R5 3600X 1660 Ti Sistem Oyunlarda FPS Drop

kralex03

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar bu sorundan muzdaribim. FIFA 22 BF1 GTA 5 gibi oyunlarda drop olmaz iken Batman, Fortnite, LoL gibi oyunlarda drop sorunum var. BIOS'u dün güncelledim. Ekran kartını başka PC'den denettirdim sıkıntı olmadı.
FurMark testinde 74 dereceyi geçmedi.
SSD ve HDD HDDTune testinde hepsi yeşil çıktı.
Ekran kartı driverini DDU ile güvenli modda kaldırıp 517.48 sürümünü kurdum.
Oyunlarda işlemci MHz'si normal gözüküyor.
Ekran kartında ısınma sorunu yok.
Chipseti de güncelledim.
HDD eski bir HDD Toshiba 1 TB 5400RPM SSD ise 240 GB kingmax SSD Fornite LoL SSD kurulu Windows dahil.
Sistem.
Ryzen 3600X.
Galax mini white 1660 Ti.
B450M HDV 4.0 ASRock anakart.
Windows 10 21H2 sürümü.
BF1 gibi oyunda sorun olmaz iken bu oyunlarda neden drop yiyorum anlamadım. Kingston A2000 SSD'sini düşünüyorum aklıma depolama sıkıntısı geliyor yardımcı olabilecek var mı?

ELFTHEBLACK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
49
Oyun ayarları en yükseltemi oynuyorsunuz lolü fortnite ı felan

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Arkadaşlar bu sorundan muzdaribim. FIFA 22 BF1 GTA 5 gibi oyunlarda drop olmaz iken Batman, Fortnite, LoL gibi oyunlarda drop sorunum var. BIOS'u dün güncelledim. Ekran kartını başka PC'den denettirdim sıkıntı olmadı.
FurMark testinde 74 dereceyi geçmedi.
SSD ve HDD HDDTune testinde hepsi yeşil çıktı.
Ekran kartı driverini DDU ile güvenli modda kaldırıp 517.48 sürümünü kurdum.
Oyunlarda işlemci MHz'si normal gözüküyor.
Ekran kartında ısınma sorunu yok.
Chipseti de güncelledim.
HDD eski bir HDD Toshiba 1 TB 5400RPM SSD ise 240 GB kingmax SSD Fornite LoL SSD kurulu Windows dahil.
Sistem.
Ryzen 3600X.
Galax mini white 1660 Ti.
B450M HDV 4.0 ASRock anakart.
Windows 10 21H2 sürümü.
BF1 gibi oyunda sorun olmaz iken bu oyunlarda neden drop yiyorum anlamadım. Kingston A2000 SSD'sini düşünüyorum aklıma depolama sıkıntısı geliyor yardımcı olabilecek var mı?
İşlemci sıcaklığını oyun içersinde kontrol ettiniz mi? Stok soğutucuysa yetmiyor olabilir ya da termal macun değişim zamanı gelmiş olabilir.

KS

kralex03

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci sıcaklığını oyun içersinde kontrol ettiniz mi? Stok soğutucuysa yetmiyor olabilir ya da termal macun değişim zamanı gelmiş olabilir.
75 derece oluyor düşük olduğu da oluyor hocam. İşlemci kullanımı artıyor ekran kartının düşüyor drop giriyor.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
75 derece oluyor düşük olduğu da oluyor hocam. İşlemci kullanımı artıyor ekran kartının düşüyor drop giriyor.
75 derecede yapmaz ama anlık sıcaklık değeri fırlıyorsa yapabilir. Ekran kartı ve işlemci testi yapın, değerlerinizi kontrol edin. Bir sorun yoksa yazılımsal ya da diğer parçalarsandır. Psu modeli ney, belki besleyemiyordur.

KS

kralex03

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
75 derecede yapmaz ama anlık sıcaklık değeri fırlıyorsa yapabilir. Ekran kartı ve işlemci testi yapın, değerlerinizi kontrol edin. Bir sorun yoksa yazılımsal ya da diğer parçalarsandır. Psu modeli ney, belki besleyemiyordur.
High power 650 w bronze hocam. SSd ve hdd den şüpheleniyorum ama Bf1 de gram drop girmiyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri