Ram ve ekran kartı performans düşüklüğü

adnaner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Pc özelliklerim;

AMD FX-8350-TRL 764 işlemci
[size=small]AMD RX 470-TRL 738 ekran kartı[/size]
[size=small][size=small]G.SKILL RipjawsX DDR3 1866 C10 2x8GB ram[/size][/size]
[size=small][size=small]AMD MSI 970 GAMİNG anakart[/size][/size]

[size=small][size=small]Bilgisayarım düşük özellik isteyen oyunlarda bile orta ayarlarda oynatmıyor, performans testi yaptığımda ekran kartından % 37 ram den % 25 performans alıyordu. Ramleri biostan yükselttim şimdi ise % 35 performans oldu ( [size=small] 933 MHz saatli ). Sorunun ne olduğu hakkında bilgi verebilecek olan var mı ? Ram mi değişmeli, ekran kartımı yoksa sistemsel bir sorun mu var acaba?[/size][/size][/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RX470 bir ekran kartınız var sorun ekran kartı odaklı olamaz. 60 FPS çoğu oyunu oynayabilmeniz gerekiyor. İşlemci frekansı yada PSU odaklı bir sorununuz olabilir. Eğer yazılımsal değilse tabi. DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi? Ayrıca Windows olarak güncel bir sistem kullanın Win10 64bit son sürüm mesela. Birde BIOS güncellemeniz varsa son sürüme alın ve BIOS ayarlarınızı sıfırlayın sonra bellek frekansınızı yükseltin.

KS

adnaner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RX470 bir ekran kartınız var sorun ekran kartı odaklı olamaz. 60 FPS çoğu oyunu oynayabilmeniz gerekiyor. İşlemci frekansı yada PSU odaklı bir sorununuz olabilir. Eğer yazılımsal değilse tabi. DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi? Ayrıca Windows olarak güncel bir sistem kullanın Win10 64bit son sürüm mesela. Birde BIOS güncellemeniz varsa son sürüme alın ve BIOS ayarlarınızı sıfırlayın sonra bellek frekansınızı yükseltin.

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Merhaba,[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Öncelikle teşekkür ederim, benim için çok faydalı oldu bu bilgiler.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]DDU ile ekran sürücüsünü kaldırdım ve tekrar kurdum bir şey değişmedi performans olarak. Win 10 64 bit kullanıyorum. Bios olarak son sürümdeyim. [/font]İşlemci frekansı iyi görünüyor. PSU orta seviye oyunlarda orta kaliteye gelince baya ısınıyor[/font][/size][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif], yüksek kalitede 5 dk olmadan çok ısınıp donduruyor. Bu durumda PSU [/font][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]kaynaklı diyebilir [/font][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]miyiz. PSU Xigmatek Tauro 600 watt.[/font]

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri