R7 8700F Isınma

RSTUDIOS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
PC hocası'nın yayınladığı son videoyu izlerken ThermalRight sogutucusu gözüme çarptı bunun tek fanlı modelini kullanıyorum

Thermalright Assassin Spirit 120 EVO ile Ryzen 7 8700f Cinebench veya occt ile full yüke sokunca, 90-95 dereceleri görüyorum. Bu normal mi ? Kasamda 3 esktra fan var, yani o soğutucu mu yetersiz kalıyor bana bilmiyorum fakat pc hocasında 7600ü gayet rahat soğutuyordu. Oyunlarda videodaki gibi soğutma değerleri alıyorum sadece full yüke sokunca dediğim sıcaklıklara ulaştı (bir de tlou menüde 96 gördüm maks :D )

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
PC hocası'nın yayınladığı son videoyu izlerken ThermalRight sogutucusu gözüme çarptı bunun tek fanlı modelini kullanıyorum

Thermalright Assassin Spirit 120 EVO ile Ryzen 7 8700f Cinebench veya occt ile full yüke sokunca, 90-95 dereceleri görüyorum. Bu normal mi ? Kasamda 3 esktra fan var, yani o soğutucu mu yetersiz kalıyor bana bilmiyorum fakat pc hocasında 7600ü gayet rahat soğutuyordu.

Kasa mesh mi ve soğutucu yerine tam oturmuş mu ?

KS

RSTUDIOS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Kasa mesh mi ve soğutucu yerine tam oturmuş mu ?
kasa mesh soğutucuda ise yerine oturdu eminim. ilkinde eskiden kalma thermal grizy hydronaut kullandım fakat azdı ama yeter diye düşündüm. İlk bir kaç gün ondan ötürüdür diye düşünüp söktüm. Soğutucunun içinden çıkan thermalrıght tf7 kullandım ve bu kez daha da emin oldum soğutucu yerine oturttuğumdan. Vidanın dönecek hali kalmadı yani sallanmıyorda.

kasa mesh soğutucuda ise yerine oturdu eminim. ilkinde eskiden kalma thermal grizy hydronaut kullandım fakat azdı ama yeter diye düşündüm. İlk bir kaç gün ondan ötürüdür diye düşünüp söktüm. Soğutucunun içinden çıkan thermalrıght tf7 kullandım ve bu kez daha da emin oldum soğutucu yerine oturttuğumdan. Vidanın dönecek hali kalmadı yani sallanmıyorda.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93

Görev yöneticisinden cpu ghz i kontrol edin, bende 7700x im 95 dereceleri görüyordu, görev yöneticisine baktığımda turbo ghz e geçmiş, stock a çektim oyunlarda 45-50 arası şuan

KS

RSTUDIOS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Görev yöneticisinden cpu ghz i kontrol edin, bende 7700x im 95 dereceleri görüyordu, görev yöneticisine baktığımda turbo ghz e geçmiş, stock a çektim oyunlarda 45-50 arası şuan
1732268411387.png

şuan 50-60 arasında derecesi

KS

RSTUDIOS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
en fazla 5.3 ghz gördüm sanırım ben

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
artıyor 5e çıkıyor duruma bağlı 5.2 fln olduğunu gördüm
Isınması normal o zaman, cpu turbo mode açık sanırım, bi işlemle kısıtlıyorduk onu stock ghz e şuan hatırlamadım, araştırayım biraz geri dönüş yaparım knk, istersen yeni konu aç ghz düşürme ile ilgili

• Beğen
Reactions: VeV
KS

RSTUDIOS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Isınması normal o zaman, cpu turbo mode açık sanırım, bi işlemle kısıtlıyorduk onu stock ghz e şuan hatırlamadım, araştırayım biraz geri dönüş yaparım knk, istersen yeni konu aç ghz düşürme ile ilgili
yani render gibi şeyler dışında %100 veya 80 kullanıma çıktığını görmedim ama full yüke sokunca ısındığını gördüğüm için yazmak istedim. bilemedim performansda çok düşüklük yaratmazsa yapılabilir.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
yani render gibi şeyler dışında %100 veya 80 kullanıma çıktığını görmedim ama full yüke sokunca ısındığını gördüğüm için yazmak istedim. bilemedim performansda çok düşüklük yaratmazsa yapılabilir.
Fazla ısınması hem performansına zarar verir hem işlemcinin ömrüne hemde 90+ dereceler ister istemez kullanıcı olarak rahatsız eder kendi yaptığım çözüm: denetim masası>güç seçenekleri>plan ayarlarını değiştir>gelişmiş güç ayarlarını değiştir>işlemci güç yönetimi>en yüksek işlemci durumu 100 olur onu 99 a uygulayın tekrar test edin sonuçları paylaşın

KS

RSTUDIOS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Fazla ısınması hem performansına zarar verir hem işlemcinin ömrüne hemde 90+ dereceler ister istemez kullanıcı olarak rahatsız eder kendi yaptığım çözüm: denetim masası>güç seçenekleri>plan ayarlarını değiştir>gelişmiş güç ayarlarını değiştir>işlemci güç yönetimi>en yüksek işlemci durumu 100 olur onu 99 a uygulayın tekrar test edin sonuçları paylaşın
tamam müsait olunca bunu deneyeceğim ve paylaşacağım

1732282465648.png
1732282584103.png

sonra cinebench testi yapacağım bu dediğiniz ayarı deneyip. duruma bağlı kendime güç durumu açıp öyle kullanırım.
ama ısınması dediğiniz gibi normal ise sonra daha güçlü bir soğutucu alırım :/

Son düzenleme:
KS

RSTUDIOS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
cinebench multi puanı 14.900 lerde. Bu işlemi yapmadan önce 17500 ile 18100 arasında fark ediyordu. duruma bağlı açar kaparım bunu artık.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
cinebench multi puanı 14.900 lerde. Bu işlemi yapmadan önce 17500 ile 18100 arasında fark ediyordu. duruma bağlı açar kaparım bunu artık.
Siz bilirsiniz, önceden yüksek puan almanızın sebebi cpu nun turbo da çalışması ve bu yaptığımız işlem %1-2 clock hızında altına düştü bende 4.5ghz olması gerekirken 4.45ghz ghz de felan çalışıyor ama çok bi farketmez stock sayılır işlemci zorlanmaz

KS

RSTUDIOS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ryzen masterda derece sınırı koyabiliyormuşsun 80 veya 85 derece yapmayı düşünüyorum performans çok düşmüyor. o dereceleride geçmiyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri