Ram Frekansı (Yardım)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Furkan Türkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar arkadaşlar,
  sistemimde 8gb ram kullanıyordum 3000mHz bugün 2.yi taktım aynı marka aynı model dual channel olsun diye ancak 2si beraber ancak 2400 mHz de çalışabiliyor daha üstüne çıktığımda bios otomatik olarak 2133 e çekiyor frekansı 

ramler ayrı ayrı 3000mHz de çalışabiliyor tek başlarına test ettim ancak birleştiğinde 2400ü geçemiyorum sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim :)

anakartım msi b450m pro m2,ramlerde corsair vengeance 8gb 3000mHzlik modeller.

KS

Furkan Türkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
baltazar' Alıntı:
2666Mhz 'de çalışıyor mu?

Corsair LPX serisinde XMP açamama sorunları olabiliyor maalesef.

ne yazıkki 2666 da denedim 2400 üstünde hiçbir şekilde çalışmıyor :(
ama tek tek bağladığımda 2side 3000e çıkabiliyor

KS

Furkan Türkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
baltazar' Alıntı:
Rica etsem bellek'lerin çip markasına bakabilir misin?

nerden bakabiliyordum ona,üzerlerindeki etiketleri okudumda model numaraları aynı yanlış anlamadıysam cl değerleri olan 16 20 20 38 sanırım bu tarz birşey var o da aynı sadece versiyonları farklı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2 RAM 'de aynı model mi birebir? Yani aynı frekans aynı CL değeri ve aynı voltaj? Eğer birebir aynı koda sahip aynı marka model değillerse 2 RAM 'in XMP ayarları farklıdır. Yani frekansı XMP ile açamazsınız bu şekildeyse. Bu durumda manuel yani el ile değerleri sizin girmeniz gerekiyor.

KS

Furkan Türkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
2 RAM 'de aynı model mi birebir? Yani aynı frekans aynı CL değeri ve aynı voltaj? Eğer birebir aynı koda sahip aynı marka model değillerse 2 RAM 'in XMP ayarları farklıdır. Yani frekansı XMP ile açamazsınız bu şekildeyse. Bu durumda manuel yani el ile değerleri sizin girmeniz gerekiyor.

evet aynı cl ve aynı voltajdalar xmp deki 2 profilde açmadı zaten daha sonrasında alt kısımda bulunan seçeneklerden elime seçtim 2400 ü de ama ordan kendim seçtiğimde de çalışmıyor 2400 üzerinde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bellek kodları aynı değilse yani birebir aynı bellekler değilse XMP işe yaramayacaktır dedim size. XMP kapalı olacak manuel siz OC değerlerini gireceksiniz frekans + CL + voltaj değerlerini.

Ayrıca BIOS sürümünüz güncel değilse güncelleyip deneyin oda işe yarayabilir.

KS

Furkan Türkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bellek kodları aynı değilse yani birebir aynı bellekler değilse XMP işe yaramayacaktır dedim size. XMP kapalı olacak manuel siz OC değerlerini gireceksiniz frekans + CL + voltaj değerlerini.

Ayrıca BIOS sürümünüz güncel değilse güncelleyip deneyin oda işe yarayabilir.

Anladım kusura bakmayın yeni yeni ısınıyorum bu işlere öncesinde sıradan bi kullanıcıydım,ben elle seçtiğim kısmı xmpden bağımsız sanıyordum.Elle yapmak için önerdiğiniz bir rehber var mı çünkü elle yapmayı bilmiyorum galiba :(
biosum güncel onu kontrol etmiştim en son güncellemeyi yapmıştım sonrasında başka gelmemiş.

baltazar' Alıntı:
http://www.softnology.biz/files.html
FreeWare olanı indirip klasöre çıkar. Açtıktan sonra sol üstteki eeprom seçeneğine basıp [font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Read SPD On SMBus yazılarına tıklayın. Fotoğrafı bizimle paylaşın.[/font]

tabi bir iki saat içerisinde paylaşmış olurum.

KS

Furkan Türkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
baltazar' Alıntı:
http://www.softnology.biz/files.html
FreeWare olanı indirip klasöre çıkar. Açtıktan sonra sol üstteki eeprom seçeneğine basıp [font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Read SPD On SMBus yazılarına tıklayın. Fotoğrafı bizimle paylaşın.[/font]

https://drive.google.com/file/d/1Rq8MK8gEBOLmOX-ZDHdXR2qetHFlW8Jl/view?usp=sharing

Direkt resim ekleyemedim forum kullanımına pek alışkın değilim genelde okuyucu olan taraftayım ancak bi drive linki ekledim ordan bakabilirsiniz ekran görüntüsüne

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
XMP ayarınızın bilgileri 3000MHz frekansı ve CL değerleri CAS 16 / RCD 20 / RP 20 / RAS 38 / RC 58 / FAW 33 / RRDS 6 / RRDL 8 ve voltaj değeri 1.35V değerinde. Bu girdileri BIOS ekranınızda bellek OC ayarları kısmında Frequency ayarını 3000MHz ayarında CL yani Timing değerlerinide yazan girdileri gireceksiniz. En son DRAM Voltage ayarı kısmına 1.35 yazıp ayarları kayededeceksiniz. Olay bu kadar.

KS

Furkan Türkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
XMP ayarınızın bilgileri 3000MHz frekansı ve CL değerleri CAS 16 / RCD 20 / RP 20 / RAS 38 / RC 58 / FAW 33 / RRDS 6 / RRDL 8 ve voltaj değeri 1.35V değerinde. Bu girdileri BIOS ekranınızda bellek OC ayarları kısmında Frequency ayarını 3000MHz ayarında CL yani Timing değerlerinide yazan girdileri gireceksiniz. En son DRAM Voltage ayarı kısmına 1.35 yazıp ayarları kayededeceksiniz. Olay bu kadar.

Dediğinizi yaptım ancak sistem yine 2 kere kendini yeniden başlatmayı denedikten sonra 2133 te açtı,yaptıklarımı fotoğrafladım link olarak koyuyorum.

https://drive.google.com/file/d/1VyuLbcgIRXT9lZWf701yUdFUeRl7hNnh/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1-snh3TdNlfn_qip8KJLfloAEsWGsoybN/view?usp=sharing

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ayarları sıfırlayın ve Memory Try It seçeneğini aktif edip anakarta bırakın işlemi. 3000MHz için ayar yapın.

KS

Furkan Türkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ayarları sıfırlayın ve Memory Try It seçeneğini aktif edip anakarta bırakın işlemi. 3000MHz için ayar yapın.

Fotoğrafta olarak eklediğim try it seçeneklerinden 2800 den 3066 dahil bütün seçenekleri denedim yine aynı şey oldu hiçbir ekstra ayar yapamayıp sadece dram frequencyi 2400 yaptığımda ise sorunsuz açılıyor,yani bunu 3000mHz e çıkaramadığım takdirde sizce 2 channel 2400 mü kullanmalıyım tek 3000 mi çünkü teki 3000de çalışıyor

Ramlerim fotoğrafınıda ekledim belkide birşey kaçırıyorumdur gözümden model farklıdır diye.Kusura bakmayın sizi de uğraştırıyorum.

https://drive.google.com/file/d/1qNzLtXaJcpeK9M1XR5I7Fq2iCoLCK0Gu/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1bvBO1PQ083lo_CK33_lqhDAUImj2GVNJ/view?usp=sharing

ugur.gozaydin' Alıntı:

İnanması güç ama sanırım basit düşünmek gerekiyormuş saatlerce uğraştan sonra sorunu ram slotlarının yerini değiştirerek çözdüm,zaten 2 slot var boş olana yeniyi takmıştım direkt öyle deniyordum ancak az önce size ram fotoğraflarını atmak için söktükten sonra yerlerini değiştirip taktım sonradan bi umut bios girip 3000mHz yapmayı denedim ve sorunsuz 3000 olarak açıldı :D

Çok teşekkür ederim konu boyunca bana zaman ayırıp yardım ettiğiniz için size ve baltazara.İyi geceler dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri