Öncelikle İyi günler, Ben render ve youtube yayınları için bir pc arıyorum fakat ürün ve parça fiyatlarından pek anlamıyorum. Yaklaşık 7-8 civarında düşündüğüm bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olursnız sevinirim.
Hocam Öncelikle sistemi evde toplarım o konuda sorun yok.ugur.gozaydin' Alıntı:8K için yani maksimum bütçe için size öneride bulunabilirim ancak bir kaç sorun olacak. Bunları yanıtlayın sisteminizi önereyim.
- Bu bileşenleri tek tek en uygun sitelerden alsanız evde toparlayabilir misiniz? Bu şekilde biraz daha ucuza gelecektir sistem.
- Sisteme bu bütçe için monitör dahil mi değil mi? Monitör dahilse biraz sıkıntı olacak eğer değilse sorun yok.
- Render dediğiniz işlemler 3D render uygulamaları mı yoksa video render uygulamaları mı? İşlemci seçimi için bu önemli. Eğer 3D Render ise direkt işlemci çok çekirdek sayısı önemli ne kadar fazla o kadar iyi ama diğer türlü video render işlemlerinde CPU + GPU beraber çalışabiliyor yani seçimi buna göre yapacağım işlemcide.
- İş odaklı makinelerde hızlı diskler önemlidir ki M.2 disk seçimi olacak burada ama size sorum şu depolama olarak ihtiyacınız nedir? Malum M.2 diskler pahalı C diski için M.2 tamam ama depolama ve arşiv için kaç TB HDD sizin ihtiyacınızı görür?
- İş odaklı makinelerde RAM miktarıda önemlidir. 16 GB RAM ile idare edilebilir ancak yetersiz gelme ihtimali yada sınır çizme ihtimali yüksek yani RAM 'i 32 GB yaparsak ideal olur ancak diğer bileşenlerden kısmak gerekebilir.
- Son olarak eğer CPU yani işlemciyi çok çekirdekli üst düzey bir şey seçersek + disk ve RAM seçiminde yüksek seçimler yapılırsa ekran kartı için bütçe azalabilir ben dengeli bir sistem önerisinde bulunacağım ancak sorun şu size, oyun oynama tercihiniz genel olarak nasıl oyunlardan yana? Ayrıca AMD GPU seçersek sizin için ideal oyun ve render + yayın sistemi olabilir ama RTX seçersek biraz kısmak gerekecektir diğer bileşenlerden.