Öneri Rgb Hava Soğutma Için Kontrolcü Önerisi Ve Yardım

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
B450MK-II anakartımda rgb girişi yok, hava soğutma alacağım eğer onu da rgb alırsam mecbur onun kontrolcüsünü bir yere takmam gerekecek fakat nasıl yapacağım hiçbir fikrim yok. yardım edebilir misiniz ? neyi nasıl bağlamam veya ne almam lazım. kasam corsair spec delta rgb

F.A.L.C.O.N

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
50
Rgb alırsanız kontrolcüye takmaya gerek yok çünkü RGB mod sadece kendi belirli renkleri yanar. Direkt olarak CPU Fan a takın çalışır.
Bende b550m-k anakart ve se 214xt soğutucu var rgb header olmamasına rağmen rgb çalışıyor. (eğer ARGB alırsanız renkleri değiştirmek için header şart)

KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
Rgb alırsanız kontrolcüye takmaya gerek yok çünkü RGB mod sadece kendi belirli renkleri yanar. Direkt olarak CPU Fan a takın çalışır.
Bende b550m-k anakart ve se 214xt soğutucu var rgb header olmamasına rağmen rgb çalışıyor. (eğer ARGB alırsanız renkleri değiştirmek için header şart)
fakat şöyle bir durum var, alacağım ürünün içinden kendi rgb kontrolcüsü çıkıyor. yani renkleri sabit veya farklı renkler olarak ayarlama imkanı var. demek istediğim, bu kontrolcüyü alınca nereye bağlayacağım onu bilmiyorum

F.A.L.C.O.N

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
50
fakat şöyle bir durum var, alacağım ürünün içinden kendi rgb kontrolcüsü çıkıyor. yani renkleri sabit veya farklı renkler olarak ayarlama imkanı var. demek istediğim, bu kontrolcüyü alınca nereye bağlayacağım onu bilmiyorum
Sata power kablosu olması lazım takmanız gereken yer.

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
argb den mi söz ediyorsunuz?

Kontrolü yazılım ile mi yapacaksınız kumanda ile mi?

KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
argb den mi söz ediyorsunuz?

Kontrolü yazılım ile mi yapacaksınız kumanda ile mi?
hocam RGB bir soğutma alacağım, anakartım b450mk-ii. üzerinde rgb girişi yok. alacağım soğutucu kendi kontrolcüsü ile geliyor fakat bu kontrolcüyü nasıl ve nereye bağlayacağım hakkında en ufak fikrim yok çünkü anakartta rgb girişi yok doğal olarak.

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
hocam RGB bir soğutma alacağım, anakartım b450mk-ii. üzerinde rgb girişi yok. alacağım soğutucu kendi kontrolcüsü ile geliyor fakat bu kontrolcüyü nasıl ve nereye bağlayacağım hakkında en ufak fikrim yok çünkü anakartta rgb girişi yok doğal olarak.
Kontrolcü kumandalı mı? kumanda ise sata power girişli oluyor genelde gücü oradan verip kumanda ile dilediğiniz şekilde kontrol edebilirsiniz. Kontrolü yazılım ile yapacaksanız anakartta argb desteği yok ise header bölümüne takarak yazılım üzerinden kontrolü sağlayabilirsin.

KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
Kontrolcü kumandalı mı? kumanda ise sata power girişli oluyor genelde gücü oradan verip kumanda ile dilediğiniz şekilde kontrol edebilirsiniz. Kontrolü yazılım ile yapacaksanız anakartta argb desteği yok ise header bölümüne takarak yazılım üzerinden kontrolü sağlayabilirsin.
soğutucu üzerinde bulundan rgb kablosunu da RGB kontrolcüye mi bağlamam lazım ? bir de şunu soracağım, sata kablosu kasa içerisinde var mıdır hazır, bir tane vardı ben onu sata ssd için kullandım, ikinciyi kendim mi almalıyım yoksa var mıdır

F.A.L.C.O.N

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
50
soğutucu üzerinde bulundan rgb kablosunu da RGB kontrolcüye mi bağlamam lazım ? bir de şunu soracağım, sata kablosu kasa içerisinde var mıdır hazır, bir tane vardı ben onu sata ssd için kullandım, ikinciyi kendim mi almalıyım yoksa var mıdır
Sizin alacağınız model ne merak ettim belki farklı bir yöntemi vardır. Soğutucu nun modeline bakalım kablo girişlerine.

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Ana kart üzerinden rgb takarsınız ancak renk kontrolü yapamazsınız. Soğutucu ile gelen kontrolcüye gücü psu dan gelen sata güç kablosu ile sağlayabilirsiniz.

1676032830879.png

Sata güç kablosu, referans olması adına bırakıyorum.
1676032955890.png

Ana kart üzerinden rgb takarsınız ancak renk kontrolü yapamazsınız. Soğutucu ile gelen kontrolcüye gücü psu dan gelen sata güç kablosu ile sağlayabilirsiniz.

1676032830879.png

1676032955890.png

incelemede de göreceğiniz üzere, kontrolcü ayrı olarak bu şekilde çıkacaktır buna gücü vererek anakarttan bağımsız olarak ledleri renklendirebilirsiniz.

1676033521174.png

Son düzenleme:
KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165

Ekli dosyayı görüntüle 15114

Ekli dosyayı görüntüle 15115

incelemede de göreceğiniz üzere, kontrolcü ayrı olarak bu şekilde çıkacaktır buna gücü vererek anakarttan bağımsız olarak ledleri renklendirebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 15116
anladım, çok teşekkürler. deneyeceğim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri