Realtek High Definition Audio Kurulumu sonrası cızırtı

Korayy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba müzikle uğraşıyorum bm 800 mikrafonum var normalde dip ses olayı nerdeyse duyulmayacak bir seviyede yapardı . Dün internetten bazı altyapıları kaydedebilmek amaçlı stereo mix karışımı için Realtek High Definition Audio yükledim . Yükledikten sonra mikrafonumda aşırı bir dip ses farkettim . Yani en azından bilgisayarım kısık ses düzeyindeyken bu aygıtı dinle seçeneğini aktif ettiğimde kulak tırmalayacak kadar yüksek bir dip ses . Bu sürücüyü silmeyi denedim fakat sorun devam ediyordu . Bilgisyarda çok dosya olmadığından format atıp denedim . Sorunsuz çalışıyordu sonra tekrardan kurduğumda bu programı yine aynı sorun ile karşılaştım bu program bana lazım ancak her kayıt alacağım sırada bilgisayarı formatlayamam ne yapabilirim şimdiden teşekkürler .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sürücüyü kurduğunuzda sürücü aygıtın bağlı olduğu ana hattaki akım veya genel JAK girişinin devre seslerini alıyor olabilir. Stereo karışımı ile aygıtı dinle dediğinizde bu sorun olabilir.

Ayrıca stereo karışımı ana aygıt olarak seçilmemeli ve mikrofon ile bu karışım yapılmalı.

KS

Korayy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sürücüyü kurduğunuzda sürücü aygıtın bağlı olduğu ana hattaki akım veya genel JAK girişinin devre seslerini alıyor olabilir. Stereo karışımı ile aygıtı dinle dediğinizde bu sorun olabilir.

Ayrıca stereo karışımı ana aygıt olarak seçilmemeli ve mikrofon ile bu karışım yapılmalı.

stereo aygıtını devre dışı bıraktığımdada ayno sonucu alıyyorum ama

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu aygıtı dinle dediğinizde bu sorunu alıyorsanız o halde mikrofonunuz yazılım ile uyum sorunu yaratıyor olabilir. Yazılım kurunca oldu bu sorun dediğiniz için böyle diyorum. Yada sürücü yazılımından ekstra bir ayar yapmak gerekebilir. Windows Ayarları / Sistem / Ses sekmesinde sağ menüden Ses Denetim Masasını açın ve Mikrofon ayarlarınızdan Geliştirmeler(Enhancements) sekmesine gelin ve burada Parazit Giderme/Gürültü Tutma (Noise Suppression) adında bir şey olması gerek bunu işaretleyip uygulayın ve deneyin işe yaramaz ise aynı yerde Akustik Yankı İptal Etme(Acoustic Echo Cancellation) kutusunuda işaretleyip denebilirsiniz. Buda işe yaramaz ise Düzeyler(Levels) sekmesine gelip buradan mikrofon basını minimuma çekip deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri