Soru R7 7700X Işlemci Için "Kule Tipi" Soğutma Arıyorum

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Sistemimde sıvı soğutucudan kule tipine geçmeyi düşünüyorum. Daha önce MSI MAG CoreLiquid 240R V2 240mm sıvı soğutucu kullanıyordum. Ancak içini açtığımda içerisinden pislik aktığını ve bakır plakanın kirle kaplandığını gördüm. Sizce bu sıvı soğutucuyu tamir ettirmeli miyim, yeni bir sıvı soğutucuya mı geçmeliyim, yoksa kule tipi bir soğutucuya yönelmem daha mı mantıklı olur?

Kasa: Cooler Master MasterCase H500 ARGB Mesh Akrilik Mid Tower Kasa
Anakart: MSI PRO B650-P WIFI DDR5 ATX AM5
İşlemci: AMD Ryzen 7 7700X 4.70GHz 8 Çekirdek 40MB Önbellek Soket AM5

Bütçe: 4000 olarak düşünüyorum.

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
504
Tasarım olarak farklı bir yol izlemişler bu modelde;
''Pompa, ses yalıtımı ve gürültü azaltma amacıyla radyatöre entegre edilmiştir.''

Çalışma prensibi olarak herhangi bir arıza vb. belirtmemişsiniz. Performans- soğutma açısından...

Bu durumda ne yapılabilir. Soğutma sıvısı eksiltme vb yapmamışsa, kirli bölümler mümkün mertebe temizleme, tekrar montaj ve gittiği yere kadar gitme gibisinden.
Servise göndermede bakım için ne kadar fiyat çıkaracakları önemli olacak. Uçuk fiyatlar çıkarırlarsa durum değişir. Değmez kesinlikle...

Şurada da bir vatandaş benzer şikayetlere sahip bir video hazırlamış. Açıkçası şikayetçi...

Durum güven vermiyor vb..
Kasa radyatör desteği frontal- ön cephe max 280mm
Güçlü bir hava soğutucu kule tipi soğutma gücü olarak prensipte eşdeğer..

Şu ayar bir model, ileriye daha da dönük olması açısından bakılabilir.
Geriye doğru yatık eğimli ısı boruları, RAM için engellemeyi ortadan kaldırır.
Scythe Fuma 3 İşlemci Soğutucu -- 2000 TL civarı..

veya Thermalright, Enermax modellerden de olabilir...

mmodahl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3

Thermalright Peerless Assassin​

öneririm ben 7800x3d ile kullanıcam genel olarak yorumları çok olumlu çift kule var isterseniz lcd ekranlı şekildede alabiliyorsunuz fiyatı makul 2k civarıydı ben aldığımda lcd ekranlı. Tek bir püf noktası bu modellerde 90mm fanlı olan se versiyonları var onlar yerine 120mm fanlı almanız daha doğru olur
birde ek olarak herhangi bir bakım masrafı yok sadece tozunu alsanız yeterli sıvı soğutmalarda düzenli pompa bakımı vs maliyet oluyor

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Tasarım olarak farklı bir yol izlemişler bu modelde;
''Pompa, ses yalıtımı ve gürültü azaltma amacıyla radyatöre entegre edilmiştir.''

Çalışma prensibi olarak herhangi bir arıza vb. belirtmemişsiniz. Performans- soğutma açısından...

Bu durumda ne yapılabilir. Soğutma sıvısı eksiltme vb yapmamışsa, kirli bölümler mümkün mertebe temizleme, tekrar montaj ve gittiği yere kadar gitme gibisinden.
Servise göndermede bakım için ne kadar fiyat çıkaracakları önemli olacak. Uçuk fiyatlar çıkarırlarsa durum değişir. Değmez kesinlikle...

Şurada da bir vatandaş benzer şikayetlere sahip bir video hazırlamış. Açıkçası şikayetçi...

Durum güven vermiyor vb..
Kasa radyatör desteği frontal- ön cephe max 280mm
Güçlü bir hava soğutucu kule tipi soğutma gücü olarak prensipte eşdeğer..

Şu ayar bir model, ileriye daha da dönük olması açısından bakılabilir.
Geriye doğru yatık eğimli ısı boruları, RAM için engellemeyi ortadan kaldırır.
Scythe Fuma 3 İşlemci Soğutucu -- 2000 TL civarı..

veya Thermalright, Enermax modellerden de olabilir...

Thermalright Peerless Assassin​

öneririm ben 7800x3d ile kullanıcam genel olarak yorumları çok olumlu çift kule var isterseniz lcd ekranlı şekildede alabiliyorsunuz fiyatı makul 2k civarıydı ben aldığımda lcd ekranlı. Tek bir püf noktası bu modellerde 90mm fanlı olan se versiyonları var onlar yerine 120mm fanlı almanız daha doğru olur
birde ek olarak herhangi bir bakım masrafı yok sadece tozunu alsanız yeterli sıvı soğutmalarda düzenli pompa bakımı vs maliyet oluyor
Bunu almaya karar verdim? sizce nasıl olur sistem için ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri