R5 5600 Oyun Oynarken 80 Derece Oluyor

KS

Muerte

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Kafayı yemek üzereyim gerçekten gittim cooler master termal macun aldım temizledim sürdüm sıvı soğutmanın konumunu çevirdim ama daha kötü oldu

IMG_20230403_153240.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20230403_153250.jpg
    IMG_20230403_153250.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 19

emretasar02

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Hocam pompada hızlanma vb. bir ses duyuyor musunuz?
Ayrıca BIOS'ta fan hızlarını kontrol edebilir misiniz?
Daha önce sormadım ama kasanın ön tarafı mesh mi ?
Birde kasa çalışırken hava soğutmaya üfleme yapıyor mu diye elle kontrol eder misiniz?

YAHUZA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
sogutucu yüksek ihtimalle yanlıs takmısınız asus tuf serisinin 5600 ufleye ufleye sogutması lazım onu bi kontrol edin ve , 5500 alsamısım diyorsunuz ama aralarında baya fark var
Ben forza horizon 5 de yüksek ayarlarda stok fan ile en fazla 72 gordüm şuan sıvı soğutucuyla işlemcimin 52 dereceyi geçtiğini görmedim

Kafayı yemek üzereyim gerçekten gittim cooler master termal macun aldım temizledim sürdüm sıvı soğutmanın konumunu çevirdim ama daha kötü oldu

Ekli dosyayı görüntüle 18809
reis yanlış anlama ama takarken jelatini çıkarmış olmayabilirler sıvı soğutmanın macun değiştirirken kontrol ettinmi?

KS

Muerte

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ben forza horizon 5 de yüksek ayarlarda stok fan ile en fazla 72 gordüm şuan sıvı soğutucuyla işlemcimin 52 dereceyi geçtiğini görmedim

reis yanlış anlama ama takarken jelatini çıkarmış olmayabilirler sıvı soğutmanın macun değiştirirken kontrol ettinmi?
Ettim

Hocam pompada hızlanma vb. bir ses duyuyor musunuz?
Ayrıca BIOS'ta fan hızlarını kontrol edebilir misiniz?
Daha önce sormadım ama kasanın ön tarafı mesh mi ?
Birde kasa çalışırken hava soğutmaya üfleme yapıyor mu diye elle kontrol eder misiniz?
Radyatördeki fanların ne tarafa üflemesi lazım kasanın içine üflüyor havayı radyatöre mi üflemesi lazım

YAHUZA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
hocam sıvı soğutmanın çalıştığından eminmiyiz desem çalışmasa ısınıp korumaya alır kendini

hocam sıvı soğutmanın çalıştığından eminmiyiz desem çalışmasa ısınıp korumaya alır kendini
Ettim

Radyatördeki fanların ne tarafa üflemesi lazım kasanın içine üflüyor havayı radyatöre mi üflemesi lazım
ki aynı işlemciyi kullanıyoruz ben aldığımdan beri o kadar fazla ısınmadı memnunum senin o değerleri görmen çok acayip ben stok fanın düşük ayarda kullanıyodum 72 dereceyi geçmiyodu

KS

Muerte

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
İlk pc yi açtığımda pompayı dinliyorum ve su sesi geliyor radyatöreki fanlar da üflüyor anlamadım gerçekten kaliteli de aldım macunu sürdüm daha kötü oldu kafayı yicem gerçekten

YAHUZA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Ettim

ya egzoz fanı görevi görmesi daha iyi yani kasanın içine üflemesi benim fanlar radyatöre dönük böyle doğru değil ama açıkcası benimde içime geldi kasam kutu gibi biraz ısınıyo böyle olunca kasada ısınmıyor artık

emretasar02

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Hocam bir dakika bir dakika sizin fanlar kasanın içinde mi ?

YAHUZA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
İlk pc yi açtığımda pompayı dinliyorum ve su sesi geliyor radyatöreki fanlar da üflüyor anlamadım gerçekten kaliteli de aldım macunu sürdüm daha kötü oldu kafayı yicem gerçekten
ya ses normal bende saat 2 de bilgisayarı açtım kafayı yedim acayip su sesi geliyodu biraz form okuduktan sonra içim rahatladı normalmiş ayrıca benim 5. ayda değiştirdim stok fanı mağcunum iyi durumdaydı ki ben hafta içi 2 den 11 e kadar full aralıksız oynayan bi insanim 67 derecenin altına düşmüyodu

emretasar02

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Ve kasanın içinde dışarıya mı hava üflüyor eğer böylese büyük bir problem var

Hocam bana lütfen kasanınız bilgilerini ve soğutucunuzun bilgilerini paylaşır mısınız? Sizin kullandığınız hava akşında büyük bir problem var gibi hissediyorum .

YAHUZA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Hocam bir dakika bir dakika sizin fanlar kasanın içinde mi ?
1680526582984.jpeg

Hocam bana lütfen kasanınız bilgilerini ve soğutucunuzun bilgilerini paylaşır mısınız? Sizin kullandığınız hava akşında büyük bir problem var gibi hissediyorum .
CORSAİR H100 RGB
NZXT H510 İ BLACK

fanlar havayı burdan dışarı atıyor

doğru değil biliyorum ama fanları ters tarafa çevirmeyi düşünüyorum bazende gözüm kesmiyor bulaşmayı

emretasar02

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Ekli dosyayı görüntüle 18810

CORSAİR H100 RGB
NZXT H510 İ BLACK

fanlar havayı burdan dışarı atıyor

doğru değil biliyorum ama fanları ters tarafa çevirmeyi düşünüyorum bazende gözüm kesmiyor bulaşmayı
Fanlar içerdeki ekran kartında çıkan sıcak hava ile birlikte dışarı atıyor ama ve içeriye hava akışı olmuyor

@Muerte ben senden fotoğraf istedim bu konu arkadaşın konusu onunla ilgileniyoruz.

YAHUZA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Fanlar içerdeki ekran kartında çıkan sıcak hava ile birlikte dışarı atıyor ama ve içeriye hava akışı olmuyor

@Muerte ben senden fotoğraf istedim bu konu arkadaşın konusu onunla ilgileniyoruz.
yok örnek olarak attım benim soğutmam bu şekilde bi sorun yaratmıyor ama @Muerte nin fanları da böyleyse ters denesin belki ozaman düzelir

KS

Muerte

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
IMG_20230403_180230.jpg
Öncelikle hepinizden özür dileyerek başlamak istiyorum internetten izleyerek montajladığım soğutucunun her şeyi yanlışmış ve doğal olarak soğutmuyormuş videodan izlediğim için doğrudur diyordum yanlışmış bir bilene yaptırdım şuanda çözüldü her şey ısı değerleri bu şekilde çözüldü.
TEKRARDAN HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM CEVAP VEREN HERKESE DE TEŞEKKÜR EDERİM.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Ekli dosyayı görüntüle 18822Öncelikle hepinizden özür dileyerek başlamak istiyorum internetten izleyerek montajladığım soğutucunun her şeyi yanlışmış ve doğal olarak soğutmuyormuş videodan izlediğim için doğrudur diyordum yanlışmış bir bilene yaptırdım şuanda çözüldü her şey ısı değerleri bu şekilde çözüldü.
Çözüldüğüne sevindim. Macun kalitesizliği veya montaj hatası yoksa diye diğer olasılıkları da yazdık ama sorunun montaj olmasına sevindim. Çünkü diğer sorunların çözümü ve sorun tespiti daha zordu.

Hayırlı günlerde kullanmanızı dilerim.

YAHUZA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Ekli dosyayı görüntüle 18822Öncelikle hepinizden özür dileyerek başlamak istiyorum internetten izleyerek montajladığım soğutucunun her şeyi yanlışmış ve doğal olarak soğutmuyormuş videodan izlediğim için doğrudur diyordum yanlışmış bir bilene yaptırdım şuanda çözüldü her şey ısı değerleri bu şekilde çözüldü.
çözdüğüne gerçekten sevindim sorunsuz sıkıntısız kullanman dileğiyle

KS

Muerte

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Çözüldüğüne sevindim. Macun kalitesizliği veya montaj hatası yoksa diye diğer olasılıkları da yazdık ama sorunun montaj olmasına sevindim. Çünkü diğer sorunların çözümü ve sorun tespiti daha zordu.

Hayırlı günlerde kullanmanızı dilerim.
Çok teşekkür ederim sağolun

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri