RAM FREKANS

tolga1196

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhalar amd ryzen 5 2600 / 16gb ddr4 ram 3000 mhz  / rx590+nitro sisteme sahibim şöyle bi sorunum var yaklasık 2 hafta önce aldım sistemi anakart 3200 mhz kadar destekliyor ancak ramleri bios ayarlarından 3000 mhz otomatik ayara aldıgım halde pc acıldıgında kontrol ediyorum sıstemden 2100 mhz de calısıyor ne yaptıysam olmadı otomatık devre dısı bırakıp kendım yapıyım dedım ancak yıne olmadı 2100 mhzden yukarı cıkmıyor bazı forumda voltaj yükseltme gibi şeyler okumustum ancak onuda yapamadım cesaret edip bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa cok sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer 4 slot RAM varsa anakartınızda kitapçığınızdan RAM 'lerin doğru 2 slota takılı olduğundan emin olun. Eğer doğru yerdeyse BIOS güncellemesi yapın anakarta. Sonra XMP açmayı deneyin.

KS

tolga1196

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer 4 slot RAM varsa anakartınızda kitapçığınızdan RAM 'lerin doğru 2 slota takılı olduğundan emin olun. Eğer doğru yerdeyse BIOS güncellemesi yapın anakarta. Sonra XMP açmayı deneyin.

2 slot ram yeri mevcut 2x8 gb şeklinde takılı dediğiniz herşeyi daha önce denedim ramleri çıkarıp yer degıstırdım vs. ancak yinede sonuc aynı 2100mhzden yukarı cıkmıyor. Şöyle bişeyde var MSI Afterburner programından ayarlar kısmında (izin verilen (resmi) hızaşırtma limitlerini genişlet) adlı kutucu işaretledim pc reset attı tekrar acıldıgında o programda overclock yaptıgım taktırde en fazla 2730mhz hıza cıkarabılıyosun ancak program acık oldugu takdırde kapatınca tekrar düsüyor.

KS

tolga1196

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS güncellemesi yapın anakarta. Birde böyle deneyin. İşe yaramaz ise anakartınızın teknik destek hattı ile durumu bildirin.

MSI Teknik Destek : https://tr.msi.com/about/contact-us
ASUS Teknik Destek : https://www.asus.com/tr/support/callus/
GIGABYTE Teknik Destek : http://www.gigabyte.com.tr/media/about/contact-us/

Bios son sürüme güncelledim ancak yine sonuç aynı destek ekibine mail attım son durumu buradan paylaşırım aynı sorun olan arkadaşlara da yardımcı olsun. İlginiz için teşekkür ederim

Nslt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Sistemden yaptığınız kontrol wmic ise doğru değeri vermez. SPD değerini verir wmic. Başka bir uygulama ile baktınız değil mi?
XMP genelde Overclcok menüsü altından DCOP gibi bir kısaltma ile etkinleşmekte. Manuel 2933 yaptığında çalışabilmesi gerekir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Her halükarda düz direkt XMP açıp çalıştırabilmesi gerekir. Ekstra OC ile ilgili hiçbir ayara müdahale etmesine gerek yok. Burada anakart ile ilgili bir sorun var belli ya RAM tam uyumlu değil ve anakart bilgilerini tam alamıyor yada başka bir sorun var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri