Render & Video Edit PC Tavsiyesine İhtiyacım Var

m50b25

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba
i5 4200u  - 8 GB Ram - 1 TB HDD ve AMD Radeon HD8600M ekran kartlı bir laptopa sahibim.

Bir iş kurma sürecindeyim ve kullandığım bilgisayardan SOLIDWORKS'den çizimler yapıp render alıyorum. Ayrıca youtube için belirli aralıklarla video editlemem gerekecek. 

Öncelikle render süresi inanılmaz uzun ve çizimleri istediğim kalitede render alamıyorum
Monitör + Kasa + Çevre birimleri hariç Render & Youtube Videoları editleyebileceğim elimdeki laptop dan daha üst seviyede bir bilgisayar toplamak istiyorum. 

Bütçem monitör + kasa + çevre birimleri hariç maksimum 2000-2250 TL seviyesinde. Tavsiyelerinizi bekliyorum, iyi günler.

letrod

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ryzen bir sistem işini çözecek gibi görünüyor toplama bölümünü Diger abilere bırakıyorum :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bütçe çom dar 2250 TL gibi bir paraya bu tarz bir sistem verim vermez. 2. ellere bak derim ancak ve ancak 2. el alırsan bu bütçeye değecek nir sistem toplayabilirsiniz. Ama yinede istersiniz nasıl bir sistem toplanabiliyor bir örenk sistem toplarım. Bana elimizde disk vs. varmı tam nelere ihtiyacınız var belirtirmisimiz. PSU vs varmı mesela herşeyi yazın bakalım ne olabilr.

KS

m50b25

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bütçe çom dar 2250 TL gibi bir paraya bu tarz bir sistem verim vermez. 2. ellere bak derim ancak ve ancak 2. el alırsan bu bütçeye değecek nir sistem toplayabilirsiniz. Ama yinede istersiniz nasıl bir sistem toplanabiliyor bir örenk sistem toplarım. Bana elimizde disk vs. varmı tam nelere ihtiyacınız var belirtirmisimiz. PSU vs varmı mesela herşeyi yazın bakalım ne olabilr.

Yani yazdığım gibi, monitor + kasa + çevre birimleri hariç herşeye ihtiyacım var.
İşlemci + Anakart + Ram + Ekran Kartı + SSD ya da HDD

Ayrıca eğer eski nesil bi pc toplanabilirse ve benim elimdeki laptopun üstünde verim alınacaksa elimde bir i7 970 işlemci var.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sana Render ve Solidworks gibi çizim yazılımlarında için E.Kartı çok önemli değil, aslında önemli ama bu bütçede önemsiz. Özellikle Solidworks işlemciye yüklenen bir yazılım. yani E.Kartı olması şart değil. Ancak 2250 TL maks. mümkün değil 3.000 TL 'den aşağı dolar bu haldeyken çok zor denedim birçok yerden yok olmuyor. Ya hazır sistemlere bakacaksınız veya 2.el başka bir alternatifiniz yok. Yada APU alacaksınız E.Kartı olmadan. 2400G ile 4 çekirdek 8 izlek güç size yeterli performansı sunar ve 2.500 TL 'ye istediğiniz sistem toparlanıyor.

Aşağıda bir örnek sistem var.
Sistem - 2.516,68 TL - https://drive.google.com/file/d/1Ef-BjxgTS_sjKxP7f18xCPvKGeMeqJ34/view?usp=sharing

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Bu fiyata sıfır almanız pek mantıklı olmayacaktır.i İkinciel konusunda sana yardımcı olabilirim.Tam olarak ihtiyacını Sahibinden üzerinden karşılıyabilirsin.Bulduğun ürünlerin linklerini burada mesaj olarak yazdığın zaman sana öneride bulunabiliriz.

KS

m50b25

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Bu fiyata sıfır almanız pek mantıklı olmayacaktır.i İkinciel konusunda sana yardımcı olabilirim.Tam olarak ihtiyacını Sahibinden üzerinden karşılıyabilirsin.Bulduğun ürünlerin linklerini burada mesaj olarak yazdığın zaman sana öneride bulunabiliriz.

Eski nesil 0 ya da 2. el parçalarlada toplanabilir, sıfır olması gibi bir takıntım yok. Sadece elimdeki laptopun özelliklerini ilk postta yazdım bundan kat kat daha fazla verim almak istiyorum. Ayrıca iş görür diyorsanız i7 970 işlemci var elimde bir tane işlemciyi bu seçerek belirttiğim fiyatada birşey toplayabiliriz. Yardımcı olursanız seviinirm.

KS

m50b25

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam bana tam bütçenizi ve hangi parçaları istediğinizi yazın. Gerisini halledeyim

Hocam elimdeki laptopun özelliklerini ilk postta yazdım. Bundan kat kat fazla verim alabileceğim bişi istiyorum.
Bütçem kasa + monitor + çevre birimleri hariç 2250 TL

Ek olarak belirteyim eğer i7 970 li bir pc iş görür diyorsanız elimde bu işlemciden mevcut. Bu işlemcinin üstüne bir pc de toplayabiliriz.

Gerisini size bırakıyorum, teşekkür ederim ilginiz için.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
m50b25' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam bana tam bütçenizi ve hangi parçaları istediğinizi yazın. Gerisini halledeyim

Hocam elimdeki laptopun özelliklerini ilk postta yazdım. Bundan kat kat fazla verim alabileceğim bişi istiyorum.
Bütçem kasa + monitor + çevre birimleri hariç 2250 TL

Ek olarak belirteyim eğer i7 970 li bir pc iş görür diyorsanız elimde bu işlemciden mevcut. Bu işlemcinin üstüne bir pc de toplayabiliriz.

Gerisini size bırakıyorum, teşekkür ederim ilginiz için.

Bu fiyata sıfır iyi bir Render sistemi olmaz. Ancak elinizdeki i7 970 işlemcisi 6 çekirdek 12 izlek ile güçlü bir işlemci ve Ryzen 2400G ile Render işlerinde yakın performansı veriyor. Bence bu işlemciyi kullanın. 2. el X58 çipset yada herhangi bir 1366 soket anakart alın ve 1600 mhz yada 1866 mhz DDR3 RAM ile sorun olmadan istediğiniz fiyata toparlarsınız sisteminizi ve elinizdeki Laptoptan daha iyi olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri