Ram Uyumluluğu

Yaren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,yarı fiyatına kapalı kutu gskill trident z5 royal cl28 6000mhz ram buldum normalde,ama bu model Intel xmp uyumlu diyorlar,trident z5 royal neo modeli ise amd ile uyumlu
Elimde ryzen 7 9800x3d işlemcim ve ASUS rog x870e e gaming wifi anakartım var z5 Intel xmp modelini alsam herhangi bir sorun,tam performans alamama sorunu yaşarımıyım?

iTragedy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

G.Skill Trident Z5 Royal XMP kitleri AMD sistemlerde de çalışır. Ryzen 7 9800X3D ve ASUS ROG X870E-E Gaming WiFi anakartında herhangi bir uyumsuzluk yaşaman beklenmez.

Ancak dikkat edilmesi gereken nokta şu: Intel XMP profili AMD EXPO kadar optimize olmayabilir. Çoğu durumda 6000 MT/s CL28 değerlerinde sorunsuz çalışır, fakat bazı sistemlerde bellek eğitim süresi uzayabilir veya voltaj/timing ayarlarında küçük manuel düzenlemeler gerekebilir.

Benim görüşüm: Yarı fiyatına bulduysan ve kit sağlamsa büyük ihtimalle kaçırılmaz. X870E + 9800X3D kombinasyonu bellek uyumluluğu konusunda oldukça güçlü. En kötü senaryoda EXPO yerine XMP profilini açarsın veya değerleri manuel girersin. Performans kaybı beklemem.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri