R7 7700X - 4070 Ti̇ Sistem Için 2K 240Hz Monitör Tavsiye

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Freesync destekli monitörden gsync kullanabilirsin. Bende öyle yapıyorum.

Kankacım zaten monitör hakkında bir bilgim yok. Şu an 24.5 inç 165 hz monitör kullanıyorum 1080 P . 2K geç demesi herkes için kolay. Ben seni de suçlamıyorum bu konuda sen sadece bilgi veriyorsun ama rakamlar çok ters yere denk geliyor. Bir monitör nerdeyse 1 sistem parası kadar. Mevcut sistemimin 3te 1 fiyatı.
Yani normal bu durum monitörler pahalı. Ben ne istediğini daha anlayamadım.

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Freesync destekli monitörden gsync kullanabilirsin. Bende öyle yapıyorum.
Monitör hakkında bir bilgin vs var mı? Gerçekten 0 bilgi özellikle belki hissetmiyorum bile. 60Hzden 165 Hz geçtiğimde her şey çok normal gibi duruyordu ve garipsemiyordum. Alışmışımdır belki. Bu ghosting vs ince detayları var belki onu da görmüyorumdur veya hissetmiyorumdur detaylı bakmadığım için.

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Monitör hakkında bir bilgin vs var mı? Gerçekten 0 bilgi özellikle belki hissetmiyorum bile. 60Hzden 165 Hz geçtiğimde her şey çok normal gibi duruyordu ve garipsemiyordum. Alışmışımdır belki. Bu ghosting vs ince detayları var belki onu da görmüyorumdur veya hissetmiyorumdur detaylı bakmadığım için.
Şimdi ilk baş şu alıntımı oku.

Kullandığın monitörün modeli ne?

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Şimdi ilk baş şu alıntımı oku.

Kullandığın monitörün modeli ne?
ASUS 24" VG248QG 0,5 Ms Full HD 165Hz FreeSync / G-SYNC HDMI DP Gaming Monitör

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Ghosting falan yoktur ama tn panel yani renk kalitesi kötü olur. Yeni aldığında farkı hissedersin.
Bu AOC'u alim mi nediyorsun @Lory . Ek olarak bi sistemi denemek için fps limitini sınırsız yaptım ekranda böyle sanki dona dona anlık hareket ediyor g ibi oluyor bu olaya nediliyor :D 240 a sabitleyince düzeldi şu an ki ekranda

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Bu AOC'u alim mi nediyorsun @Lory . Ek olarak bi sistemi denemek için fps limitini sınırsız yaptım ekranda böyle sanki dona dona anlık hareket ediyor g ibi oluyor bu olaya nediliyor :D 240 a sabitleyince düzeldi şu an ki ekranda
Darboğaz olabilir. Benim asıl önerim aoc yerine 2k alman ama 240hz istiyorum dersen aoc al geç veya 360hx olarak attığım Dell e bakabilirsin.

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Darboğaz olabilir. Benim asıl önerim aoc yerine 2k alman ama 240hz istiyorum dersen aoc al geç veya 360hx olarak attığım Dell e bakabilirsin.
Bahsettiğim aoc bu 2K 240 Hz

Senin bahsettiğin bu galiba;

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789

Biraz motion Blur olacaktır. Ghosting de ufak olur. Çok FPS oyunu oynayan biri değilsen aoc alabilirsin.

RaYles

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107

IPS panel tavsiye ederim şahsen kendimde TN panelden IPS geçerek evrim geçirmiş birisi olarak tavsiye ediyorum tasarım model gibi işlerle uğraşıyorsanız doğru rengi seçerken size yardımcı olucakdır ayrcı oyunlardada zevkinizi 2 ye katlicakdır hoca m

2k 144 hz ve ıps bir monitör bütçe dostu

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Biraz motion Blur olacaktır. Ghosting de ufak olur. Çok FPS oyunu oynayan biri değilsen aoc alabilirsin.
Ağırlıklı genshin impact oynuyorum. Yanı sıra RDR2, Uncharted , Spider man tarzı oyunlar oynuyorum. Valorant'a belki geçerim main gamingim olmaz açıkcası
IPS panel tavsiye ederim şahsen kendimde TN panelden IPS geçerek evrim geçirmiş birisi olarak tavsiye ediyorum tasarım model gibi işlerle uğraşıyorsanız doğru rengi seçerken size yardımcı olucakdır ayrcı oyunlardada zevkinizi 2 ye katlicakdır hoca m

2k 144 hz ve ıps bir monitör bütçe dostu
Valla bu dönemde her şey çok pahalı nalet olsun böyle yaşamada ekonomiyede. Alacak gücüm var ama acayip koyuyor o kadar fiyatı vermek monitöre :(

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Ağırlıklı genshin impact oynuyorum. Yanı sıra RDR2, Uncharted , Spider man tarzı oyunlar oynuyorum. Valorant'a belki geçerim main gamingim olmaz açıkcası

Valla bu dönemde her şey çok pahalı nalet olsun böyle yaşamada ekonomiyede. Alacak gücüm var ama acayip koyuyor o kadar fiyatı vermek monitöre :(
O halde aoc alabilirsin, üzmez.

RaYles

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107

Haklısınız hocam bi monitöre 8k

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Haklısınız hocam bi monitöre 8k
Kanka benim baktıklarım birde 20 k dan başlıyor tövbeler tövbesi. Bak 15k ya aoc almayı düşünüyorum. Düşün 15 k ya sistem diziyor monitörün fiyata bak. 66k ya sistem aldım 11 k devlet babaya bayılmışız.

O halde aoc alabilirsin, üzmez.
biraz detaylı bir araştıracam kanka özellikleri kullanım vs alırım sanırım

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41

Haklısın ama şöyle düşün sen bana göre çok iyi durumdasın kimisine göre de ben çok iyi durumdayım. Rtx 3050 laptop var satıp kasa almak istiyorum sıfırı 23k ben 16.500a koydum yazan soran bile yok 100 kişi gördü. Monitör alacağım 6k ya 165hz full hd bile zor alır olduk...

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Haklısın ama şöyle düşün sen bana göre çok iyi durumdasın kimisine göre de ben çok iyi durumdayım. Rtx 3050 laptop var satıp kasa almak istiyorum sıfırı 23k ben 16.500a koydum yazan soran bile yok 100 kişi gördü. Monitör alacağım 6k ya 165hz full hd bile zor alır olduk...
Haklısın kanka ama ülke sana da bana da adil değil. Sana vuran bana da vuruyor . Alabiliyorum ama içim el vermiyor o fiyata o monitörü almak.

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
benim bütçe taksitle aldığım zaman max 7ye gelecek :D Takip ediyorum gaming gecesini aoc monitör güzel indirime girerse düşünebilirim girmezse 24g2spu çekeceğim bekleyemem
Ben 2k 240 tarzı bir şey geleceğine inanmıyordum zaten gelmedi de. Ama ümit ediyordum. Şimdi akıllarda soru napacam :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri