RESET ATMADAN AÇILMAMA

Oğuz Balcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese iyi forumlar RX580'li taş gibi 2 aylık bir toplama pc var elimin altında fakat 1.5 aydır power tuşuna bastıktan sonra ASUS yazısı ve biosa girme tuşlarını gösteriyor.RESET ATMADAN AÇILMIYOR artık yıldım biri lütfen yardım etsin BİOS'a  girip bios'un başlangıçta çalıştırmasını kapattım yine de fayda yok  :( :( :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorununuzun 1 sebebi var BIOS ve çözüme ulaşmak için deneyebileceğiniz 2 yol var. Birisi BIOS reset ve önce normal BIOS reset işlemi yapın bunun için BIOS pilini PC kapalıyken sökün ve sistemi pil olmadan açın ve Windows açılana kadar bekleyin ve sistemi geri kapatıp pili geri takın bu işlemden sonra düzelirse tamam ama düzelmez ise CMOS reset atmalısınız. Bunun için anakartınızın kitapçığında CMOS reset pinlerinin nerede olduğuna bakın ve küçük bir kısa devre ile BIOS 'a reset atacaksınız anakartın kitapçığında yazar işlemler. Buda işe yaramaz ise sorun BIOS sürümünüzün hasarlı olmasından kaynaklanabilir ve bunun için BIOS 'unuzu güncellemeyi deneyin. Güncel BIOS sürümünüze ait dosyayı anakartınızın sitesinde Destek/Support sayfasından indirebilirsiniz. Gerisini YouTube üzerinden anakartınızın markasını yazıp BIOS Güncelleme/Update yazarak öğrenebilirsiniz. Tüm bunlar işe yaramaz ise anakartınızın BIOS 'u tamamen hasar görmüştür bu durumda servise yollamanız gerekecek anakartı yada sistemi tek yerden aldıysanız sistemi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri