Arkadaşlar başlıkta bahsettiğim problem şu şekilde meydana geliyor: Sistemim eski değil, sistem yaklaşık 6 ay içinde toplandı, oyun oynarken herhangi bir şekilde donma meydana gelmiyor ancak internette gezinirken ya da program yüklerken, video izlerken bilgisayar aniden donuyor, görüntülerde herhangi bir şekilde oynama yok, video izlerken sesi geliyor ancak görüntü ilerlemiyor, fare imleci çalışıyor sadece ancak hiçbir şekilde tıkladığım bir şey çalışmıyor, problemin meydana gelme süresi tamamen belirsiz, tak bir anda donuyor ve yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. PC'de hiç OC yapmadım, Driver'lar ve BIOS güncel, RAM testi ve harddisk-ssd testleri yaptım ve bir sorun ile karşılaşmadım. Ayrıca şöyle bir durumda var, bilgisayarımdaki ışıklar(ekran kartındaki, anakarttaki, sıvı soğutucudaki vs.) donma meydana geldiğinde senkronize olarak ayarladığımda hepsinin ışığıda donuyor ancak senkronizeyi kapattığımda ve donma meydana geldiğinde anakartın ışığı dışında diğer ışıklarda herhangi bir donma gerçekleşmiyor. Bu yoldan çıkarsak eğer sorunun anakarttan kaynaklandığına ulaşabilir miyiz? Bu durumu test edebileceğim bir program var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Sistem :
Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F
işlemci: AMD Ryzen 5 5600X
ekran kartı: ASUS TUF RTX 3070 Ti
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB(2x8GB) 3000MHz
hard disk: Seagate Barracuda 2TB
SSD: Gigabyte 2.5" 240GB SATA3 SSD SSD: Samsung 980 sapsı 1 TB
sıvı soğutucu: NZXT X63
kasa: NZXT S340
PSU: Corsair RM850 850W 80+Gold
işletim sistemi: Windows 11.
Sistem :