Öneri R7 7800X3D Ve Msi Mag B650 Tomahawk Için Ram Ve SSD Önerisi

ludiny

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D
Ekran Kartı
AMD Radeon RX 6700 XT
R7 7800X3D işlemci ve MSI MAG B650 TOMAHAWK anakart sipariş edeceğim. AM4 ve DDR4 sistemimi yükseltiyorum. Ekran kartım da RX 6700 XT, onu yükseltmeyeceğim. Bu parçalara en uygun f/p 32 GB DDR5 RAM ve M.2 SSD önerirseniz sevinirim.

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam hayırlı olsun. Anakart için önceki açtığınız konuya yazdığımı yazayım yine. Eğer ileride daha yüksek işlemcilere geçmek istiyorsanız veya OC yapabileceğim bir işlemci alırım diyorsanız x670 veya x870 serilerinden öneririm. Ancak B650 fazlasıyla yeterli bu sisteme.

RAM https://www.epey.com/bellek-ram/kingston-beast-kf560c30bbek2-32tr.html öneririm.
SSD https://www.epey.com/sabit-disk/kingston-kc3000-skc3000s-1024g.html

Ekran kartınız da eğer yükseltecek olursanız ve AMD'den memnunsanız RX 9070 XT inceleyebilirsiniz.

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
134
R7 7800X3D işlemci ve MSI MAG B650 TOMAHAWK anakart sipariş edeceğim. AM4 ve DDR4 sistemimi yükseltiyorum. Ekran kartım da RX 6700 XT, onu yükseltmeyeceğim. Bu parçalara en uygun f/p 32 GB DDR5 RAM ve M.2 SSD önerirseniz sevinirim.
b650 tomahawklar ile ilgili bazı problemler vardı geçmişte konusu açılmıştı
bu fiyat bandında illaki tomahawk gibi modeller olmasa da iş görecek b850 modelleri de öneririm
pci gen5 avantajından da yararlanırsınız

ram kanadında
patriot viper 2x16 gb 6000 mhz cl 30 ürününü öneririm
rgb siz versiyonları sinerji ile incehesapta çok küçük fiyat farklılıkları ile değişiyor
rgb li versiyonu sinerjide uygun olması lazım

ssd konusunda
profesyonel kullanım amacınız yoksa
hergün defalarca gb larca veri kopyalayıp silmeyecekseniz kingston nv3 serisi işinizi görebilir

bütçem var biraz daha iyi olsun derseniz
kingston kc3000 kingston renegade serileri iş görebilir

KS

ludiny

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
b650 tomahawklar ile ilgili bazı problemler vardı geçmişte konusu açılmıştı
bu fiyat bandında illaki tomahawk gibi modeller olmasa da iş görecek b850 modelleri de öneririm
pci gen5 avantajından da yararlanırsınız
Tomahawk modelinin çok kaliteli olduğunu söylüyorlardı. B850 içinse daha oturmamış diyenler var ama bu fiyat bandında görmedim hiç. Gigabyte, Asrock gibilerden bahsediyorsanız Tomahawk bence daha iyi. Ne gibi konuları açılmıştı?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
MSI Tomahawk B650 ile 7800X3D kullanıyorum. RAM 6000 MHz CL30. Hangi parçadan kaynaklandığını test etmedim ama bilgisayar her açılışta 1-2 dakika aralığındaki süreyle gecikmeli açılıyor. Tek problemim bu, bilgisayar açıldıktan sonra diğer herşey düzgün çalışıyor. Başka bir sorunla karşılaşmadım.
Biraz araştırdığımda bunu yaşayan tek kişi olmadığımı fark ettim. Gecikme yaşayanların açılışta farklı bekleme süreleri olduğunu söyleyebilirim.
Sebep olarak RAM'in yüksek frekansta olması halinde işlemcinin bellek denetleyicisi yetersiz kaldığından söz ediliyor ve anakart uyumluluk sağlarken geç açılışa sebep oluyor deniliyor. Açıklaması ne olursa olsun bu problemin olduğunu hatırlatayım ve teknoloji geliştirenlerin saçmalığı olduğunu da ekleyim.
Ben önceki bilgisayarda oluşan arıza sonrası DDR5 sisteme geçeyim dediğimde pek araştırmadan almıştım. Sonuçları yaşayınca araştırmaya gitmiştim. Herhangi bir güncelleme ile de bu gecikmeli açılış sorunu giderilmedi.

Düşük frekanslı RAM alanlarda galiba bu sorun oluşmuyor. Ondan da emin değilim, yeteri kadar araştıramadım. Sorun olmayanlar bende sorun yok diye konu açmıyor.
Özetle işlemcinin bellek denetleyicisi ile alakalı sorun olduğu üzerinde duruluyor, yani işlemciden kaynaklı deniliyor.

KS

ludiny

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI Tomahawk B650 ile 7800X3D kullanıyorum. RAM 6000 MHz CL30. Hangi parçadan kaynaklandığını test etmedim ama bilgisayar her açılışta 1-2 dakika aralığındaki süreyle gecikmeli açılıyor. Tek problemim bu, bilgisayar açıldıktan sonra diğer herşey düzgün çalışıyor. Başka bir sorunla karşılaşmadım.
Biraz araştırdığımda bunu yaşayan tek kişi olmadığımı fark ettim. Gecikme yaşayanların açılışta farklı bekleme süreleri olduğunu söyleyebilirim.
Sebep olarak RAM'in yüksek frekansta olması halinde işlemcinin bellek denetleyicisi yetersiz kaldığından söz ediliyor ve anakart uyumluluk sağlarken geç açılışa sebep oluyor deniliyor. Açıklaması ne olursa olsun bu problemin olduğunu hatırlatayım ve teknoloji geliştirenlerin saçmalığı olduğunu da ekleyim.
Ben önceki bilgisayarda oluşan arıza sonrası DDR5 sisteme geçeyim dediğimde pek araştırmadan almıştım. Sonuçları yaşayınca araştırmaya gitmiştim. Herhangi bir güncelleme ile de bu gecikmeli açılış sorunu giderilmedi.

Düşük frekanslı RAM alanlarda galiba bu sorun oluşmuyor. Ondan da emin değilim, yeteri kadar araştıramadım. Sorun olmayanlar bende sorun yok diye konu açmıyor.
Özetle işlemcinin bellek denetleyicisi ile alakalı sorun olduğu üzerinde duruluyor, yani işlemciden kaynaklı deniliyor.
Performansından memnun musunuz peki? 9700X ile arasında çok kalmıştım.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Performansından memnun musunuz peki? 9700X ile arasında çok kalmıştım.
Oyun amaçlı kullanımda performansından memnunum. Render vs yapmayacaksanız 9700X veya 9900X gibi işlemciler biraz anlamsız kalır. Gerçi bu 1080P için böyle.
2K veya 4K monitör tercihinde bu işlemcilerin oyun performansındaki farklar epey azalıyor yani 9700X de tercih edilebilir. Hatta çoğu oyunda fark etmiyor bile denebilir. Öte yandan 1080P için 9700X alan da pişman olmaz, devasa performans farkları yok. Ancak 1080P'de 7800X3D biraz farkla üstün geliyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri