Soru Ram Yükseltmesi

Samsunlu_55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Acer Nitro 5 (AN515-57) - i5-11400H , RTX 3050Tİ , 8GB RAM , 512 GB M2 SSD özelliklerine sahip gaming leptop kullanıyorum.
8 gb ram yetersiz gelmeye başladı 1 adet daha 8gb ram almak istiyorum ama hangi özelliklere sahip ram almalıyım bilmiyorum konu hakkında yardımcı olup ram önerilerinde bulunursanız sevinirirm.
CPU-Z uygulamasından baktığımda kullandığım ram özellikleri görsellerdeki gibidir.

Ekli dosyalar

• Ek1.png
    Ek1.png
    76.4 KB · Görüntüleme: 10
  • Ek2.png
    Ek2.png
    53.8 KB · Görüntüleme: 10

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Hazır örneği var, raminiz aşağıdaki konudaki resimlerdeki Adata ram. Ya aynısından sıfır-ikinci el bulun, yada aynı değerlere sahip olarak crucial önerilmiş konuda, sorun yaşanmamış.

Storagon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
92
Acer Nitro 5 (AN515-57) - i5-11400H , RTX 3050Tİ , 8GB RAM , 512 GB M2 SSD özelliklerine sahip gaming leptop kullanıyorum.
8 gb ram yetersiz gelmeye başladı 1 adet daha 8gb ram almak istiyorum ama hangi özelliklere sahip ram almalıyım bilmiyorum konu hakkında yardımcı olup ram önerilerinde bulunursanız sevinirirm.
CPU-Z uygulamasından baktığımda kullandığım ram özellikleri görsellerdeki gibidir.
Ram seçiminde dikkat edilmesi gerekenler:
DDR Tipi
Mhz Değeri
CL Değeri
Volt Değeri
Ram Hafızası

1- Anakartınızın en fazla kaç GB Ram desteklediğini öğrenmeniz lazım:
1. Arama kutusunda cmd'yi arayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın. Bu komut istemini açacaktır. 2. Komut istemi açıldığında wmic memphysical get maxcapacityEx yazın ve enter tuşuna basın. Burada bilgisayarınızın anakartının destekleyebileceği maksimum RAM kapasitesini gösterecektir. Kapasite Kilobayt olarak gösterildiğinden, raporda belirtilen sayıyı 1.048.576'ya bölerek Gigabayt'a çevirmeniz gerekir.

2- DDR Tipini bilmeniz lazım.
3- CPU-Z programını indirerek Mhz, CL ve Volt değerlerini öğrenmeniz lazım.

Bu değerler ile eşleşen Ramler anakartınız ile uyumlu olacaktır.

KS

Samsunlu_55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hazır örneği var, raminiz aşağıdaki konudaki resimlerdeki Adata ram. Ya aynısından sıfır-ikinci el bulun, yada aynı değerlere sahip olarak crucial önerilmiş konuda, sorun yaşanmamış.
Teşekkür ederim

Ram seçiminde dikkat edilmesi gerekenler:
DDR Tipi
Mhz Değeri
CL Değeri
Volt Değeri
Ram Hafızası

1- Anakartınızın en fazla kaç GB Ram desteklediğini öğrenmeniz lazım:
1. Arama kutusunda cmd'yi arayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın. Bu komut istemini açacaktır. 2. Komut istemi açıldığında wmic memphysical get maxcapacityEx yazın ve enter tuşuna basın. Burada bilgisayarınızın anakartının destekleyebileceği maksimum RAM kapasitesini gösterecektir. Kapasite Kilobayt olarak gösterildiğinden, raporda belirtilen sayıyı 1.048.576'ya bölerek Gigabayt'a çevirmeniz gerekir.

2- DDR Tipini bilmeniz lazım.
3- CPU-Z programını indirerek Mhz, CL ve Volt değerlerini öğrenmeniz lazım.

Bu değerler ile eşleşen Ramler anakartınız ile uyumlu olacaktır.
Teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri