Rampage Monitör Hz Sorunu

TunahanKEMAL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Rampage 27 inç monitör satın aldım. Monitör 165 hz fakat ben laptopuma bağladığımda 75 hz alabildiğimi fark ettim. Satıcıya sorduğumda laptopun ekran kartının desteklediği hz' i öğrenmem gerektiğini söyledi. Hdmı kablosu ile bir alakası olabilir mi ?

Erol

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
satıcının dediği gibi kontrol ettinmi maksimum hz i

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
eski laptopsa normal.

Uçan_pire

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rampage 27 inç monitör satın aldım. Monitör 165 hz fakat ben laptopuma bağladığımda 75 hz alabildiğimi fark ettim. Satıcıya sorduğumda laptopun ekran kartının desteklediği hz' i öğrenmem gerektiğini söyledi. Hdmı kablosu ile bir alakası olabilir mi ?
Hocam öncelikle merhabalar,
bilgisayar ayarlar>ekran>görüntü ayarları>gelmiş görüntü ayarları burada ekran yenilme hz kontrol edin laptoplar da 60,120,144,165hz olarak farklılık gösterebiliyor. Eğer bilgisayarınızın ekran yenileme Hz fazla değilse maalesef ki monitör tam performansta kullanamazsınız. Eğer laptop da yenileme hz destekliyor ise hdmı ile 144 daha fazlası için displayport kablo almanız gerekiyor. Almadan önce laptopun girişi olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayınız.

KS

TunahanKEMAL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler. Satıcı yanında displayportta göndermiş fakat girişi yok. Laptopun dahili ekran yenileme hızı 60 hz . Sanırım sizin dediğiniz gibi 75 hz üstünü desteklemiyor.

eski laptopsa normal.
Evet hocam 9 yıllık laptop.

satıcının dediği gibi kontrol ettinmi maksimum hz i
Hocam internetten biraz baktım fakat ekran kartının desteklediği hz'i nasıl öğrenebileceğimi bulamadım. Siz biliyorsanız yardımcı olursanız çok sevinirim.

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler. Satıcı yanında displayportta göndermiş fakat girişi yok. Laptopun dahili ekran yenileme hızı 60 hz . Sanırım sizin dediğiniz gibi 75 hz üstünü desteklemiyor.

Evet hocam 9 yıllık laptop.

Hocam internetten biraz baktım fakat ekran kartının desteklediği hz'i nasıl öğrenebileceğimi bulamadım. Siz biliyorsanız yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ekran kartının desteklediği hz diye bir şey yok. Ekran kartındaki veya anakarttaki hdmı vb. girişlerin sürümüne bağlı desteklediği hz. Laptopun eski ise hdmı sürümün de eskidir ve yüksek hz leri desteklemez. O laptop çıkmışken DP girişi daha yaygın değildi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri