RENDER İÇİN PC TOPLAMA

gnsyrk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Öncelikle İyi günler, Ben render ve youtube yayınları için bir pc arıyorum fakat ürün ve parça fiyatlarından pek anlamıyorum. Yaklaşık 7-8 civarında düşündüğüm bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olursnız sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
8K için yani maksimum bütçe için size öneride bulunabilirim ancak bir kaç sorun olacak. Bunları yanıtlayın sisteminizi önereyim.

1. Bu bileşenleri tek tek en uygun sitelerden alsanız evde toparlayabilir misiniz? Bu şekilde biraz daha ucuza gelecektir sistem.
  2. Sisteme bu bütçe için monitör dahil mi değil mi? Monitör dahilse biraz sıkıntı olacak eğer değilse sorun yok.
  3. Render dediğiniz işlemler 3D render uygulamaları mı yoksa video render uygulamaları mı? İşlemci seçimi için bu önemli. Eğer 3D Render ise direkt işlemci çok çekirdek sayısı önemli ne kadar fazla o kadar iyi ama diğer türlü video render işlemlerinde CPU + GPU beraber çalışabiliyor yani seçimi buna göre yapacağım işlemcide.
  4. İş odaklı makinelerde hızlı diskler önemlidir ki M.2 disk seçimi olacak burada ama size sorum şu depolama olarak ihtiyacınız nedir? Malum M.2 diskler pahalı C diski için M.2 tamam ama depolama ve arşiv için kaç TB HDD sizin ihtiyacınızı görür?
  5. İş odaklı makinelerde RAM miktarıda önemlidir. 16 GB RAM ile idare edilebilir ancak yetersiz gelme ihtimali yada sınır çizme ihtimali yüksek yani RAM 'i 32 GB yaparsak ideal olur ancak diğer bileşenlerden kısmak gerekebilir. 
  6. Son olarak eğer CPU yani işlemciyi çok çekirdekli üst düzey bir şey seçersek + disk ve RAM seçiminde yüksek seçimler yapılırsa ekran kartı için bütçe azalabilir ben dengeli bir sistem önerisinde bulunacağım ancak sorun şu size, oyun oynama tercihiniz genel olarak nasıl oyunlardan yana? Ayrıca AMD GPU seçersek sizin için ideal oyun ve render + yayın sistemi olabilir ama RTX seçersek biraz kısmak gerekecektir diğer bileşenlerden.    

KS

gnsyrk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
ugur.gozaydin' Alıntı:
8K için yani maksimum bütçe için size öneride bulunabilirim ancak bir kaç sorun olacak. Bunları yanıtlayın sisteminizi önereyim.

1. Bu bileşenleri tek tek en uygun sitelerden alsanız evde toparlayabilir misiniz? Bu şekilde biraz daha ucuza gelecektir sistem.
  2. Sisteme bu bütçe için monitör dahil mi değil mi? Monitör dahilse biraz sıkıntı olacak eğer değilse sorun yok.
  3. Render dediğiniz işlemler 3D render uygulamaları mı yoksa video render uygulamaları mı? İşlemci seçimi için bu önemli. Eğer 3D Render ise direkt işlemci çok çekirdek sayısı önemli ne kadar fazla o kadar iyi ama diğer türlü video render işlemlerinde CPU + GPU beraber çalışabiliyor yani seçimi buna göre yapacağım işlemcide.
  4. İş odaklı makinelerde hızlı diskler önemlidir ki M.2 disk seçimi olacak burada ama size sorum şu depolama olarak ihtiyacınız nedir? Malum M.2 diskler pahalı C diski için M.2 tamam ama depolama ve arşiv için kaç TB HDD sizin ihtiyacınızı görür?
  5. İş odaklı makinelerde RAM miktarıda önemlidir. 16 GB RAM ile idare edilebilir ancak yetersiz gelme ihtimali yada sınır çizme ihtimali yüksek yani RAM 'i 32 GB yaparsak ideal olur ancak diğer bileşenlerden kısmak gerekebilir. 
  6. Son olarak eğer CPU yani işlemciyi çok çekirdekli üst düzey bir şey seçersek + disk ve RAM seçiminde yüksek seçimler yapılırsa ekran kartı için bütçe azalabilir ben dengeli bir sistem önerisinde bulunacağım ancak sorun şu size, oyun oynama tercihiniz genel olarak nasıl oyunlardan yana? Ayrıca AMD GPU seçersek sizin için ideal oyun ve render + yayın sistemi olabilir ama RTX seçersek biraz kısmak gerekecektir diğer bileşenlerden.    
Hocam Öncelikle sistemi evde toplarım o konuda sorun yok.
İkinci sorun için ise sana zahmet olmazsa 1 monitörlü 1 monitörsüz sistem kurma şansın varsa güzel olur.
Bilgisayarı video render için kullanacam.
Depolama kısmı için ise ben de harici 1tb harddisk var ama işletimi kurmaya ssd lazım gibi.
Bilgisayarda oyn hiç oynanmayacak hocam
Ram olarak şuanlık 16 yeterli ileride ekleme yaparım duruma göre.
Bu arada fiyatta 8bini küçük şekilde aşabilir hocam fazla olmadan.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
CPU : AMD Ryzen 7 3700X - 2.349,27 TL

Anakart için bu ayın sonunu bekleyin. B550 anakartlar çıkışını yapacak onlardan seçim yaparsınız. PCI-e 4.0 desteği olmuş olur ve daha iyi VRM yapıları olur. X570 fazla gereksiz olur masrafa gerek yok boşa. B550 en mantıklı seçim olacaktır. 700-1000 TL arası bir fiyat bekliyorum ortalama bu anakartlar için.

RAM : GEIL 16GB(2X8) EVO X II RGB AMD EDİTİON 3600MHZ CL18 DDR4 RAM (GAEXSY416GB3600C18A) - 795,91 TL - 3600 MHz seçimi yapılmalı frekans olarak bu frekans Ryzen 3000 işlemcilerin en hızlı çalıştıkları frekans. CL16 değeri olan bellekler 1200 TL civarından başlıyor CL19 dolu piyasa genel olarak CL18 bu ürün gayet iyi yani. Marka kalitelidir Ryzen 3000 serisi onaylı belleklerdir. 

SSD : Kingston A2000 500GB 2200MB/2000MBs NVMe PCIe M2 SSD (SA2000M8/500G) - 598,44 TL

PSU : SHARKOON 650W SHP650 V2 80+ - 385,38 TL - Piyasadaki en kaliteli PSU ürünüdür kendisi. Alman malı ve çok tercih edilen F/P oranı yüksek bir üründür. Yok ben GOLD sertifikalı bir ürün alacağım derseniz o zaman size High Power 600W 80+ GOLD Performance GD (HP1-J600GD-F12S) - 557,73 TL yada bu ürünü öneririm. 600W genel olarak 3950 X 2080 Ti bir sistemin tüm ihtiyacını karşılar. Bu GOLD ürün kalite ve performansı çok iyi bir üründür.

Kasa : Dark Guardian 4x12cm RGB FAN - 464,09 TL / Dark Guardian PRO 4x12cm Adreslenebilir RGB FAN - 618,79 TL / Dark Unreal AIR 5x12cm Adreslenebilir RGB FAN - 639,96 TL - Bu ürünleri öneririm hepsi 360mm sıvı soğutma desteğine sahip mesh yapıda oldukça iyi bir hava akışına sahip. Hepsi en az 4 fan ile gelen ki son ürün 5 fan ile geliyor şık kaliteli F/P oranı yüksek modeller. Kasa işin genel olarak en önemsizidir ihtiyaca yönelik özellikler barındırsın yeterli ki burada disk kapasite , sıvı soğutma desteği , mesh yapı , fan adedi ve temperli cam olması yeterli.

GPU : Sadece video edit ve render amaçlı kullanılacağı için size AMD minimum bir kart fazlasıyla yetecektir. Eğer 3D Render işiyle uğraşsaydınız PNY Quadro bir GPU önerisi yapacaktım ama video render işinde RX570 daha başarılı genel olarak. SAPPHİRE RADEON RX570 8G PULSE 8GB - 1.340,48 TL genel olarak piyasadaki en iyi RX570 GPU bu zaten fiyatları benzer hepsinin aşağı yukarı.

Ortalama minimum 6.800 TL yapıyor ve maksimumda ise +350 TL daha ekleniyor ve  7.150 TL yapıyor. Monitör olarak +300 TL civarı daha çıkarsanız indirimlerde güzel bir IPS ürün alabilirsiniz. İndirimleri beklemek istemezseniz 800-1200 TL arasına güzel IPS monitörler var piyasada isterseniz öneri yapabilirim ama bence indirimleri bekleyin.

NOT : Yarın incehesap indirimleri var beklerseniz bazı ürünleri oradan alabilirsiniz. Örneğin Kasa ve PSU yada 3600 MHz bir RAM indirime girebilir yada anakartı beklemek istemezseniz Gigabyte B450 Aorus Elite yada Gigabyte B450 Gaming X veya en olmadı ASUS B450 TUF serisinden bir anakart alabilirsiniz. Bu anakartları özellikler yazdım sebebi ise bu anakartlar genel olarak 3700X işlemcisi ile sorun çıkartmadan çalışabilecek en uygun fiyatlı en mantıklı dolu anakatlardır.

altan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
konu kalabalığı olmaması için buradan aynı konudan sormak istedim R5 3600 tercih etsek sıkıntı olur mu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Genel olarak render performansını çekirdek sayısı belirler. Size önerdiğim ürün 3700X 8 çekirdek 16 izlek bir işlemcidir ama Ryzen 3600 modeli 6 çekirdek 12 izlek bir model. Bu performansa %25 bir kayıp yaşatır ortalama bir değer olarak bu iş yükü ve tarzına göre çoğalabilir yada azalabilir. Karar size ait ama ben bir Render sisteminde 3700X aşağısını önermem.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri