Riser kablo Molex girişinden güç bağlantısı yapılsa sorun çıkar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Linkteki ürünü satın aldım. 6 pin girişi yerine resimde işaretlediğim Molex girişinden güç bağlantısı yapsam sorun yaşar mıyım? Normalde yanında 6 pinli SATA dönüştürücülü kablo geldi ama ekran kartına bağlamak için kullanacağım ekran kartım 14 pin girişli ve anakartta 2 tane ekran kartı kullanacağım.

https://urun.n11.com/overclock-urun...-pci-express-x1-to-x16-mining-ethe-P484917427

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Riser kablo Molex girişinden güç bağlantısı yapılsa sorun çıkar mı?

O molex girişinin neyi beslediği önemli. Eğer devre kartının üzerindeki bileşenleri besliyorsa ki %99 öyle görünüyor ekran kartınızın bağlantısını ayrı yapacağınız için sorun olmayacaktır. Ama o giriş farklı bir şey için konulduysa orasını bilemem. Ekstra olarak 6+6 2 adet daha güç girişi var bunlardan birisi PCIe soketine 75W güç vermek için olsa diğeri ne için benim kafam orada durdu. :D Daha önce böyle kartlarla ilgili bir tecrübem olmadı.

KS

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sırf ekran kartına 6 pin güç gerektiği için molex bağlamak istiyorum ama riske girmekte istemiyorum kafam karışık.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Biraz inceledim ve benim anladığım o MOLEX girişi kesin bağlanacak ama 6 pin girişler şart değil.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bu PCB 'yi siz ne için kullanacaksınız bilmiyorum ama mining içinse bilgim yok hangisi daha sağlıklı olur. Videoda gördüğüm kadarıyla devre kartının kendisi ve ekran kartı PCIe hattına güç aktarımı yapılıyor bu girişlerle fark yok seçenekleri arttırmışlar. Yani o molex girişi alternatif olarak sunulmuş ama videoda belirtildiği gibi SATA kablosu 54W güç aktarıyor. 6 pin PCIe kablosuysa 75W güç aktarıyor. Bu güç bağlantılarının hangisi kartın beslemesinde bir sorun yaratmayacaksa o kullanılabilir.

KS

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet mining için kullanacağım. Yani bağlantıyı molex ile yapsam bir sorun olmaz değil mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bilgim yok maalesef mining sistemi için hangisi sağlıklı olur bilemedim. Ama bir tanıdığım var bu konuda bilgi sahibi kendisi sorayım bir bakalım o ne diyecek.

KS

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Sizden haber bekliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Cevap aldım. Şöyle ki MOLEX bağlantıyı hiçbir şekilde kullanmasın dedi. PCIe soketleri kullanmanız gerekiyormuş. Önerisi direkt PSU üzerinden genel 6 pin PCIe bağlantısını kartın uç kısmında yer alan PCIe soketine takmanız ama diğer PCIe soketide olur sıkıntı yok. Bu olamıyorsa en kötü ihtimalle PCIe to SATA POWER yani resimde yer alan sol üstteki kabloyu kullansın dedi. MOLEX kesinlikle önermiyor sebebi erimeler olabiliyormuş o sokette.

KS

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Riser kablo Molex girişinden güç bağlantısı yapılsa sorun çıkar mı?

ugur.gozaydin' Alıntı:
Cevap aldım. Şöyle ki MOLEX bağlantıyı hiçbir şekilde kullanmasın dedi. PCIe soketleri kullanmanız gerekiyormuş. Önerisi direkt PSU üzerinden genel 6 pin PCIe bağlantısını kartın uç kısmında yer alan PCIe soketine takmanız ama diğer PCIe soketide olur sıkıntı yok. Bu olamıyorsa en kötü ihtimalle PCIe to SATA POWER yani resimde yer alan sol üstteki kabloyu kullansın dedi. MOLEX kesinlikle önermiyor sebebi erimeler olabiliyormuş o sokette.

Ben de bazı youtube yorumlarında sata yerine molex kullanın diyenler gördüm ama dediğiniz gibi en kötü sata olanı kullanmak daha iyi gözüküyor molex kullanma nedenim ekran kartımda 6 pin eksiğim vardı onu tamamlamak istiyordum ama bu ürün işimi görür mü https://www.amazon.com.tr/Alfais-Ekran-Kartı-Çoklayıcı-Kablosu/dp/B07R1K324B

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Benim soru sorduğum kişi akrabam. Bu işi başkalarına ücret karşılığı sunuyor yani sistemleri kendisi kuruyor. O yüzden onun deneyimlerine güveniyorum zaten bu yüzden ona sordum direkt.

KS

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yukarıda verdiğim linkte ki ürün yeterli olur mu benim için? Ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Murat Can Eser' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Ben de bazı youtube yorumlarında sata yerine molex kullanın diyenler gördüm ama dediğiniz gibi en kötü sata olanı kullanmak daha iyi gözüküyor molex kullanma nedenim ekran kartımda 6 pin eksiğim vardı onu tamamlamak istiyordum ama bu ürün işimi görür mü https://www.amazon.com.tr/Alfais-Ekran-Kartı-Çoklayıcı-Kablosu/dp/B07R1K324B

Bu linkteki ürün benim söylediğim ürün değil ama.

Ekran-Al-nt-s.png

Ben bu kabloyu MOLEX yerine kullanabilirsiniz dedim.

Örnek bir ürün linki : Sata to 6 Pin PCI-Express Ekran Kartı Power Güç Kablosu 18 AWG - 22 TL

KS

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum ekran kartında 6 pin eksiğim oluyor bu kablo ile bu sorunu giderebilir miyim? aslında konunun buraya gelmesinin sebebi kartımda 6 pin eksik olması eğer riser'a molex ile bağlantı yapabilseydim ekran kartında ki 6 pin eksiğini bu resimde gösterdiğiniz sata kablosu ile tamamlayacaktım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

PCIe 6 pin girişini bölmenizi önermem. 6 pin giriş 75W veriyor ikiye bölerseniz 37.5W bölünecek. 6+2 pin kabloyu bölebilirsiniz 6 pin 2 kabloya 6+2 pin kablonun toplam güç aktarımı 150W gücü veriyor 6 pin kablolara bölebilirsiniz sıkıntı yok.

Ayrıca önerdiğim SATA POWER to PCIe 6 pin dönüştürücüde işinizi görür PCIe 6 pin eksiğinizi giderir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Kalitesini bilemem ama 8 pin PCIe kablosundan 2 adet 75W 6 pin çıkış alabilirisniz bu ürünle işinizi görür evet.

KS

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkürler. İmzamı doldurmak istiyorum ama 100 karakter ile sınırlı olduğu için bilgisayar parçalarımı tam yazamıyorum ne yapabilirim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Sınır aşamazsınız maalesef. Karakter özelleştirmeleri yani kalınlık, renk vs. bunlarda karakter olarak algılandığı için bunları uygulamadan biraz daha alan kazanabilirsiniz. Başka yapabileceğiniz bir şey yok.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri