Ram

Tuğrul Tuna Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocalar.
Biz bilgisayar topluyoruz ama ram konusunda kafamız bir şeye takıldı. Ram arattığımız zaman 4gb 2400mhz ve 8gb 2130(küsüratını tam hatırlamıyorum 2100lerde) var hangisini nasıl almamız uygun olur 2 tane 4 gblık ram 600 8 gb olan 500 lira bizim için fark eder mi sadece oyun oynayacağız

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şimdi karışık yazmışsın sorunuzu tam olarak anlayamadım sanırım ama şunu mu soruyorsun, aynı kapasite ve frekansta tek RAM 'mi yoksa 2 RAM 'mi diye soruyorsan duruma göre değişir. Örnek anakartında 2 RAM slotu varsa ve 8 GB den fazlasına paran yetmiyorsa 8 GB almalısın ama 4 veya 8 tane RAM slotu varsa ve paran yetişmiyorsa 8 GB RAM 'i 4 GB + 4 GB şeklinde alırsan performans açısından daha hızlı olur. 8 GB RAM artık günümüz oyunları ve Windows için yetersiz kalıyor idare edilir ama 16 GB almak en rahat ve mantıklı olan sistemi oluşturur ve uzun ömürlü olur. Bu durumda maddi durum el veriyorsa 8 GB + 8 GB alınmalı eğer maddi durum yoksa ve en az 4 RAM slotu varsa sistemde 4 GB + 4 GB şeklinde almak sistemin oyun ve iş performansını hızlandırır. Tabi 4 RAM slotun varsa ve 4 GB + 4 GB şeklinde doldurmaya başladıysan slotları en fazla 16 GB RAM 'e çıkabilirsin ilerde bunuda göz önünde bulundurmakta fayda var. Ben olsam tek 8 GB alırdım sonra ilerde 2. 8 GB RAM 'i eklerdim geleceğe daha iyi bir yatırım şekli olurdu.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Uğur'a bu konuda katılıyorum sistemimde 8 Gb ram ile sıkıntı çektiğim zamanlar oluyor tek modül ram alarak ileride upgrade yapmanızda kolaylık sağlar

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Ddr5 hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum eğer yakın bir zamanda gelmeyecekse ram almam lazım PUBG de sıkıntılar yaratmaya başladı :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri