Reboot And Select Sorunu

filmlerinizinden

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
23
Bende harddisk vardı depolama için kullanıyordum
Bilgisayarım da takılmalara neden olduğunu düşündüğüm için söktüm sonra yeniden açtım REBOOT and Select proper boot device hatası veriyor

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Diski sonradan eklediğiniz için Bios Boot menüsünde disklerin sıralaması değişmiş olabilir. Aktif olarak Windowsun kuruluğu olduğu diski Boot menüsünde 1. sıraya alın disklerde arıza yoksa düzelir.

KS

filmlerinizinden

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
23
Benim amacım full sökmek Bilgisayarda takılmalara neden olduğunu düşünüyorum
Diski sonradan eklediğiniz için Bios Boot menüsünde disklerin sıralaması değişmiş olabilir. Aktif olarak Windowsun kuruluğu olduğu diski Boot menüsünde 1. sıraya alın disklerde arıza yoksa düzelir.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Benim amacım full sökmek Bilgisayarda takılmalara neden olduğunu düşünüyorum
Diski söktükten sonra da hata alıyorsanız aynı yöntem geçerli boot menü ayarıyla düzelir önemli olan windowsun boot menüde 1. sırada olması. Söktükten sonra takılmalar düzeliyorsa sebebi HDD olabilir evet.

KS

filmlerinizinden

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
23
Diski söktükten sonra da hata alıyorsanız aynı yöntem geçerli boot menü ayarıyla düzelir önemli olan windowsun boot menüde 1. sırada olması. Söktükten sonra takılmalar düzeliyorsa sebebi HDD olabilir evet.
onada baktım 1.sırada gözüküyor SDD 1.sırada iken açılmıyor HDD yine takıyım 2.sırada olsun yine açılmıyor her türlü hdd 1.sırada istiyor tuf ben hdd sadece depolama amaçlı kulanıyorum

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Ayar bu şekildeyken sistem yine BOOT edicek aygıt arıyorsa HDD de sıkıntı var o zaman.
boot.png

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
502
M.2 : Kingston NV2 1TB NVMe PCIE 4.0
• HDD2 : Seagate Barracuda 4TB 3.5

Şu an durum ne HDD yi çıkardınızmı*
HDD yi tamamen çıkarın. Anakarta giden kablosu sökmeyi unutmayın.

BİOS sıfırlama denediniz mi?
M.2 SSD yide çıkarıp, takılı hiçbir depolama aygıtı kalmasın.

Sonra sadece m.2 yi takıp yine biosa giriş hiçbir ayara dokunmadan boot sekmesi burada m.2 görülüyor ve yine aynı hata durumu oluşursa...

temiz kurulum-formattaki ssd yi gördüğünüz aşama var. oraya kadar gidin. Görünüp görünmediğine bakın.

Format atmaya çalışmak, kaybedeceğiniz bir şey yoksa... bir ihtimal işleri yoluna koyabilir..

Bütün bunlara m. ssd de bir sorun olmadığı varsayılarak bakılabilir.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
M.2 : Kingston NV2 1TB NVMe PCIE 4.0
• HDD2 : Seagate Barracuda 4TB 3.5

Şu an durum ne HDD yi çıkardınızmı*
HDD yi tamamen çıkarın. Anakarta giden kablosu sökmeyi unutmayın.

BİOS sıfırlama denediniz mi?
M.2 SSD yide çıkarıp, takılı hiçbir depolama aygıtı kalmasın.

Sonra sadece m.2 yi takıp yine biosa giriş hiçbir ayara dokunmadan boot sekmesi burada m.2 görülüyor ve yine aynı hata durumu oluşursa...

temiz kurulum-formattaki ssd yi gördüğünüz aşama var. oraya kadar gidin. Görünüp görünmediğine bakın.

Format atmaya çalışmak, kaybedeceğiniz bir şey yoksa... bir ihtimal işleri yoluna koyabilir..

Bütün bunlara m. ssd de bir sorun olmadığı varsayılarak bakılabilir.
Mantıklı yöntem önce bütün diskleri sökün sonra Bios pilini sök tak yapın ya da düğmesi varsa oradan sıfırlayın sonra sadece M2 yi takarak deneyin, Bu da olmazsa temiz format yöntemi ve bios güncelleme yöntemi, artık hepsi olmazsa bi arıza var demektir o kadar zorlamaması lazım :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri