ram uyumu

Mustafa Gezgin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selamun aleyküm hocam ben bir sistem topluyorumda ram arızalı çıktı garantiye yollucam  gskill ripjawsv 8gb ddr4 3000 mhz cl15 ram ([font=Helvetica, sans-serif]F4-3000C15S-8GVRB) hocam o garantiye gitti geldi diyesiye 1 ay geçiyor ben aynı ramin 2400 mhz 4gb olanı alsam 8 olan gelldiginde 2 sini beraber sorunsuz kullanırmıyım mhz leri ve voltajları eşitlersem bir sorun olurmu yani 2 sini beraber kullanablrmiyim 4gb olan  RAM hocam yada 2 sini beraber sorunsuz bir şekilde kullanmam için ne yapacağımı soylerseniz daha iyi olur.[/font]

KS

Mustafa Gezgin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam aynı mhz degerlerinde almam daha saglıklı tabi biliyorumda ama bu sordugum sorumun cevabı degil yani o 2 ram i overclock ile mhz degerlerini ve voltajları aynı yapsam herhangi bir sorun olurmu yada mhz leri cok bi fark olamdan farklı olsa yine bir sorun olurmu yada hiz overclock yapmadan kullanablrmiyim hocam ben bunu osruyorum

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Mustafa Gezgin' Alıntı:
selamun aleyküm hocam ben bir sistem topluyorumda ram arızalı çıktı garantiye yollucam  gskill ripjawsv 8gb ddr4 3000 mhz cl15 ram ([font=Helvetica, sans-serif]F4-3000C15S-8GVRB) hocam o garantiye gitti geldi diyesiye 1 ay geçiyor ben aynı ramin 2400 mhz 4gb olanı alsam 8 olan gelldiginde 2 sini beraber sorunsuz kullanırmıyım mhz leri ve voltajları eşitlersem bir sorun olurmu yani 2 sini beraber kullanablrmiyim 4gb olan  RAM hocam yada 2 sini beraber sorunsuz bir şekilde kullanmam için ne yapacağımı soylerseniz daha iyi olur.[/font]
2400 mhz alırsanız 3000 mhz oranını yakalayamazsınız 2400 de çalışır ramler gecikme süresi esit olan bişey alın

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri