Yardım R5 5500 Işlemci Ga-Ab350-Gaming 3 Anakartında Çalışmıyor

Bestrafer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
GA-AB350-Gaming 3 anakartıma Ryzen 5 5500 işlemci aldım. Önceden bende bulunan Ryzen 5 1500X ile anakartın BIOS güncellemelerini işlemciyi destekleyeceği seviyeye (en son sürüm) çıkardım. Ardından Ryzen 5 5500 işlemciyi taktım, taktığımda sistem 4-5 saniye normal çalışıyor sonra ekran kartımın ve işlemcimin fanları duruyor, monitöre görüntü gelmiyor. Anakartın güncelleme notlarında desteklediği yazıyordu güncelleme yapmama rağmen böyle bir sorunla karşılaştım. Ne yapmam gerekir?

Wolker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yıl olmuş 2025 bende aynı sorundan muzdarip oldum.Senin yaşadıklarını direk yaşadım bende Ramlerin yerini değiştirdim pili söktüm bios'u sıfırladım. Uzay montaj yapıp denediğimde işlemcinin hiç ısınmadığını fark ettim bir uyumsuzluk var diyerek 1500x işlemcimi tekrar takıp 5500 u kaldırdım.Ciddi anlamda gigabyte pişmanlıktır.

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
146
GA-AB350-Gaming 3 anakartıma Ryzen 5 5500 işlemci aldım. Önceden bende bulunan Ryzen 5 1500X ile anakartın BIOS güncellemelerini işlemciyi destekleyeceği seviyeye (en son sürüm) çıkardım. Ardından Ryzen 5 5500 işlemciyi taktım, taktığımda sistem 4-5 saniye normal çalışıyor sonra ekran kartımın ve işlemcimin fanları duruyor, monitöre görüntü gelmiyor. Anakartın güncelleme notlarında desteklediği yazıyordu güncelleme yapmama rağmen böyle bir sorunla karşılaştım. Ne yapmam gerekir?
eski işlemicnizi geri takma imkanınız var mı geri taktığınızda sorunsuz açılıyor mu
işlemciyi sıfır mı aldınız ikinci el mi

Wolker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
dün evdeki r5 5500 işlemcimi r7 5700x3d ile değiştirdim (msi b350 tomehawk) , bugunde eski işlemcim r5500 ü 1500x ile değiştirecektim ki bu olay vuku buldum :) (gigabyte ab350 gaming) eski işlemci sorunsuz çalışıyor şu anda tekrar taktım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri