Öneri R9 9950X3D RTX 5080 Sistem Alınır Mı

CVaRyHD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
Ryzen 9 9950x3D
Ekran Kartı
RTX 5080
selamlar, 6-7 ay önce masaüstü bilgisayarımı komple satmak durumunda kaldım maddi sebeplerden dolayı şimdi hazır elime para geçmişken ileriye dönük bir sistem toplayayım diyorum bu sistemi en az 4-5 maksimum 7-8 sene kullanmayı düşünüyorum herhangi bir arıza vermezse tabi.

[SİSTEM BİLEŞENLERİ]
• İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X3D
• Ekran Kartı: Asus RTX 5080 TUF Gaming OC 16GB
• Anakart: Asus ROG STRIX X870E-H GAMING WIFI 7
• RAM: 64 GB (2x32GB) Patriot Viper Elite 5 6000Mhz DDR5
• SSD: 2 TB (2x 1TB) MSI SPATIUM M560 PCIe 5.0 (10.2GB/s)
• PSU: MSI MAG A1250GL 1250W 80+ Gold (ATX 3.1 / PCIe 5.1)
• Soğutucu: Asus ROG Strix LC III 360mm Sıvı Soğutma
• Kasa: Asus TUF Gaming GT302 ARGB

[MONİTÖRLER]
• Monitör 1: Asus ROG Strix XG27AQDMES 27" 2K QD-OLED 240Hz 0.03ms
• Monitör 2: MSI MAG 322URDF E16 31.5" 4K IPS 320Hz 0.5ms

[EKİPMANLAR]
• Kulaklık: HyperX Cloud III S Wireless
• Klavye: Razer BlackWidow V3 TKL (Green Switch)
• Mouse: Razer DeathAdder V4 Pro Gen-2 8K Wireless
• Mikrofon:
HyperX QuadCast S

Sistem hangi alanda ağırlıklı olarak kullanılacak diye merak ediyorsanız Yazılımcıyım bu yüzden 2x monitör olması daha iyi olur diye düşündüm. Ek olarak Hikayeli (grafik ağırlıklı) oyunlar oynuyorum daha çok.

daha iyisi toplanabilir mi mesela 64 GB RAM Gereksiz midir?.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
153
profösyönel mobil oyun yazılımcısı dostumun ilk yaptığı upgrade 32 gb ram'i 64'e çıkarmak olmuştu. hedef konfigirasyon için parçalarını inceledim. güzel. tamamen fps güdümlü bir makine tasarlamayacaksan cebine yönelik öneri getirebilirim. tamamen fps güdümlüysen mevcut konfigirasyon gayet iyi.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
892
Selamlar,
Şu şekilde düşünüyorum:
Asıl amaç meslek gereği yazılımcılık. Kazanç buradan gelecek. (ekmek parası) Bunun için minimum sistem gereksinimleri. Buradan hobi oyun amaçlı bir iki tık üst seviyeler olabilir.

Birbirini tamamlayıcı olarak parçalar açısından, kişisel tecrübe ve bilgi birikimi olarak tavsiyelere bakmakta fayda olacaktır.

en az 4-5 maksimum 7-8 sene kullanmayı düşünüyorum.
Bunlar malesef geçmişte kaldı. İntel nova lake e hazırlanıyor ceplerinden ne çıkaracağı belli olmaz.
Siz gittiği yere kadar ihtiyaçları karşılayamayacağı duruma kadar devam edeceksiniz. Türkiye şartlarında....

Razer DeathAdder V4 Pro Gen-2 8K Wireless (7000 TL üzeri) yani bu ve benzeri türler. Temel ihtiyaç üstü yüksek fiyatlar gerek olmayabilir. (Kablo mouse da oyunlarda da iyi iş çıkarır)

Birkaç arkadaşı etiketleyelim. Onların da görüşlerini bekleyelim. veya diğer arkadaşlar.

@GNU
@X99
@yunusx36
@KOCAEFE
...

ve aklıma gelmeyen diğer arkadaşlar....

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri