Yardım R7 7800X3D & RTX 4080 Super Sisteme Bios Ayarı Önerisi

efsanet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle iyi forumlar arkadaşlar,

7800X3D işlemci kullanıyorum. Bu işlemci için en iyi performansı verecek şekilde BIOS ayarları nasıl olmalı PBO vs.? Yardımcı olabilecek tecrübeli arkadaşlar varsa çok iyi olur. En basit olarak Stok halde, hiç ayar yapılmadı ince ayrıntılı bir şekilde ram ayarlarıda yani anlayacağınız biosta ne var ne yok performans açısından işlemciyi tam olarak kullanmak istiyorum umarım yardımcı olabilirsiniz teşekkür ederim şimdiden. discord : efsanet.46

Sistem:
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • RAM: 64 GB (4x16) XPG LANCER RGB DDR5 6000MHz CL30
  • Ekran Kartı: GALAX RTX 4080 SUPER SG 16GB GDDR6X 256 Bit
  • Anakart: MSI MAG X670E Tomahawk
  • Kasa: HYTE Y70 Touch
  • PSU: MSI MAG A850GL PCIE5 850W 80+ GOLD
  • Soğutucu: BitFenix Cube 360 ARGB 360mm

Son düzenleme:

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
4 slot ram sıkıntısız boot edıyormu sıstem mesela tum ramlerı 6000mhz de kullanabılıyormusunu

KS

efsanet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
4 slot ram sıkıntısız boot edıyormu sıstem mesela tum ramlerı 6000mhz de kullanabılıyormusunu
evet sorunsuz boot ediyorum üstelik ramleri 6400 mhz ye çektim bu gün yine sorunsuz bir şekilde kullanıyorum bir problem yaşamadım hocam tüm ramleri derken anlamadım görev yöneticisinde performans kısmında 6400MT yazıyor o mu

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
evet sorunsuz boot ediyorum üstelik ramleri 6400 mhz ye çektim bu gün yine sorunsuz bir şekilde kullanıyorum bir problem yaşamadım hocam
anladım hocam oncelıkle hayırlı olsun sıstemınız alsında ıslemıyı tam olarak kullanıyorsunuz ama 7800x3d bu kadar cok oynamaya acık bır ıslemcı degıl dıye duymustum reddıt de falan bı baktınızm ı acaba ıslemcıyle ılgılı konusmalara

KS

efsanet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anladım hocam oncelıkle hayırlı olsun sıstemınız alsında ıslemıyı tam olarak kullanıyorsunuz ama 7800x3d bu kadar cok oynamaya acık bır ıslemcı degıl dıye duymustum reddıt de falan bı baktınızm ı acaba ıslemcıyle ılgılı konusmalara
baktım ama bazılarıda bu işlemciye ince ayar çekilmesi gerektiğini söylüyor ve savunuyor bende bu işlemciyi tam performansta en verimli şekilde kullanmak istiyorum açıkçası

K1dot

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Öncelikle iyi forumlar arkadaşlar,

7800X3D işlemci kullanıyorum. Bu işlemci için en iyi performansı verecek şekilde BIOS ayarları nasıl olmalı PBO vs.? Yardımcı olabilecek tecrübeli arkadaşlar varsa çok iyi olur. En basit olarak Stok halde, hiç ayar yapılmadı ince ayrıntılı bir şekilde ram ayarlarıda yani anlayacağınız biosta ne var ne yok performans açısından işlemciyi tam olarak kullanmak istiyorum umarım yardımcı olabilirsiniz teşekkür ederim şimdiden. discord : efsanet.46

Sistem:
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • RAM: 64 GB (4x16) XPG LANCER RGB DDR5 6000MHz CL30
  • Ekran Kartı: GALAX RTX 4080 SUPER SG 16GB GDDR6X 256 Bit
  • Anakart: MSI MAG X670E Tomahawk
  • Kasa: HYTE Y70 Touch
  • PSU: MSI MAG A850GL PCIE5 850W 80+ GOLD
  • Soğutucu: BitFenix Cube 360 ARGB 360mm
expo ayarını açtıysanız başka bir şey yapmaya gerek yok

KS

efsanet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
expo ayarını açtıysanız başka bir şey yapmaya gerek yok
expo ayarı %1low ve %0.1low fps leri aşırı derecede drop yediriyordu onu kapatıp msi anakartlarda hynix ayarı vardı onu açtım sorun kalmadı işlemci için detaylı ince performans ve verimli olması için yapmam gereken birşey varmı peki ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri