Ram Seçimi

alitufan55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
46
Arkadaşlar merhaba ram ile alakalı tekrar konu açma gereği duydum. Normalde ben 2x8 olarak 16gb ram alacaktım fakat bir öneri de 1x16 al ikinci yer boş kalsın paran olunca bir tane daha 16 alır 32 gb kullanırsın dedi. Şimdi ben 2x8 aldığımda yeri geldiğinde bunları satabilir miyim? Tavsiyeniz nedir? Benim bildiğim 2x8 iki taraflı gitmesi daha verimli güç oluyor. Bir de CL (Cas Latency) değerleri yüksek mi daha iyi düşük mü?

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
2x8 biraz daha iyi çalışır. Fakat tek 16 gb ram de takabilirsin. Ama alacağın 2. ramin aynı marka ve model olması iyi olacaktır. Bazen aldığın ramin aynısını tekrar bulamıyorsun. Satmakta bir sıkıntın olmaz ama tabiki ikinci el değerinden dolayı bir miktar aza satabilirsin. Cas değeri ise düşük olması daha iyi. Genelde 3200 yada 3600 mhz cl 16 ramler ideal diyebilirim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
CL değeri düşük ise daha iyi olur. Tek 16GB alıp sonradan yükseltmek de iyi olur ama yükselteceğiniz zamana kadar 8x2 den daha az performans alırsınız. Satmak kolay olur mu bilmem , ucuza verirseniz satılır herhalde. Anakartta 4 slot var ise 2x8 alınabilir , çift slot ise 16GB tercih edilebilir.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Arkadaşlar merhaba ram ile alakalı tekrar konu açma gereği duydum. Normalde ben 2x8 olarak 16gb ram alacaktım fakat bir öneri de 1x16 al ikinci yer boş kalsın paran olunca bir tane daha 16 alır 32 gb kullanırsın dedi. Şimdi ben 2x8 aldığımda yeri geldiğinde bunları satabilir miyim? Tavsiyeniz nedir? Benim bildiğim 2x8 iki taraflı gitmesi daha verimli güç oluyor. Bir de CL (Cas Latency) değerleri yüksek mi daha iyi düşük mü?
Cl değeri düşük daha iyi. 16 alıp ilerde eklemek daha zahmetsiz. 2. el satış imkanı her zaman var ama hem satışta kayıp hem de uğraşmanız gerekir. Şahsen uğraşmayı sevmediğim için 16 gb alırdım.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Bence 1x16 olarak alın öyle aman aman fark olmuyor FPS konusunda

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri