Tamamdır teşekkürler ama neden 7800X3D iyi olduğu yönleri söylermisin rica etsemİkiside biri birine çok yakın işlemci oyunlarda ikisinin de FPS bakımından önde olduğu ayrı ayrı yerler var ama almışken 7800X3D alın geçin.
X3D önbelleği diğerine göre daha büyük, çalışma voltajı olarakta X3D büyük sağlam overclock yapar.. İyi bir sıvı soğutma alırsanız zaten bayağı zirvede bir işlemci.Tamamdır teşekkürler ama neden 7800X3D iyi olduğu yönleri söylermisin rica etsem
Kule tibi soğutucum var çift fanlı Artic frezer bu yetersiz mi olurX3D önbelleği diğerine göre daha büyük, çalışma voltajı olarakta X3D büyük yani daha fazla. Sağlam bir sıvı soğutma alırsanız zaten bayağı zirvede bir işlemci.
Çift fanlı ise yeterli olur.Kule tibi soğutucum var çift fanlı Artic frezer bu yetersiz mi olur
ya hocam bırakın oc işleriniTamamdır teşekkürler ama neden 7800X3D iyi olduğu yönleri söylermisin rica etsem
Ekran kartım rx 7700 xt 2k monitör ile kullanıyorum. O zaman R7 7800x3d alayım öyle değil mi bunu almam daha mı mantıklı olur?ya hocam bırakın oc işlerini
boş muhabbet yapanları dinlemeyin
7800x3d size ne anlamda yetmeyecek de overclock yapmayı deneyeceksiniz
7800x3d ile 9700x arasındaki farka gelirsek
elbetteki x3d işlemcilerin daha yüksek önbellek kapasitesinden kaynaklı oyunlarda
özellikle de 1080p fps ağırlıklı oyunlarda daha verimli çalışması
bu fark
çözünürlüük yükseldikçe ve oyunlar hikayeli moda kaydıkca küçülüyor
şimdi buradaki seçim ne olmalı
kim neyi alırsa hata yapmış olmaz
önceden 9700x ile 7800x3d arasında 4000-4500 tl gibi bir fiyat farkı olduğunda
özellikle 2k hikayeli oyunculuk peşinde iseniz 7800x3d yerine 9700x alabilirsiniz
buradan edineceğiniz kazancın üstüne biraz daha koyduğunuzda bir tık daha iyi ekran kartı alabiliyorsanız
bu size fiyat performans geri dönüşü olarak daha mantıklı geri dönüş olur diyorduk
ama şu an fiyat farkları 1750 tl nin bile altında
burada 7800x3d oyuncu kanadında bu fiyat farkından dolayı mantıklı olabilir
hocam arada fiyat farkı baya azalmış oyun amaçlı da kullanacaksınız alabilirsiniz elbette 7800x3d bazı herbokologların söylemlerine filan gelip gaza gelmeyin Overclock işlerine gireyim filan demeyin (hangi işlemciyi alırsanız alın) işlemciler gayet yeterli performansları gösteriyor zatenEkran kartım rx 7700 xt 2k monitör ile kullanıyorum. O zaman R7 7800x3d alayım öyle değil mi bunu almam daha mı mantıklı olur?
Overclock için almıyorum zaten sadece R7 9700x mi R7 7800x3d mi alsam daha mantıklı olur onu öğrenmek istiyorum. Dediğin gibi çok fiyat farkı yokhocam arada fiyat farkı baya azalmış oyun amaçlı da kullanacaksınız alabilirsiniz elbette 7800x3d bazı herbokologların söylemlerine filan gelip gaza gelmeyin Overclock işlerine gireyim filan demeyin (hangi işlemciyi alırsanız alın) işlemciler gayet yeterli performansları gösteriyor zaten
hocam bak bunu zaten açıkladımOverclock için almıyorum zaten sadece R7 9700x mi R7 7800x3d mi alsam daha mantıklı olur onu öğrenmek istiyorum. Dediğin gibi çok fiyat farkı yok
Anakartım buhocam bak bunu zaten açıkladım
açıklamamı okursan zaten anlayacaksın
her iki işlemci de gayet güzel işlemciler dedim
amaç oyun ise aradaki fiyat farkları da küçüldüğü için
7800x3d tercih etmek mantıklı
anakartınızın tam marka modeli ne bu arada