R5 7500F Sıcaklığını Düşürmek Için Bios'ta Undervolt Nasıl Yapılır?

quagmire02

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dün fark ettigim üzere işlemcim boşta 65 derece gibi hayvani sıcaklik değerlerine çıkmaya başladı. Bilgisayarı 9 ay önce aldım ve işlemcim Ryzen 5 7500F. Stok fan kullanıyorum ancak eskiden bu kadar sıcak değildi. İnternette undervolt yapmam gerektiğini söyleyenleri gördüm ve yapmak için BIOS'a girdim. (BIOS dan pek anlamıyorum bu arada)

BIOS'da vddcr CPU voltage kısmından orayı offset yapıyormuşuz ama o kısım bende çıkmıyor. Fotoğraftaki gibi bir yer var burası orası mı? Bu arada sıcaklığı düşürmek için yapmam gereken başka şeyleri önerebilirsiniz.
IMG20240527180531.jpg

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,953
Dün fark ettigim üzere işlemcim boşta 65 derece gibi hayvani sıcaklik değerlerine çıkmaya başladı. Bilgisayarı 9 ay önce aldım ve işlemcim Ryzen 5 7500F. Stok fan kullanıyorum ancak eskiden bu kadar sıcak değildi. İnternette undervolt yapmam gerektiğini söyleyenleri gördüm ve yapmak için BIOS'a girdim. (BIOS dan pek anlamıyorum bu arada)

BIOS'da vddcr CPU voltage kısmından orayı offset yapıyormuşuz ama o kısım bende çıkmıyor. Fotoğraftaki gibi bir yer var burası orası mı? Bu arada sıcaklığı düşürmek için yapmam gereken başka şeyleri önerebilirsiniz.Ekli dosyayı görüntüle 34900
ellemeni tavsiye etmem minimum tutarda soğutucu almanı öneririm

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
Düşür, düşür. Ama ne kadar faydası olur ;onu deneyerek bulacaksın.Düşük seviye anakrtlarda bazen düşürmenin pek etkisi olmuyor. Voltajları dengeliyemiyorlar bi türlü,anakrtlar.
Ama dediğim gibi,denemesi bedava.:)

offstin fare ile üzerine gel ,tıkla .Aşağıda artı ve eksi şaretleri açılacak . Eksiyi tıkla. Aşağıda kutucuk çıkacak Klavyenin artı tuşuna tıklamaya başla. 0,10 a falan gelinceye kadar tıkla

O sayfanın bana bi fotosunu at. Sakın, save etme,önce.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
Şöyle bir önerim olabilir.
Güç seçeneklerinden işlemci performansını %100 yerine %99 a çekebilirsiniz. İşlemci ağırlıklı oyunlarda özellikle takılma veya lag yapıyor ise geri düzeltebilirsiniz. Eğer sorun olmazsa yeni bi sogutucu alana kadar idare eder.
Veya maksimum hızı amd uygulamasından 7500fin en fazla çıkacağı yere değilde daha stabil yeterli olan 4.6ghz de tutulabilir. Ekran kartı 4070 altıysa bu değer 4.4ghzde yapılabilir. Gerisi size kalmış deneyip performansı ve sıcaklıgı takip edebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri