Ram frekans xmp dram voltajı

Cihan5050

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle herkese merhabalar yardımcı olacak kişilerede şimdiden teşekkürler. Bir süredir bilgisayarım durduk yere kapanıyordu geri açılırken görüntü gelmeyip tekrar reset atmam gerekiyordu bunu çözmek için bios sürümümün baya eski olduğunu farkettim ve onu güncelledim sorun düzeldi bir süre sonra biosa girdim ve önceden yapmış olduğum x.m.p ayarının disable olduğunu farkettim tekrar enable yapıp bilgisayarı açınca  başta anlattığım sorunla tekrar karşılaştım neden xmp açıkken böyle bir sorun veriyor anlamadım. Ramlerin frekansları biosta 3013mhz cpuz de 2933mhz olarak gözüküyor ve ben tahmin ediyorumki bunun voltajla alakalı bir ayarlamadan kaynaklanıyor yardımcı olursanız sevinirim 
Sistem R5 2600 -Gigabyte b450 s2h -Rx570 -corshair vengeance 2x8gb ddr4 3000mhz- 500w güç kaynağı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir sorununuz yok ki ben anlamadım sorun nerede? İşlemciniz R5 2600 işlemcisi referans bellek hızı olarak 2933MHz yani 3000MHz desteğine sahip anakartınız da bunun üzerine bellekleri 3000 MHz için 2933 MHz hıza çekiyor bunda bir sorun yok. 2933MHz hızı 3000 MHz dir zaten bir problem yok sisteminizde. Şuan bellekleriniz ve sisteminiz 2933MHz hızda sorunsuz çalışıyorsa bir probleminiz yok.

KS

Cihan5050

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorun şurda xmp yi açınca bilgisayar anormal şekilde kitlenip kapanıyor çok sık olmuyor ama her 5 açılışta 1 oluyor kapanmasının sebebini anlamaya çalışıyorum madem hem işlemcim hemde ram bu frekansı destekliyor neden böyle bir anormal olay yaşıyorum özelliklede xmp açık olunca

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
XMP açık olmadan işlemcinin desteklediği frekansı anakart kendisi yükseltiyor olması gerekiyor. XMP yi kapatıp RAM frekansını kontrol edin. 2933MHz hızda çalışıyorsa sorun yok. Eğer bu hızda kendisi çalışmıyorsa o zaman 2 şey olabilir ya RAM leriniz anakart tarafından dışlanıyor yani desteklenmiyor yada BIOS odaklı bir sorununuz var ki buda manuel OC ile çözülür. Yani XMP profili hangi ayarları yapıyorsa onları siz el ile gireceksiniz yani CL değerleri ve voltaj değerlerini 2933MHz frekans ile girip manuel OC ayarlarını kaydedip çıkacaksınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri