Çözüldü Ramler uyumlu mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KadirhanBal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Halihazırda kullandığım 2x8 Crucial Ballistix 8GB 3200MHz DDR4 CL16 ramlerimi yükseltmek için yanlarındaki 2 boş slota Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance TLTYD416G3200HC16FDC01 16 GB (2x8) DDR4 3200 ramleri çapraz taktım. Pc yi çalıştırdığımda kasa açılıyor fanlar dönüyor, ekrana görüntü gitmiyor, ekran uyku modundan anlık uyanıyor ardından uykuya dönüyor. kasayı kapatma butonundan basılı tutup kapattıktan bir kaç saniye sonra kasa kendi kendine tekrar açılıyor. yeni ramleri çıakrtınca problem olmuyor kendine geliyor. ramler uyumlu değil mi neden bu problemi yaşıyorum?

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Sorunuzun cevabını zaten sorunuzda vermişsiniz. Ramler uyumlu değil. Ramlerin tüm değerleri aynı olmak kaydıyla farklı marka ram alınıp takılabilir ancak riskli iştir. En temizi, elinizdeki ramlerin aynısından alıp kullanmak. :)

KS

KadirhanBal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Sorunu çözdüm ramlerde sıkıntı yok uyumlular, msi b660m-p anakartımın bios özelliğinde ram mhz yükseltme seçeneği var. Önceki iki rami 2400mhz otamatik kullanım seçeneğinden 3200 e yükseltmiştim. eski aldıklarımı çıkartıp yeni aldıklarımı taktım sadece, ardından çalıştırdığımda açıldı ve bu ramler de 2400 mhz de çalışıyordu, biostan bu iki yeni rami de 3200 e yükseltip diğer boş slotlara ilk 2 rami taktım tekrar çalıştırıp biostan son kez ram mhzlerini 3200 seçip kaydetip windowsa döndüm ve sorun yok.

Ekli dosyalar

• wdaswda.PNG
    wdaswda.PNG
    408.2 KB · Görüntüleme: 39
  • a2.PNG
    a2.PNG
    36.4 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Sorunu çözdüm ramlerde sıkıntı yok uyumlular, msi b660m-p anakartımın bios özelliğinde ram mhz yükseltme seçeneği var. Önceki iki rami 2400mhz otamatik kullanım seçeneğinden 3200 e yükseltmiştim. eski aldıklarımı çıkartıp yeni aldıklarımı taktım sadece ardından çalıştırdığımda açıldı ve bu ramler de 2400 mhz de çalışıyordu, biostan bu iki yeni rami de 3200 e yükseltip diğer boş slotlara ilk 2 rami taktım tekrar çalıştırıp biostan son kez ram mhzlerini 3200 seçip kaydetip windowsa döndüm ve sorun yok.
Sorunu çözmenize sevindim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri