Rami görüyor fakat bilgisayar açılmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ACIMAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar anakartım tüm ram slotlarında ram'i görüyor fakat a1 ve a2 de pc biosdan sonra donup kalıyor b1 ve b2 ye takınca sorunsuz pc açılıyor çözümü nedir acaba ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
DUAL Channel özelliği sadece doğru 2 slotta çalışır ve genelde A2 ve B2 sloatları 2 RAM varsa kullanılır ama anakarta göre değişir durum. Anakart nedir?

KS

ACIMAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
z270 tomahawk arctic anakartım var şuan tek 8gb ramim var ilk başta bilmediğim için b2 ye takıp geçmiştim şuan bunu satıp dual almayı düşündüğüm için diğer slotları bi deniyim dedim sonucu bu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam şimdi anakartınız eğer tek RAM varsa DIMM A2 slotunu kullanıyor. Eğer çift RAM varsa A2 ve B2 slotlarını kullanacaksınız. Eğer 3 veya fazlası varsa DIMM A2 ve B2 dahil diğer 2 slottan birisi yada hepsi kullanılıyor.

Yani tek RAM varsa A2 ve B2 sloatları kullanılabilir ancak anakartınız A2 slotunun kullanılmasını önermiş. 2 RAM varsa da A2 ve B2 olmalı kullanılacak yuvalar.

KS

ACIMAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğiniz konuyu evet bende biliyorum fakat a2 de biosda görünüyor sonra donup kalıyor açılmıyor (fakat 2400mhzlik rami 1000mhzlere çektiğimde açılıyor)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM XMP ayarınızı kapatın save alın sonra çıkın tekrar açın ve XMP ayarını tekrar aktif edip save alın çıkın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS 'unuzu sıfırlayın ve bu sırada DIMM A2 slotunda olsun RAM. Eğer BIOS 'a A2 slotundayken girip işlem yapamıyorum nasıl olacak derseniz sistem kapalıyken BIOS pilini sökün sonra pil takılı değilken sistemi açın. Sonra kontrol edin eğer sorun yoksa BIOS pilini sistemi kapatıp geri takabilirsiniz. Eğer sorun varsa 3 sebep olabilir ya slot arızalı ki bence bu değil ya RAM 'iniz frekans bilgileri ile ilgili bir sorun var yada anakartınızın BIOS 'u güncel değil veyahut B2 slotunu ana slot olarak tanıyor.

KS

ACIMAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
dediğinizi uyguladım hatta arkadaştan ödünç ram alıp onuda denedm fakat değişen bişi yok

KS

ACIMAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
biosum günceldi tekrar en son sürümü yükledim, fakat değişmedi şuan a2 slotunda 2400mhzlik ramim 1500mhz olarak çalışıyor bu haldeyken memtest yaptım hiç hata vermedi slotda arıza olsa hiç çalıştırmaması gerekmiyormu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Siz A2 slotunda donuyor dediniz çalışıyorsa RAM odaklı da olabilir ama B2 slotunda sorunsuz kullanıyorsanız dert etmeyin B2 ile devam edebilirsiniz. Ayrıca eğer 2. RAM 'i alacaksanız bence önce bir ikili RAM 'i bir arkadaşınızdan alıp test edin sorun olur mu olmaz mı diye boşa masraf olmasın sonra.

KS

ACIMAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yardımın için teşekkür ederim anakartı garantiye yollarken üstünde işlemciyi bırakın diye bi kaç konu gördüm sizce gönderirsem nasıl göndermeliyim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kendi garantisi ise gerek yok işlemciyi üzerinde bırakmaya ama aldığınız yere direkt sistemi olduğu gibi götürecekseniz mesela Vatan Bilgisayar yada MediaMarkt gibi bir yerden aldıysanız o zaman bileşenleri oldukları gibi bırakabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri