realtek hd audio ses kısmında yok

İbrahim Parin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[size=small][font=Georgia,]realtek hd  audıo  program ekle kaldırda gozukuyor ama denetim masasında gözükmüyor bu nedenle  mikrofonumuda kullanamıyorum ne  yaptıysam olmadı yardımcı olur musnuz ?[/font][/size]

[size=small][font=Georgia,]Sistemim
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20 GHz
Anakart msi H110M PRO-VD
8 gb Ram
Ekran kartı msi 1060 3 gb
hdd 1 tb

win. 8.1  64

Not: navida game reader drıveri yukledıkten sonra bu sorun olustu
[/font]

[/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yanlış sürümü kurmuş olabilirsin. NVIDIA programın yetkisini almış ve devredışı bırakmış olabilir. Tekrar Realtek kurulumu yap ve orjinal olanını kur anakartının sitesindekini.

KS

İbrahim Parin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam simdi birinci sorunu halletik ama  mici algılıyor ses gıtmıyor

KS

İbrahim Parin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
mikrofondan ses gitmiyor    algılıyor ama sesi vermıyor   navida game ready driveri yuklerken oldu bu sorun ne yaptıysam olmadı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başlata " Ses Aygıtlarını Yönet " yaz ve açılan pencerede Kayıt sekmesine gel orada Mikrofon yazar onu aktifleştir ve üzerine çift tıkla açılan pencerede sırası ile kontrol et ve yapılandır. Genel sekmesi Denetleyici bilgisi altında ses kartının markası yazar Realtek ise Realtek gibi, aygıt kullamı Etin olucak. Dinle sekmesini atla ve Düzeyler sekmesine gel burası önemli Mikrofon yazan barı sona çek ve ses fimgesi aktif olsun. Geliştirmeler sekmesine geç ve Anlık Mod kutusu işaretli ise kaldır alt pencerede ses efektleri mevcut kafana göre ayar yapabilirsin veya hiç elleme. Son olarak Gelişmiş sekmesi 2 kanallı, 16 bit, 192000 Hz (Stüdyo Kalitesi) standart-üst seviye bir ayardır, istersen bu ayara çek ama tavsiyem altta Varsayılan Ayarlara tıkla ve kutuları işaretle. Sonucu kontrol et.

KS

İbrahim Parin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
söylediklerinin hepsi ayarlı olduğu halde mıcten ses gelmıyor sadece bı cızırtıı gelıyor başkada ses yok (game ready driveri yüklerken varsayılan ayarları degıstırlsınmı dedı evet dedım ondan sonra boyle oldu)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ozaman Game Ready Driver ve Ses Kartını komple kaldır ve önce GDR sonra Ses Kartını yükle ve o değiştirme ayalarını işaretleme. Sistem geri yükleme yap derdim ama çoğu şey kaybolabilir. Sen kaldırp tekrar yükleme yap sorun çözülür muhtemelen.

KS

İbrahim Parin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam 3 defa sildim yukledım yine aynı çok değişik bi durum çok saçma

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aygıt yöneticisinden Ses, video ile ilgili 2 kategori var bu kategorilerde NVIDIA ile ilgili ne varsa devre dışı bırak ve ses kartın burada görünüyormu bunu kontrol et eğer görünüyorsa. Bu aygıtlara çift tıkla ve etkin olduğundan düzgün çalışıyor yazdığından emin ol. Sonra bir dene bakalım sonuç değiştimi. İşe yaramaz ise Bu videoda ki program ile Ekran Kartını kaldır ve sonra PC 'yi güvenli modda iken Ses Kartınıda kaldır. Daha sonra tekrar kurulum yap. Yazılımlar üst üste biniyor yetki problemi yaşıyorsun tahminim. Bu yöntemler tamamen sıfırlayacak ayarları sonra önce SES kartı sonra NVIDIA driverlerini kur ve NVIDIA 'ya ses için yetki verme.

KS

İbrahim Parin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yaptım yine aynı cızz dıye ses var sadece düzgün çalısıyor dıyor ekran kartını kaldır olayını yapabılır miyim bilmiyorum açıkcası ilgin için saol senide uğrastırdık

KS

İbrahim Parin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam yaptım bir bir videodaki gibi sonra tekrar kurdum realtaki navida yı yuklmedım daha mıcı kontrol edeyım dedım gene aynı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri