öncelikle anakart çipsetiniz kurulu değilse AMD Support adresinden Chipset sürücünüzü indirip kurun.
  • BIOS güncellemeniz varsa anakartın sitesinden güncel BIOS 'u indirip kurup deneyin.
  • RAM 'lerinizin XMP ayarı açık değilse BIOS üzerinden XMP ayarınızı açıp deneyin.
  • Sistemdeki GPU sürücünüzü sistemi güvenli modda başlatıp DDU yazılımını kullanarak kaldırıp sistem yeniden başladığından güncel sürücüyü indirip kurup deneyin. Sürücü kaldırma işlemini uygulamadan önce Windows Güncelleştirmelerinizi durdurun ki sürücü kalktığında     

Sorun sistemi aldığımdan beri var. Yazdıklarınızın hepsini denemiştim. XMP ayarını o.c için kapattım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Format atmayı denediniz mi? Eğer oda denendiyse sorun donanımsal olabilir. Bence sistemi aldığınız yer ile iletişime geçin. RAM ise memstest86 ile anlaşılabilir. PSU ise farklı PSU ile denenerek anlaşılabilir. GPU için yine farklı sistemde denenebilir ama işlemci için AM4 bir işlemci bulmak zor olabilir. Yani sadece RAM testi kolay gerisi uğraştırıcı olur.

KS

Casthro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Format atmayı denediniz mi? Eğer oda denendiyse sorun donanımsal olabilir. Bence sistemi aldığınız yer ile iletişime geçin. RAM ise memstest86 ile anlaşılabilir. PSU ise farklı PSU ile denenerek anlaşılabilir. GPU için yine farklı sistemde denenebilir ama işlemci için AM4 bir işlemci bulmak zor olabilir. Yani sadece RAM testi kolay gerisi uğraştırıcı olur.

Evet formatı da denedim. En iyisi bir bilgisayarcıya götürüp gerekli testleri yaptırayım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri