Render için Notebook Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cümleten bütün hocalarıma iyi forumlar diyip hemen konuya geçiyorum.
Mühendis bir arkadaşıma render için laptop lazım. Ben oyun ile iç içi olduğum için render pclerinin neye ihtiyacı olduğunu tam bilmiyorum. Bir iki araştırmalarımın sonucu intel işlemci olsa daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü bende de android studio kullanırken amd işlemcili kasamda hxm ile ilgili sorun çıkmıştı. İntel işlemcili pc de öyle bişey olmamıştı.
Almamız gereken pc nin cpu mu yoksa gpu nun mu çok güçlü olması lazım. 
tavsiye ve destekleriniz için teşekkür ederim. 
max bütçe 7bin TL.
 şöyle 5-6 civarı olsa güzel olur. aciliyeti de yok zaten.

Catia ve Ansys önemli başta olmakla birlikte solidwork spss gams programları kullanılacak

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kullandığınız yazılımlar hem CPU hem GPU gücüne ihtiyaç duyan yazılımlar.

ANSYS yazılımı minimum 4 çekirdekli yüksek frekanslı işlemci isteyen bir yazılım. Artı olarak minimum 4 GB GPU VRAM isteyen bir yazılım.
SOLIDWORKS yazılımı işlemci çekirdek sayısına değil çekirdek performansına bakan bir yazılım ve profesyonel çizim kartı isteyen bir yazılım. Normal bir GPU da kullanılabilir.
CATIA yazılımı CPU odaklı işlem gücüne ihtiyaç duyan bir yazılım. Ayrıca en az 1 GB mümkünse NVIDIA tabanlı ve OpenGL 3.2 üzerini destekleyen bir GPU ile kullanılırsa faydası olacak bir yazılım.
GAMS yazılımı işlemci odaklı çok çekirdeğe ihtiyaç duyan bir yazılım. 8 GB ideal RAM olarak yeterli ve GPU ihtiyacı yok.
SPSS yazılımı bu listedeki en düşük sistem isteyen yazılım. Çift çekirdek işlemci ve 2 GB RAM yeterli. GPU ihtiyacı yok.

Tüm yazılımlar SSD disk istiyor ve 2 yazılım hariç hepsi 16 GB RAM 'e ihtiyaç duyuyor. SSD diske tüm yazılımların ihtiyacı olduğundan disk boyutu önemli.

Bu özelliklere bakarsak size en az 4 çekirdekli hızlı bir işlemci gerek. AMD Ryzen 3000/4000 serisi işlemci yada INTEL 9. nesil i7/i9 işlemci gerekli. GPU olarak AMD kart olmaz NVIDIA GTX serisi bir kart işinizi görecektir. 16 GB RAM ve tüm yazılımlar için en az 256 GB ki bence 480/500/512 GB bir SSD disk olmalı. Ekran olarak IPS yada VA panel görsel açıdan iş odaklı bir cihaz için ideal olur ama bu göz sağlığı ve genel deneyim için olsa iyi olur olmazsa dert dert değil.

Biraz bakıp bulduğum ürünleri link atarım size kendiniz bakabilirsiniz bu özelliklere bakarak.

Abra A5 V15.2 15.6" Bu ürünü aşağıdaki gibi özelleştirin.

Bellek : 16GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2666MHz SODIMM
1.Port M.2 SSD : 250GB OCZ RC500 M.2 SSD PCIe 3.0 x4 (Okuma: 1700 MB/s - Yazma: 1200 MB/s)

Toplam : 6.668,64 TL yapıyor. Eğer 1.Port M.2 SSD :  512GB SAMSUNG PM981 M.2 SSD PCIe 3.0 x4 (Okuma: 3000 MB/s - Yazma: 1800 MB/s) seçilirse 7.022,64 TL yapıyor.

Ürün işlemci olarak i7 9750h kullanıyor 6 çekirdek 12 thread yapıya sahip bu işlemci gayet performanslı bir işlemci. Ekran kartı olarak GTX 1650 kullanıyor 4GB VRAM 'e sahip bu kart yeterli bu seviye için yeterli iş gücü ihtiyacınızı sağlar. SSD disk ve RAM zaten bahsettiğim gibi gayet yeterli. IPS Mat ekran göz sağlığı ve iş odaklı size avantaj sağlar. Bu makine bahsettiğiniz tüm yazılımlarda kullanılabilir.

KS

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam çok detaylı anlatmışsınız maşallah. aklımda hiç soru işareti kalmadı. teşekkür ediyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri