Ram çip farklılığı sorun yaratır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

burakerdem19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Resimde görmüş olduğunuz RAM'ler Corsair Vengeance RGB Pro 8 GB 3600MHz modeller. Ama birini Hepsiburada'dan birini İtopya'dan almıştım farklı zamanlarda 2. parcasini bugün alabildim. Ama öğrendim ki birinin çipi Hynix diğerinin çipi Samsung'muş. Bu bana sıkıntı yaratir mi yoksa diğer RAM'i satmak zorunda kalir miyim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Ram çip farklılığı sorun yaratır mı?

Eğer yongalarda farklıysa XMP profilinde sıkıntı olabilir ama %90 sorun yaşamazsınız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

XMP profilleri farklıysa evet XMP ile sorun yaşarsınız. Manuel OC denemeniz gerekir bu aşamada eşitlemek için. XMP profilleri aynı bile olsa yonga farkından kaynaklı sorunlar oluşabilir bu risk ama çok yüksek bir risk değil.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

RAM 'in kendi sayfasında kod numarasıyla aratırsanız alt CL değerleri yazıyor olması gerekiyor. Tabi genelde ilk 4 veya 5 girdiyi paylaşırlar ama bu kadarı yeterli olur.

Yongalarını ancak birisi incelemişse öğrenebilirsiniz ki sizdeki sürümde sonradan yonga bile değişmiş olabilir. Tarih farkından ona takılmayın. CL değerleri eşitse sorun yaşama olasılığınız çok az.

KS

burakerdem19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ürünlerin cl değerleri,frekans değerleri ve ürün kodları aynı.Peki ramlere xmp yapıp 3600 mhz e çekersen sorun yasarmiyim?

KS

burakerdem19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
çok teşekkürler ama aldığım diğer ram i iade edebiliyorsam edip aynı çiplisini almaya çalışacağım ama alamazsam ise %99 sorun yaşamam diyorsunuz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

O %1 sorun ihtimali size denk gelmezse o kadar şansız değilseniz evet sorun yaşamazsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri