Random siyah Ekran

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hüseyin Doğan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar 2 hafta önce bir sistem topladım parçalar;
Asus Prime x370 pro
Ryzen 1700
Gigabyte gxt 1070 Gaming G1
Ripjaws 2*8 3200mhz ram
Fsp 500w 80 plus gold güç kaynağı
Wd 1 gb hdd
512 gb Samsung sm961 oem
Bu sistem stabil çalışırken son günlerde rasgele siyah ekrana geçiyor ve klavyenin ışıkları sönüyor. Bu mevzu stress testindeyken veya full performans pubg oynarken olmuyor ama chromeda gezinirken oluyor. Birde power tuşuna basılı tutaraktan bilgisayarı kapayamıyorum mecburen psu üzerindeki butonla kapatıyorum.Sıcaklık konusunda sıkıntı yok stress testinde max 69 derece normal oyun oynarken 60 derece. Bios ve driverlar güncel ayrıca tüm uyku modları da kapalı. Bu konuda beni aydınlatabilecek var mı acaba?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Hüseyin Doğan' Alıntı:
Asus Prime x370 pro
Ryzen 1700
Ripjaws 2*8 3200mhz ram
Wd 1 gb hdd
512 gb Samsung sm961 oem
Bu sistem stabil çalışırken son günlerde rasgele siyah ekrana geçiyor ve klavyenin ışıkları sönüyor. Bu mevzu stress testindeyken veya full performans pubg oynarken olmuyor ama chromeda gezinirken oluyor. Birde power tuşuna basılı tutaraktan bilgisayarı kapayamıyorum mecburen psu üzerindeki butonla kapatıyorum.Sıcaklık konusunda sıkıntı yok stress testinde max 69 derece normal oyun oynarken 60 derece. Bios ve driverlar güncel ayrıca tüm uyku modları da kapalı. Bu konuda beni aydınlatabilecek var mı acaba?
Psunuz aşırı düşük neden ? sisteme yetersiz geldiğini düşünüyorum

KS

Hüseyin Doğan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

BilgisayarcıGenç' Alıntı:
Hüseyin Doğan' Alıntı:
Asus Prime x370 pro
Ryzen 1700
Ripjaws 2*8 3200mhz ram
Wd 1 gb hdd
512 gb Samsung sm961 oem
Hocam https://www.amazon.de/FSP-Fortron-A...us&tag=donanimhaber-21&ie=UTF8&language=tr_TR psu bu 50 euroya almıştım indirimle çok araştırdım sli yapılmayacaksa yeterli olduğuna kanaat getirdim. Psu ile ilgili bir sorun olsa yük altında iken sorun çıkarır bence işlemci max 3.65 ile çalışıyor ona ayar yapmadım voltaj da otomatik acaba voltaj mı az geliyor ona mı bir ayar çeksem

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Hüseyin Doğan' Alıntı:

Hocam https://www.amazon.de/FSP-Fortron-A...us&tag=donanimhaber-21&ie=UTF8&language=tr_TR psu bu 50 euroya almıştım indirimle çok araştırdım sli yapılmayacaksa yeterli olduğuna kanaat getirdim. Psu ile ilgili bir sorun olsa yük altında iken sorun çıkarır bence işlemci max 3.65 ile çalışıyor ona ayar yapmadım voltaj da otomatik acaba voltaj mı az geliyor ona mı bir ayar çeksem

Driverlerin güncelmi dediğim gibi şansın varsa 700 w lık bir psu ile deneme yap

KS

Hüseyin Doğan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hüseyin Doğan' Alıntı:

Driverlerin güncelmi dediğim gibi şansın varsa 700 w lık bir psu ile deneme yap

Driverlar güncel ne yazık ki başka psu ile deneme şansım yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU 'nuz yeterli onunla ilgili bir sorun yok sisteminiz max. 300-350 W tüketir bu parçalar ile. Güç bağlantısı konnektörlerinizi (CPU + HDD + E.Kartı + Anakart ) gibi bağlantıları ve CPU 'ya sürdüğünüz macunu kontrol edin. Açma kapama olayına gelirsek Anakart üzerindeki pinleri bağlamalısınız. Power+Reset tuşlarından gelen kabloları düzgün anakart kitapçığındaki sırası ile.

KS

Hüseyin Doğan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Kesinlikle suanlik durum nedir dediklerimizi yaptinizmi?

Hocalar ilginize teşekkürler sorun 24 pin tam oturmamış ondan  kaynaklıymış şu anda stabil anlayamadığım şey 24 pin tam oturmadan pc nasıl çalışıyor

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hüseyin Doğan' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:
Kesinlikle suanlik durum nedir dediklerimizi yaptinizmi?

Hocalar ilginize teşekkürler sorun 24 pin tam oturmamış ondan  kaynaklıymış şu anda stabil anlayamadığım şey 24 pin tam oturmadan pc nasıl çalışıyor

Anladım hocam sanırım tam takilmamasindan kaynaklı olduğu anlaşıldı baska sorularınız için foruma sizi yeniden beklerim iyi geceler :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri