Reddevil Model Ekran Kartımın Rgb Sistemi Bozuldu

Trohet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartım reddevil rx 6700 xt daha yeni aldım ve montajını tam bugün tamamladım. Powercolor programını kurup rgb sistemini test ettim ve sıkıntısız bir şekilde çalışıyordu. Kasanın içinde farklı ayarlar yaptıktan sonra powercolor programını açıp renk değiştirmeyi denedim ve çalışmadı. Pc ye bir kaç kez reset attım yine olmadı. Daha sonra kasanın içini açıp renk değiştirme için kullandığımız kabloya tak çıkar yapayım derken pinlerin çok esnek olduğunu fark ettim ve hafif yamulduğunu fark ettim. Herhalde ayar yaparken yanlışlıkla elim falan dokundu ve o pinler eğilip bozuldu tam emin değilim. Ama pinlerden kaynaklı bir şey olduğunu düşünmüyorum bu kadar hassas olamazlar. Şu an rgb rengarenk yanıyor benim isteğim ise sadece kırmızı olması. Bunun için ne yapmam lazım. Normalde kırmızı geliyor zaten ama test amaçlı rengarenk denemiştim ve öyle kaldı.

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Kartın rgb bağlantısını yaptıysanız anakartın programını kullanın veya rgb bağlantıyı kesip ekran kartın programını deneyin. Çakışıyor olabilirler.

KS

Trohet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
karta güç kablolarını bağladım ayrıyeten ekran kartı kutusunun içinde çıkan kablo ile rgb ayarının kablosunu da bağladım. test amaçlı bir kere kullandım daha sonra böyle kaldı. kabloyu çıkartmam vs eski kırmızı görüntüsünü geri getirmedi. rengarenk dönüyor renkler. belki yanlışlıkla pinlere elim değmiş olabilir tam emin değilim ama öyle olsa bile bu kadar hassas olmamalı diye düşünüyorum.

kartı bir şekilde fabrika ayarlarına döndürebilirsem belki o kırmızı ışığı tekrardan yakalayabilirim ama nasıl döndüreceğimi bilmiyorum açıkçası.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri