RAM OVERCLOCK

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

boeasy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Beyler sistemde iki adet ram mevcut biri hyperx 2133 MHz cl 14 diğeri t-force vulcan 2400 cl 14 anakartım gigabyte b450m s2h modeli biostan xmp ile 2133 gördüm sonra xmp açık şekilde frekansı 2400'e çektim voltaj ayarı falan otomatikte sistem açıldı 2400 MHz şeklinde xmpde profil 1 yazıyor merak ettiğim konu bu şekilde kullanırsam sisteme veya ramlere bir zarar verir mi? 2-3 oyuna girdim herhangi bir sorun yok gözüküyor. Bunu yapmamdaki amaç diğer ram frekansını yakalamaktı. Bu arada ramlerin ikisinde de soğutucu bloğu mevcut hyperx black fury 8 GB modelini araştırdığımda 2666'ya kadar çalışabilir falan yazıyor tam anlamadım ama yardımcı olursanız sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
XMP 'nin olayı zaten hazır OC ayarları ile RAM 'i fabrikanın sunduğu hıza çıkartmak. Profil 1 o RAM 'in 2400 Mhz hıza kendi ayarları ile OC etmiş oluyor XMP asla sisteme yada RAM 'e zarar vermez. Eğer manuel OC yapmak isterseniz 4 gecikme değeri voltaj ve frekans değerleri ile oynayarak istediğiniz hıza RAM 'i OC yapmayı deneyebilirsiniz stabil bir değer bulduğunuzda kullanmaya devam edebilirsiniz. O RAM 'ler doğru bir ayar ile anakartın desteklediği 3200mhz maks hıza OC edilebilir ama biraz uzun sürecektir doğru değerleri bulmanız. Biraz uzun bir işlem sıralaması var.

Eğer OC yapmak isterseniz bana yorumlarımın altındaki facebook hesabımdan ulaşın bakalım ne yapabiliriz.

KS

boeasy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Kendi OC etmedi profile 1 seçeneğinde sadece 2133 MHz vardı ben elle 2400 MHz yazdım 24.00 şeklinde sonra kaydet dedim xmp açık şuanda 2400 Mhzde  voltaj ayarı falan yapmadım herşey otomatikte. 
Bir başka konuya gelecek olursak dün wattman hatası aldım ekran kartım yeni RX 590 se sistemdeki anakart ve işlemci de yeni gigabyte b450m s2h ve ryzen 2600x bu anakart ve işlemci yokken Intel 6600 işlemci bazooka anakartla bayağı oynadım 15 gün kadar herhangi bir hata almadım işlemci kullanımı yüksek diye ryzen sisteme geçtim bazen 1 saat oynadığım da bazen 20 dk oynadığım da oyun birden takılıyor masaüstüne atıyor wattman hatası veriyor oyunda ac oddysey sizce ne yapmalıyım kartı servise mi vermeliyim işlemci anakart ekran kartı yeni sorunu çözemedim. İnternette yazan güç seçenekleri ayarını MSI afterburnerdeki tık kaldırma olayını yaptım bu arada sorun devam etmekte.
ugur.gozaydin' Alıntı:
XMP 'nin olayı zaten hazır OC ayarları ile RAM 'i fabrikanın sunduğu hıza çıkartmak. Profil 1 o RAM 'in 2400 Mhz hıza kendi ayarları ile OC etmiş oluyor XMP asla sisteme yada RAM 'e zarar vermez. Eğer manuel OC yapmak isterseniz 4 gecikme değeri voltaj ve frekans değerleri ile oynayarak istediğiniz hıza RAM 'i OC yapmayı deneyebilirsiniz stabil bir değer bulduğunuzda kullanmaya devam edebilirsiniz. O RAM 'ler doğru bir ayar ile anakartın desteklediği 3200mhz maks hıza OC edilebilir ama biraz uzun sürecektir doğru değerleri bulmanız. Biraz uzun bir işlem sıralaması var.

Eğer OC yapmak isterseniz bana yorumlarımın altındaki facebook hesabımdan ulaşın bakalım ne yapabiliriz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Wattman hatası AMD kartların baş belası eğer yaşadıysanız ve nette yazan sürücü çözümlerini denediyseniz ama sorun devam ediyorsa bir önceki AMD sürümüne geçiş yapmayı deneyin. Eğer işe yaramaz ise servise MAİL atabilir yada gönderebilirsiniz.

KS

boeasy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Ben hiç format atıp denemiştim bir önceki kartım R9 380 di sadece denetim masasından kaldırıp RX 590'ı bu şekilde kurmuştum. Ama inteldeyken hiç hata almamıştım internetteki fast bot ile msi afterburnerdeki ayarları denedim bir işe yaramadı sonra bugün saat 5 gibi ddu ile güvenli modda kaldırarak yeni adrenalin 2020 sürümünü kurdum ve sonrası AC Oddyseyde 3,5 saat oyun oynadım peşine CS GO açtım bir sorun çıkmadı şu anlık sorun çözülmüş gibi gözüküyor bunu yazmamın nedeni benimle aynı durumda olan wattman hatası alan, oyun oynarken kapanıp masaüstü açılan insanlara yardımcı olmak eğer aynı hatayı alırsam yazmaya devam edeceğim şuanlık bir sorun yok, sorun olursa yazarım zaten sorun devam ederse servisine götürmeyi düşünüyorum.
ugur.gozaydin' Alıntı:
Wattman hatası AMD kartların baş belası eğer yaşadıysanız ve nette yazan sürücü çözümlerini denediyseniz ama sorun devam ediyorsa bir önceki AMD sürümüne geçiş yapmayı deneyin. Eğer işe yaramaz ise servise MAİL atabilir yada gönderebilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri