Yardım Reset Sw Ve Power Sw Kabloları Yerinden Kendiliğinden Çıkıyor

Rafık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar,

Kasadaki Reset sw, power sw ve diğer 2 tane kablo kendiliğinden yuvasından çıkıyor. En ufak bir sarsıntı bile olsa çıkıyor. Anakart değişimi yaptıktan sonra böyle bir şey yaşadım. Daha önceki anakartımda direkt yerine oturuyordu ben çeksem bile zor çıkıyordu. Bu kabloların ucundaki yerlerin kalın ince gibi bir durumu var mı değişim yapabileceğim ? bilgisi olan varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Yani, bu tür gevşeme yapmamaları lazımdı.
Anakart değişiminden önce zaten bir kere yerlerine takıldılar. Sonrası için ki şimdi, yerinden çıkarılıp yeni anakarta takılmaya çalışılıyorlar. Topu topu iki kez sök tak...
Soketlerde herhangi bir çatlama ver mı dikkatle inceleyin bir bakalım durumları ne...

Reset sw çok önemli değil. Eğer bunu kasa fanları için renk değiştirme ayarlamaları vb. için kullanmadılarsa.
Yalnız acil durumlarda resetleme ihtiyaç çıkabiliyor.

Bunlar ince kablo diye bahsedilen kablolar. Kasa ön panel devre kartından gelirler. Çoğunda lehimlidirler bu devre kartına. Çok özel bir kasa olmadıktan sonra modüler değiller malesef. En azından benim rastladıklarım şimdiye kadar bu şekilde...

Şu videodan bir anlamaya çalışın hangi işlevde olduklarını:

KS

Rafık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yani, bu tür gevşeme yapmamaları lazımdı.
Anakart değişiminden önce zaten bir kere yerlerine takıldılar. Sonrası için ki şimdi, yerinden çıkarılıp yeni anakarta takılmaya çalışılıyorlar. Topu topu iki kez sök tak...
Soketlerde herhangi bir çatlama ver mı dikkatle inceleyin bir bakalım durumları ne...

Reset sw çok önemli değil. Eğer bunu kasa fanları için renk değiştirme ayarlamaları vb. için kullanmadılarsa.
Yalnız acil durumlarda resetleme ihtiyaç çıkabiliyor.

Bunlar ince kablo diye bahsedilen kablolar. Kasa ön panel devre kartından gelirler. Çoğunda lehimlidirler bu devre kartına. Çok özel bir kasa olmadıktan sonra modüler değiller malesef. En azından benim rastladıklarım şimdiye kadar bu şekilde...

Şu videodan bir anlamaya çalışın hangi işlevde olduklarını:

Hepsine baktım çatlama yada gevşeme yok 4 tane kablo aynı şekilde çok gevşek o pinleri kavramıyor kablonun esnemesiyle bile kendi kendine çıkıyor acaba bu uçlarını değiştirme şansımız var mı yani pinlere göre dar yada geniş bir durum var mı ?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Pin girişleri standarttır. Anakart üstündeki erkek giriş pinleri de standart.
Önce kasada bu kabloların bağlandığı devre kartına bakın. Lehimle mi sabitlemişler, yoksa geçmeli mi ...

Hadi geçmeli olsun diyelim iyi ihtimalle, bu sefer de açıkçası pek araştırıp rastlamadım bu tür kabloların ayrı satışının olup olmadığına.. Üstelik 4 kablo ihtiyacı var.

Bilemiyorum artık....

Bilgisayarcıya götürmeyi düşünürseniz bir götürün baksın. Pratik bir çözüm yolu olabilir akıllarında.

KS

Rafık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Pin girişleri standarttır. Anakart üstündeki erkek giriş pinleri de standart.
Önce kasada bu kabloların bağlandığı devre kartına bakın. Lehimle mi sabitlemişler, yoksa geçmeli mi ...

Hadi geçmeli olsun diyelim iyi ihtimalle, bu sefer de açıkçası pek araştırıp rastlamadım bu tür kabloların ayrı satışının olup olmadığına.. Üstelik 4 kablo ihtiyacı var.
Yani 4 tanesini almasam da olur bilgisayarı açarsam yeterli yoksa masanın üstüne alıp düz kontak yaparak açıyorum şuan

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Önce şunu yazayım birebir tecrübem olmadı.
Bu yüzden net yazamıyorum. Kasa ön panel açma kapama devre kartı ile etkileşim olmadan iş görüyor mu
Bu konuda emin değilim.
Gerçi 75-80 TL lik bir üründe kargo binecektir üstüne....

Alfais 4466 Atx Anakart Kasa Içi Power Açma Kapama Buton Kablosu
İşe yararsa, buradan açtınız. Kapatmak için Windows tan kapattınız. Ertesi gün yine buradan açılış ve Windows işl. siteminden kapatış şeklinde ilerliyorsa iş görebilir.
Yorumları, sorulan sorulara verilen cevapları bir inceleyin derim.

Buradaki yorumlara da bakarsınız:

KS

Rafık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Önce şunu yazayım birebir tecrübem olmadı.
Bu yüzden net yazamıyorum. Kasa ön panel açma kapama devre kartı ile etkileşim olmadan iş görüyor mu
Bu konuda emin değilim.
Gerçi 75-80 TL lik bir üründe kargo binecektir üstüne....

Alfais 4466 Atx Anakart Kasa Içi Power Açma Kapama Buton Kablosu
İşe yararsa, buradan açtınız. Kapatmak için Windows tan kapattınız. Ertesi gün yine buradan açılış ve Windows işl. siteminden kapatış şeklinde ilerliyorsa iş görebilir.
Yorumları, sorulan sorulara verilen cevapları bir inceleyin derim.

Buradaki yorumlara da bakarsınız:
Biraz inceleme yapayım. Zaman ayırdığınız ve yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri