RAMLERİM 3200 MHZ’YE ÇIKMIYOR

_PhantoM_

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
Merhaba, işlemci olarak İntel Core İ5 10400F kullanıyorum anakartım ise Asus Prime H510M-K ramlerim 3200 MHZ anakartımda destekliyor ancak biostan xmpyi enabled yapmama rağmen 3200 MHZ olmuyor 2666 MHZ’de kullanıyorum. Yardımcı olabilir misiniz nasıl 3200 MHZ’ye çekebilirim?

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
İşlemciniz maksimum 2666 mhz destekliyor.

Ekli dosyalar

• ram.JPG
    ram.JPG
    24.9 KB · Görüntüleme: 45

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Merhaba, işlemci olarak İntel Core İ5 10400F kullanıyorum anakartım ise Asus Prime H510M-K ramlerim 3200 MHZ anakartımda destekliyor ancak biostan xmpyi enabled yapmama rağmen 3200 MHZ olmuyor 2666 MHZ’de kullanıyorum. Yardımcı olabilir misiniz nasıl 3200 MHZ’ye çekebilirim?
Merhaba Ai Tweaker bölümünden Overclock yapmanız gerekebilir . Eğer OC yapmayı bilmiyorsanız sisteminizle oynamanızı tavsiye etmem büyük zararlara neden olabilir . O yüzden sadece Ai Tweaker bölümünde ayarları Auto ve Enabled yapıp alt kısımda Dram Frequency kısmından DDR4-3200 MHZ seçip bios ayalarını kaydedip sistemi yeniden aç seçeneğiyle açın eğer açılıpta 3200mhz de şansa olursa olur yoksa sistem ilerlemez bios a gelir oradan tekrar bios sıfırlar xmp devredışı yapar sonra DDR4-3000 mhz olanı denersiniz onda çalışma ihtimali yüksek olur. Ama oda işe yaramazsa elle dram hızı gimreniz gerek ki onu da bilmiyorsanız yapmamanız lazım sistem hasarına neden olabilirsiniz anca aynı sistem bileşenlerini kullanan birisinin yaptığı ayarlar varsa ondan isteyip denersiniz.

KS

_PhantoM_

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
Merhaba Ai Tweaker bölümünden Overclock yapmanız gerekebilir . Eğer OC yapmayı bilmiyorsanız sisteminizle oynamanızı tavsiye etmem büyük zararlara neden olabilir . O yüzden sadece Ai Tweaker bölümünde ayarları Auto ve Enabled yapıp alt kısımda Dram Frequency kısmından DDR4-3200 MHZ seçip bios ayalarını kaydedip sistemi yeniden aç seçeneğiyle açın eğer açılıpta 3200mhz de şansa olursa olur yoksa sistem ilerlemez bios a gelir oradan tekrar bios sıfırlar xmp devredışı yapar sonra DDR4-3000 mhz olanı denersiniz onda çalışma ihtimali yüksek olur. Ama oda işe yaramazsa elle dram hızı gimreniz gerek ki onu da bilmiyorsanız yapmamanız lazım sistem hasarına neden olabilirsiniz anca aynı sistem bileşenlerini kullanan birisinin yaptığı ayarlar varsa ondan isteyip denersi
Bu şekilde yapsam sıkıntı çıkar mı?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri