Ram alıcam bilgilerle ilgili birşeyi tam anlamıyorum.

k4b4s4k4l3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba dostlar,
son günlerde özellikle rust oyununu oynarken vs, ram artik canıma kat etti onun için anakartıma ram eklemek istiyordum, ama baktığım programda 800 gösterdi, ama o 800'ün arkasında 1600'da yazıyor. Yani 1600'dan 800'ümü kullanıyorum acaba bilemiyorum.  AIDIA 64 : 
r1AAkm.png

(bilgisayar açtığımda fan dan dolayı bir hata alıyorum, çözüyorum kendim ama ordada böyle çıkıyor 
moQQA0.jpg
)

Yani, eğer 1600'se ram ekleme yapıcağım ama 8'ise yeni ram almak zorundayım, yorumlarınızı bekliyorum.

(birde anakart destekleme durumu: 
qv55Xd.jpg
)

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ramler 2 sayısı ile çarpışır. Yani 800 yazar ama 800x2=1600 mhz dir. Kullandığınız ramde 1600 mhz hızında yani. 1600 mhz ranmler piasada bulunuyor. Farklı hızlara ,pek bakınmayın. Uyum sorunu nadiren de olsa çıkabilir. AYRICA İKİ FARKLI HIZDA RAM KULLANIRSANIZ ,ÇALIŞIRLARKEN,DÜŞÜK OLAN RAMİN HIZINDA ÇALIŞIRLAR,HER ZAMAN.

KS

k4b4s4k4l3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anladım, peki orada SDRAM yazıyor normal RAM eklesem yanına bir sıkıntı çıkar mı?
veya 8'in yanına 4 eklesem sıkıntı olurmu?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ram ,sdram aynı şey.
8 varsa 4 ekleyin tabi ki. Sorun değil. Ama 1600 MHZ olmasında fayda var.

cpu fanını algılıyamıyormuş. cpu fanının soketi sanırım cpu fan yazılan sokete değilde kasa fan soketlerinden birine takılı.
Ya yerini değiştirin ya da biostan cpu fan yazan yerde, ignore veya monitör seçenekleri vardır. Şu an hangisinde ise ,diğerine alın.

KS

k4b4s4k4l3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dostum, o hata veren ekranının sorunu şu, kasanın power tuşuna bastığımda fan'a verdiği enerji fanin dönmesine yetmiyor, sistem her 5 saniyede geometrik şekilde arttırarak tekrar deniyor, yettiğinde otomatik dönmeye başlıyor ve f1'e basıyorum açılıyor. günümün 5 dakikası beklemekle geçiyor açıkçası, ama artık alıştım sıkıntı yok gibi.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Konu konuyu açıyor,ama fana voltaj yetmemesi ,olmaz. Fanlar 1-2 watt gibi çok çok düşük enerji çeker. :)

Pc de başka bi sorun var.Açılışla ilgili. bİOSUNU GÜNCELİYEBİLECEKSEN Bİ GÜNCELLE. Ramin de slotunu bi değiştir. Faydası olabilir.

KS

k4b4s4k4l3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ramin slotunu geçen gün değiştirdim de fan sorunu 2-3 aydır var çözemedim, ve bios konusuna gelince aslına bakarsan hiç anlamıyorum ondan risk almadan her gün 5 dakika bekliyorum :D

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
k4b4s4k4l3' Alıntı:
Ramin slotunu geçen gün değiştirdim de fan sorunu 2-3 aydır var çözemedim, ve bios konusuna gelince aslına bakarsan hiç anlamıyorum ondan risk almadan her gün 5 dakika bekliyorum :D

Sonunda açılıyormuş, anlamıyorsan fazla kurcalama o zaman,daha büyük sorunlar çıkabililr biostan,böyle kullan gitsin. :)

KS

k4b4s4k4l3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynen aynen, eğer ciddi birşey olursa zaten ciddi bir şekilde elden geçireceğim kasayı :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri