Yardım Ramler Islemcinin Izin Verdigi Hizda Calisiyor

redlonmas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba.
  • MSI PRO H410M-B 2933mhz(OC) M.2 1200p mATX Anakart
  • Intel Core i3 10105F 3.70 Ghz 4 Çekirdek 6MB 1200p 14nm İşlemci
  • Kingston 8GB Fury Beast 3200mhz CL16 DDR4 Ram (KF432C16BB/8)
Bu anakart islemci ve ram'e sahibim ramler 3200mhz hizinda normalde anakartin destekledigi hizda calismasi gerekiyor ancak benim ramlar islemcinin izin verdigi hizda calisiyor
xmp, memory try it falan ne denediysem sadece 2666mhz hizinda max. calistirabildim. Bir arkadas Coffee Lake yani 10.nesil intel islemcilerde ram hizlarinin SoC'a bagli oldugunu soyledi.
bu sorundan kurtulmak icin ne yapmami onerirsiniz 12.nesil islemcilerde ayni sorun olur mu yoksa amd kanadina mi bakmaliyim (ryzen zen mimarisinde boyle bir sorun olmuyormus)

berdanbeyy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Biosdan ram MHz’ini ayarlayabiliyorsunuz hocam ordan bir kontrol edin
Merhaba.
  • MSI PRO H410M-B 2933mhz(OC) M.2 1200p mATX Anakart
  • Intel Core i3 10105F 3.70 Ghz 4 Çekirdek 6MB 1200p 14nm İşlemci
  • Kingston 8GB Fury Beast 3200mhz CL16 DDR4 Ram (KF432C16BB/8)
Bu anakart islemci ve ram'e sahibim ramler 3200mhz hizinda normalde anakartin destekledigi hizda calismasi gerekiyor ancak benim ramlar islemcinin izin verdigi hizda calisiyor
xmp, memory try it falan ne denediysem sadece 2666mhz hizinda max. calistirabildim. Bir arkadas Coffee Lake yani 10.nesil intel islemcilerde ram hizlarinin SoC'a bagli oldugunu soyledi.
bu sorundan kurtulmak icin ne yapmami onerirsiniz 12.nesil islemcilerde ayni sorun olur mu yoksa amd kanadina mi bakmaliyim (ryzen zen mimarisinde boyle bir sorun olmuyormus)

QuickEK

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
144
BIOS'dan manuel bir şekilde MHz seçebiliyorsun yanlış hatırlamıyorsam.

Ama işlemci dediğiniz gibi sadece 2666 MHz destekliyor. Daha da yükseltemezsiniz. Farklı bir forumda gördüm seninle aynı sorunu yaşayan aynı anakart, cevaplayan kişinin dediğine göre en az B560 kullanılıyor olsaydı o zaman sınır aşılabilirmiş.

KS

redlonmas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
BIOS'dan manuel bir şekilde MHz seçebiliyorsun yanlış hatırlamıyorsam.

Ama işlemci dediğiniz gibi sadece 2666 MHz destekliyor. Daha da yükseltemezsiniz. Farklı bir forumda gördüm seninle aynı sorunu yaşayan aynı anakart, cevaplayan kişinin dediğine göre en az B560 kullanılıyor olsaydı o zaman sınır aşılabilirmiş.
bios'dan zaten maximum 2666 oluyor hocam o yuzden ozellikle sordum, Anakart ile sorun cozulebiliyorsa yeni anakart gecebilirim bende h410 anakart var
rica etsem o forumdaki konuyu ozelden atabilir misiniz

Biosdan ram MHz’ini ayarlayabiliyorsunuz hocam ordan bir kontrol edin
hocam denedim xmp actim, memory try it falan denedim ancak en fazla 2666mhz izin veriyor yani islemcinin izin verdigi kadar

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri