R5 7500F Galax RTX 4070 Ekran Kartı

yrkn022

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bir cok sorunum var arkadaşlarım bunların sorun olduğunu söyledi ilk defa pc aldım işlemcim r5 7500f pc hocasının attığı videoyu izlediğim de %50 ile rahat rahat besleyebildğiydi ancak ben ff16 oynuyorum ve orda yer yer işlemci %70 kadar cıkıyor arkada bir program acık felan değil ekran kartım en fazla 140w cekiyor yani anlamış değilim arkadaşımda da bir benzer sistem var onun böyle bir problemi yok garantiye göndermelimiyim sizce sistem iyi fps veriyor ama değerler normal değil dediler bana izlediğim videolarda aynı şeyleri söylüyor bilemedim

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
202
Bir cok sorunum var arkadaşlarım bunların sorun olduğunu söyledi ilk defa pc aldım işlemcim r5 7500f pc hocasının attığı videoyu izlediğim de %50 ile rahat rahat besleyebildğiydi ancak ben ff16 oynuyorum ve orda yer yer işlemci %70 kadar cıkıyor arkada bir program acık felan değil ekran kartım en fazla 140w cekiyor yani anlamış değilim arkadaşımda da bir benzer sistem var onun böyle bir problemi yok garantiye göndermelimiyim sizce sistem iyi fps veriyor ama değerler normal değil dediler bana izlediğim videolarda aynı şeyleri söylüyor bilemedim
Değerler normal değil. Servisten destek alabilirsiniz.

KS

yrkn022

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
nasıl olması gerekiyor yani bunlar sistemi hiç test etmiyormu tekrardan sistemi gerimi göndermem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
202
nasıl olması gerekiyor yani bunlar sistemi hiç test etmiyormu tekrardan sistemi gerimi göndermem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim
occt ve furmark testlerine falan bakın. Çekmesi gereken w çekiyormu test edin. Bir oyun referans alınmaz.

KS

yrkn022

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onları test ettim orda cekmesi geren w leri cekiyor ekran kartı 200 e kadar işlemcide 65e kadar cekiyor hiçbir sıkıntı yok cekirdeklerde de problem yok ama oyunlarda sıkıntı var gibi bios da ayarı felan olabilir mi

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
202
onları test ettim orda cekmesi geren w leri cekiyor ekran kartı 200 e kadar işlemcide 65e kadar cekiyor hiçbir sıkıntı yok cekirdeklerde de problem yok ama oyunlarda sıkıntı var gibi bios da ayarı felan olabilir mi
Testlerde sorun yoksa sistemde sorun yoktur. Bios falan güncelleyin performans da değişiklik olacakmı bakın.

KS

yrkn022

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
biosu nerden güncelliycem internette bulamadım ASUS Prime B650M-R Anakart bulamadım bios güncellemesini

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
202
KS

yrkn022

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bios güncelledim ancak bir değişiklik olmadı hala oyunlarda işlemci kullanımı yüksek ff 16 dg2 gibi oyunlardan bahsediyorum. Anlamadım şey şu yani neden böyle birşey yapar problemi ne

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
202
bios güncelledim ancak bir değişiklik olmadı hala oyunlarda işlemci kullanımı yüksek ff 16 dg2 gibi oyunlardan bahsediyorum. Anlamadım şey şu yani neden böyle birşey yapar problemi ne
Oyunlarla alakalı bir durumdur o zaman.

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Hocam selamlar, monitörünüz 1080p midir? 4070 ekran kartı olarak 2k için tasarlanmıştır. 1080p'de işlemci kullanımı artacaktır haliyle. Testlerde bir problem gözükmüyor 200W ekran kartının tam gücü yani bir problem yok.

Bunların dışında nvidia denetim masası > 3D Ayarları > Görüntü Ölçekleme ayarında ekran kartı farklı bir çözünürlükte senin için oyunu işliyor olabilir. Aynı şekilde oyun bazlı DSR DLSS gibi ayarların kapalı olduğundan emin olun.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
Pc hocasının pc için yaptıgı bazı nvidia ayarları var performansı artırırp görüntünün keskinliğini kıstıgı şekilde testlerdeki değerlerle seninkiler ondan uyuşmuyor olabilir.
%70 oyunlara göre değişir. Daha hikayeli oyunlarda gpu fazla cpu kullanımı daha aza indiriginide göreceksin. Demekki gpu o oyunu o kadar watt çekerek oynatabiliyorki fazlasını almıyor. Ayarları yükseltip farkı görebilirsin. Ben bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

KS

yrkn022

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Final fantasy 16 drqgon dogma 2 gibi yeni nesil oyunlar oynuyorum grqfikler en yuksek dlls 3 fg acık yani butun yuk gpu da ama yine de kullanim fqzla yetkili servis ile iletisime gectim bu olabilie her islemci ayni degil sizin bakmaniz gereken fps ve sicaklik dedi bu degerler bende normal bir sikintisi yok fpanin sicaklik 58 derece de zaten

KS

yrkn022

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Nvdia ayarlarında görüntü ölcekleme kapalı gozüküyor ayrıca undervalt önerenler oldu ama sıcaklık değerleri iyi 65 max

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri