ROG Strix XG32VQR SORUN

pro112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
öncelikle herkese merhaba 

ROG Strix XG32VQR  bugun elimde geçen monitörüm de oyunlarda renk kayması  var özellikle oyunlara girdiğimde mouse sağa sola cevirince renkler yerinden kayıp 1-2 sonra oturuyor  nedenini hala çözebilmiş değilim özellikle taner bey'e sorum aynı monitörü kullandığı için

ekran kartı msi rtx 2070 super gaming trio
anakart b450 gigabyte pro 
ram dual xpg d60 3200 mhz 16gb

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
  1. Monitörde G-Sync ayarını açtıysanız kapatıp deneyin ki aynı şekilde FreeSync ayarını da kapatın. Eğer zaten kapalıysa açıp deneyin.
  2. Monitörün Hz ayarını Windows üzerinden veya NVIDIA Denetim Masasında düşürüp deneyin.
  3. NVIDIA Denetim masasından Çözünürlük değiştirme sekmesinden 3 numaralı seçeneği aktif edip Çıkış Renk Deriliği ayarıını 8 bcp + Çıkı Dinamik Aralığını Tam yapın ve Çıkış Renk Formatı ayarını olan tüm renk formaları ile tek tek deneyip sonuca bakın.
  4. Sorun halen daha varsa farklı kablo ile deneyin.
  5. Sorun halen daha varsa tüm sürücülerinizi kontrol edin ve eğer güncel değilseniz güncel kalın ve eğer güncelseniz DDU yazılımı ile Ekran Kartı sürücüsünü Windows Güvenli Mod ile kaldırıp sonra normal Windows modunda tekrar güncel sürücünüzü kurun.  
Sonuçlara bildirin.

KS

pro112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
  1. Monitörde G-Sync ayarını açtıysanız kapatıp deneyin ki aynı şekilde FreeSync ayarını da kapatın. Eğer zaten kapalıysa açıp deneyin.
  2. Monitörün Hz ayarını Windows üzerinden veya NVIDIA Denetim Masasında düşürüp deneyin.
  3. NVIDIA Denetim masasından Çözünürlük değiştirme sekmesinden 3 numaralı seçeneği aktif edip Çıkış Renk Deriliği ayarıını 8 bcp + Çıkı Dinamik Aralığını Tam yapın ve Çıkış Renk Formatı ayarını olan tüm renk formaları ile tek tek deneyip sonuca bakın.
  4. Sorun halen daha varsa farklı kablo ile deneyin.
  5. Sorun halen daha varsa tüm sürücülerinizi kontrol edin ve eğer güncel değilseniz güncel kalın ve eğer güncelseniz DDU yazılımı ile Ekran Kartı sürücüsünü Windows Güvenli Mod ile kaldırıp sonra normal Windows modunda tekrar güncel sürücünüzü kurun.  
Sonuçlara bildirin.

merhaba cevabınız için teşekkür ederim 

144 hz' den 120 hz düşürünce şuan için 3-4 oyunda denedim sorun gözükmüyor .

Peki bunun sebebi nedir nvidia ekran karti kullanmamdan dolayi mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ya kablo sorununuz var yada monitörün renk ayarı 3 numaralı seçenekte söylediğim ayarları 144Hz ile uyumlu bir hale getirmeniz gerekiyor. Her monitör tam renk kalibrasyonunu vadettiği hızda sunamaz. Sizin monitörünüzde de bu tarz bir kısıtlama varsa renk ayarlarının buna özel yapılması gerekiyor. Söylediğim ayarları 144Hz için biraz kurcalayın.

KS

pro112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ya kablo sorununuz var yada monitörün renk ayarı 3 numaralı seçenekte söylediğim ayarları 144Hz ile uyumlu bir hale getirmeniz gerekiyor. Her monitör tam renk kalibrasyonunu vadettiği hızda sunamaz. Sizin monitörünüzde de bu tarz bir kısıtlama varsa renk ayarlarının buna özel yapılması gerekiyor. Söylediğim ayarları 144Hz için biraz kurcalayın.

Farklı dp kablo ile denedim sonuç aynı ayarları tek tek değiştirerek denedim 144 hz e alınca kayma oluyor 120 hz stabil olarak çalışıyor  ayarları otoya aldığımda dahil neyin engel olduğunu hala çözemedim oyun ayarlarınıda kurcaladığımda bi farklılık olmuyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir şey geldi aklıma monitör ayarlarından Hz ayarı varsa ki çoğu monitörde oluyor o ayar 144Hz ayarında olmayabilir onu bir kontrol eder misiniz. Birde FreeSync ayarı aktif olsun onu da kontrol edin ve G-Sync ayarını NVIDIA Denetim Masasından aktif edin. Böyle deneyin.

Eğer bu değilse sorun anladığım ya bir ayar var özel ki ben o ayar ne bilemiyorum o yüzden ASUS desteğe yazın dedim. Veya monitör kaynaklı bir arıza var gibi duruyor.

KS

pro112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir şey geldi aklıma monitör ayarlarından Hz ayarı varsa ki çoğu monitörde oluyor o ayar 144Hz ayarında olmayabilir onu bir kontrol eder misiniz. Birde FreeSync ayarı aktif olsun onu da kontrol edin ve G-Sync ayarını NVIDIA Denetim Masasından aktif edin. Böyle deneyin.

Eğer bu değilse sorun anladığım ya bir ayar var özel ki ben o ayar ne bilemiyorum o yüzden ASUS desteğe yazın dedim. Veya monitör kaynaklı bir arıza var gibi duruyor.

Merhaba uzun test ve uğraşlar sonucu cihazda problem olduğu anlaşıldı. geri iade ettim . aynı ürünü tekrar satın almalımıyım yoksa başka bir marka model cihaz mı bakayım sizce ? bu arada yapmış olduğunuz bilgilendirme için çok teşekkür ederim hala kafayı yiyor olacaktım :)

https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte...utm_content=cpc&utm_campaign=genel&aff_sub4=1

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07QHV16Q5/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

ikisinden birisi veya aynı fiyat ve özelliklerde daha iyisi varmı

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Benim tavsiyem 4K olan Gıgabyte modelinizi seçmekten yanadır.Ben aynı markanın 2K modelini kullanıyorum ve çok memnunum sizede öneririm.

KS

pro112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Benim tavsiyem 4K olan Gıgabyte modelinizi seçmekten yanadır.Ben aynı markanın 2K modelini kullanıyorum ve çok memnunum sizede öneririm.

4 k değil sanırım buda wide olduğu için çözünürlük yüksek 2 k diye biliyorum. ama yinede şuan için gigabyte daha cazip geliyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
pro112' Alıntı:
Enes Yavuz' Alıntı:
4 k değil sanırım buda wide olduğu için çözünürlük yüksek 2 k diye biliyorum. ama yinede şuan için gigabyte daha cazip geliyor
Tam 4K değil ama 2K da değil. 3K diyebilirsiniz bu çözünürlüğe. ASUS modelden daha mantıklı Gigabyte model panel özellikleri ve genel olarak onu tercih edin.

KS

pro112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
pro112' Alıntı:
Tam 4K değil ama 2K da değil. 3K diyebilirsiniz bu çözünürlüğe. ASUS modelden daha mantıklı Gigabyte model panel özellikleri ve genel olarak onu tercih edin.

Adamsın! eyv :))

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri