Öneri R9 5900X İçin Sıvı Soğutma Önerisi ( 240 -280Mm )

mahoalonzo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Arkadaşlar merhaba iyi forumlar. Uzun süredir sıvı soğutma arayışındayım fakat piyasada çok fazla ürün olduğu için kafam biraz karışık. Mevcutta kule tipi soğutucu kullanıyorum ama pek memnum değilim yeteri kadar soğutma sağlamıyor. İlk kez sıvı soğutma kullanacağım için sizlerin desteğine ihtiyacım var 240 veya 280mm olabilir aralarında ne kadar fark var bilmiyorum 240 yeterli olur mu 280 alacağım diye fazladan para vermeye gerek var mı? RGB olması şart değil performansı iyi olsun fazla sorun çıkarmasın benim için yeterli. Bilinen markaları mı tercih edeyim yoksa fazla bilinmeyen güzel markalar var mı?

Anakartım Asus Rog Strix B550XE Gaming Wifi

Kafamda birkaç model var aşağıya ekliyorum

1.) ASUS ROG RYUJIN II 240mm
2.) Nzxt Kraken Z63 280mm veya X63 280mm
3. ASUS ROG STRIX LC II 280mm ARGB

Açıkçası bu modeller hoşuma gidiyor fakat pek bilgi sahibi değilim yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
223
Arkadaşlar merhaba iyi forumlar. Uzun süredir sıvı soğutma arayışındayım fakat piyasada çok fazla ürün olduğu için kafam biraz karışık. Mevcutta kule tipi soğutucu kullanıyorum ama pek memnum değilim yeteri kadar soğutma sağlamıyor. İlk kez sıvı soğutma kullanacağım için sizlerin desteğine ihtiyacım var 240 veya 280mm olabilir aralarında ne kadar fark var bilmiyorum 240 yeterli olur mu 280 alacağım diye fazladan para vermeye gerek var mı? RGB olması şart değil performansı iyi olsun fazla sorun çıkarmasın benim için yeterli. Bilinen markaları mı tercih edeyim yoksa fazla bilinmeyen güzel markalar var mı?

Anakartım Asus Rog Strix B550XE Gaming Wifi

Kafamda birkaç model var aşağıya ekliyorum

1.) ASUS ROG RYUJIN II 240mm
2.) Nzxt Kraken Z63 280mm veya X63 280mm
3. ASUS ROG STRIX LC II 280mm ARGB

Açıkçası bu modeller hoşuma gidiyor fakat pek bilgi sahibi değilim yardımcı olursanız sevinirim.
Kasanız hangisi? Eğer sadece performans olsun isterseniz Arctic ürünlerini öneririm. 240mm den 420mm ye kadar seçenek sunuyor. Ryzen 9 5900x işlemcisi için 360mm lik bir soğutucu almanızda yarar var. İleriye de yatırım olur. Ancak 240mm ile 280mm arasındaysanız ve kasanız da el veriyorsa 280mm lik bir model almanız daha iyi olur.

Arctic Liquid Freezer II serisi kalın radyatör sunuyor. Arctic Liquid Freezer II - 280mm lik modelini satın alabilirsiniz.
Ayrıca RGB ve ARGB modelleri de mevcut. Aşağıdaki videodan detayları görebilirsiniz. Videodaki ürün 420mm lik ancak boyutu haricinde 280mm lik modelle tüm detayları aynı (radyatör kalınlığı, pompa, aksesuarlar vb.).

Senolix

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
Arctic LIQUID FREEZER II 280 önerebilirim. Radyatör kalınlığı standartlara göre biraz daha kalındır kasanız destekliyor mu iyi araştırmanız lazım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri