Retail Ve Oem Farkı

Urkhilen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
İnternette tam bir bilgi edinemedim oem galiba anakarta gömülüyormuş retail ise sadece orjinal hale getiriyormuş bu bilgiler doğru mudur windows 10 home key almayı düşünüyorum da Sağlamlisans sitesinden

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Merhaba,
Oem ürün anahtarı anakartınıza kaydolur donanım değişikliğinde ürün anahtarınız kaybolur. Bu ürünün fiziksel olarak satılması gerekir dijital olarak satışı yasal değildir.
Retail ise aldığınız yere bağlı olarak tek kullanımlıktır veya Microsoft Dijital hesabınıza ( hotmail,outlook'a) kaydolur. Ve ekte gördüğünüz gibi bir yazı çıkar. Donanım da değişseniz formatta atsanız kaybolmaz.
1666299772363.png

Ek olarak OEM'de söylediğim gibi fiziksel olarak alınması gerekir örneğin vatanbilgisayardan alırsanız sistem desteğini vatanbilgisayar verir. Microsoft OEM ürünlere destek vermez. Retailde ise destek alırsınız.

KS

Urkhilen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
çok teşekkür ederim peki microsoft hesabı olmadan retail key i etkinleştirebiliyor muyum yoksa illa retail keyin girilmesi mi gerekiyor.Bide misal veriyorum ben anakartımı değiştirdim ve daha önce kullandığım retail keyimi girdim kullanabilecek miyim

KS

Urkhilen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
anladım hocam sağ olun ssd mi değiştirmeyi düşünüyorum o zaman şu an satın almayayım

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
anladım hocam sağ olun ssd mi değiştirmeyi düşünüyorum o zaman şu an satın almayayım
Evet hocam daha mantıklı olacaktır. Ek olarak bahsettiğiniz yerden daha uyguna satış yapan yerler de var, google alışveriş/akakçe üzerinden en düşük fiyattan ürünleri inceleyip yorumların iyi olduğu ürünleri de tercih edebilirsiniz.
Ürün türü retail ise bir sorun olmaz. Sadece Volume/Mak ürünlerden uzak durun yeterli.
Tabii ki daha güvenli görüyorsanız sağlamlisans'ı da tercih edebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri