Ryzen 7 9800X3D yazın aşırı ısınıyor, sebebi oda sıcaklığı olabilir mi?
Merhaba arkadaşlar,
Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Yaklaşık 3 aydır evde değildim, çalışıyordum. Bu süre boyunca bilgisayarı neredeyse hiç kullanmadım. Eve döndükten sonra bilgisayara sıfırdan format attım, tüm sürücüleri ve gerekli yazılımları temiz şekilde kurdum.
Sistemim şu şekilde:
Kış aylarında aynı sistemle örneğin Valorant oynarken işlemci en fazla 60°C civarını görüyordu. Şimdi ise aynı oyunda 70-75°C arasında dolaşıyor. Diğer oyunlarda da benzer şekilde eskisine göre daha yüksek sıcaklıklar görüyorum.
Daha ilginç olan ise Cinebench R23 sonucu. Yaklaşık 3 ay önce yaptığım testte işlemci maksimum 85-86°C civarına çıkıyordu. Şimdi aynı testi yaptığımda neredeyse 90°C'den başlıyor ve 95°C'ye kadar çıkıyor.
Yaşadığım ortamın da etkisi olabilir diye düşünüyorum:
BOŞTA 55 DERECE FİLAN
ŞUAN STEAM VE CHOREME KICK ACIK 55 DERECE
Aklıma gelen ihtimaller:
Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar,
Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Yaklaşık 3 aydır evde değildim, çalışıyordum. Bu süre boyunca bilgisayarı neredeyse hiç kullanmadım. Eve döndükten sonra bilgisayara sıfırdan format attım, tüm sürücüleri ve gerekli yazılımları temiz şekilde kurdum.
Sistemim şu şekilde:
- İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
- Sıvı Soğutucu: MSI 360 mm AIO
Kış aylarında aynı sistemle örneğin Valorant oynarken işlemci en fazla 60°C civarını görüyordu. Şimdi ise aynı oyunda 70-75°C arasında dolaşıyor. Diğer oyunlarda da benzer şekilde eskisine göre daha yüksek sıcaklıklar görüyorum.
Daha ilginç olan ise Cinebench R23 sonucu. Yaklaşık 3 ay önce yaptığım testte işlemci maksimum 85-86°C civarına çıkıyordu. Şimdi aynı testi yaptığımda neredeyse 90°C'den başlıyor ve 95°C'ye kadar çıkıyor.
Yaşadığım ortamın da etkisi olabilir diye düşünüyorum:
BOŞTA 55 DERECE FİLAN
ŞUAN STEAM VE CHOREME KICK ACIK 55 DERECE
- Antalya'da yaşıyorum.
- Ev iki katlı müstakil ve çatısı yok, üstü direkt beton.
- Odam gün içinde ciddi şekilde ısınıyor.
- Oda sıcaklığı şu an 32,6°C.
- Nem şu an %22, ancak bazı günler %60 seviyelerine kadar çıkabiliyor.
- Oda sıcaklığı bazen 34°C'ye kadar yükseliyor.
- Klima bulunmuyor.
Aklıma gelen ihtimaller:
- Oda sıcaklığının çok yüksek olması.
- Sıvı soğutucuda bir problem olması.
- Termal macunun yenilenmesi gerekmesi.
- Format sonrası BIOS ayarlarında veya fan eğrisinde değişiklik olmuş olması.
Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.